Zašto žene brže stare? - Poliklinika Poliderma

Usluge

čet, 4. 2. 2010.

Zašto žene brže stare?

Koliko god izjava da žene brže stare ružno zvučala, tu činjenicu moramo prihvatiti, jer se radi o znanstveno dokazanoj činjenici. Zašto je tomu tako? Žene imaju 30% manje kolagena u odnosu na muškarce te tanju kožu.

Nakon menopauze znatno se smanjuje proizvodnja novog kolagena i gubi se potkožno masno tkivo. Ovo su već odavno poznate činjenice, no ima i novijih spoznaja koje upućuju na ostale uzroke. Nakon menopauze smanjuje se proizvodnja loja te koža postaje suha. Zapaženo je da ženama koje u mladosti imaju masniju kožu i često teži tip akni koža lica sporije stari. Razlog tome je pojačano mašćenje kože koje sprječava starenje kože.

Žene koje imaju suhu kožu su sklonije bržem nastajanju bora na licu te moraju pravilno koristiti odgovarajuću kozmetiku, koja može dosta pomoći. Najbolje je da im dermatolog propiše odgovarajuću vrstu kozmetike.

Ključno mjesto na licu gdje je starenje kod žena najbrže i najuočljivije je područje usana i nadusnica. Upravo se tu nalazi najmanje lojnih žlijezda i najmanji broj krvnih žila, što uzrokuje nastanak bora. To je ujedno i područje koje je najviše izloženo suncu. Koliko god vam se činilo da ste u lošoj situaciji, morate znati da nije baš tako. Sve što je potrebno je da pripazite na sunce i odreknete se pušenja, uz rano započinjanje preventivnih tretmana da dugo zadržite mladenački izgled.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr