Čišćenje kože lica - Poliklinika Poliderma

Usluge

Kako ispravno čistiti kožu lica

Opće je poznato kako postoje različiti tipovi kože, te je za svaku pomno razrađeno idejno rješenje problema. Netko ima masnu, netko suhu kožu, nekome je mješovita,.. no, za sve tipove kože postoje i neka univerzalna pravila ili preporuke. U ovotjednim Savjetima tima, dr. Kaliterna savjetuje izbjegavanje „čišćenja“ lica vodom, a pročitajte i zašto, te koje su ispravne metode čišćenja lica. Također, saznajte kako tretirati problem proširenih pora u kojima zaostaje nečistoća lica.

čišćenje kože lica

ZAŠTO SE VODOM NE SMIJE PRATI LICE?

Velika je zabluda da voda pere ili čisti lice te da je to potrebna higijena lica. Voda samo isušuje lice a ne čisti ga nimalo. Na površini kože nalazi se kiselo masni omotač koji čuva kožu od štetnih vanjskih utjecaja. Da bi se uklonila nečistoća koja je zarobljena u tom zaštitnom omotaču, potrebno je koristiti sredstvo koje uklanja masnoću, a to nije voda. Masnoću uklanja samo ono što topi mast a voda uklanja sve ono što se topi u vodi.

Zato je potrebno koristiti mlijeko za čišćenje, gel i micelarnu otopinu kako bi se uklonila masnoća s lica tj. nečistoća.
Osnovni preduvjet da krema djeluje jest da se koristi na očišćenu kožu. Nakon pranja vodom, lice nije očišćeno i krema znatno slabije djeluje. Kada operete lice vodom, tada se koža samo suši jer se povećava gubitak vode iz kože zbog isparavanja vode. Nije potrebno prati lice vodom nakon čišćenja lica niti se umivati ujutro.
Zbog klora i ostalih sastojaka vode nastaju iritacije lica pogotovo osobito suhe, osjetljive kože i u osoba sklonih neurodermatitisu. Voda se u tom slučaju ne smije na nanositi na lice.

KOJI SE TRETMANI PREPORUČUJU ZA ČIŠĆENJE LICA?

Najefikasniji način čišćenja kože je dubinsko čišćenje koje skida sloj mrtve kože s površine, te ujedno odčepljuje pore od nečistoća. Koža se mijenja svakih 30 dana, no veći dio mrtvih stanica ostaje „zalijepljen“ na površini te guši kožu, čineći sloj koji začepljuje pore. Pore su glavni put prodiranja kreme kroz do dubljih slojeva kože. Ako su pore začepljenje, nema prodora kreme niti efekta. Kada su pore kože začepljene, bez obzira na to kakve kreme nanosite, zapravo se ona samo taloži u slojevima što dodatno pogoršava stanje i začepljuje kožu.

Posljedično, više nijedna krema ne paše te se pogoršava ten. To je znak da je hitno potrebno uraditi tretman dubinskog čišćenja kože.
Redovito čišćenje kože mlijekom i drugim sredstvima za čišćenje kao što je peeling, ne djeluju na odčepljenje i pražnjenje pora. Obična abrazija ima slab efekt na pore te je uz abraziju potreban i vakuum kako bi se pore odčepile.
Uređaji HydraFacial i Oxy su najefikasniji za dubinsko čišćenje kože koje se preporučuje uraditi oko 4x godišnje.

HydraFacial, pored abrazije i vakuuma, ispire sve pore kako bi se najtemeljitije očistila koža i pore.
Oxy isto tako najefikasnije čisti pore zbog vakuuma uz primjenu maski. Dubinsko čišćenje kože je osnovno pravilo higijene i njege kože.

Zeomilk  najefikasnije čisti lice i pore od svih sredstava za redovito čišćenje. Također, u čišćenju pora pomaže Zeopeel maska, osobito pogodna za proširene pore.

Kod proširenih pora savjetuje se krema Scarless  koja sužava pore.
 Najefikasniji način sužavanja proširenih pora je frakcijski laser gdje treba 1 tretman da se većina pora suzi.

Pogledajte videa tretmana HydraFacial i Oxy:

Recenzija tretmana sužavanja pora laserom:
http://www.sminkerica.com/kozmetika/tretman-laserom-protiv-prosirenih-pora-u-polidermi/

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr