Uklanjanje vena i kapilara nogu - Novosti - Poliklinika Poliderma

Usluge

Uklanjanje vena i kapilara nogu – Novosti

VENE I KAPILARE NOGU Vene i kapilare nogu posljedično nastaju zbog slabosti vezivnog tkiva ili zbog oštećenja zaliska koji sprječavaju povrat krvi u noge. U tome veliku ulogu igra genetika, estrogen, stil života, debljina i dugotrajno stajanje. Većinom su zahvaćene žene. Ako u obitelji ženska linija ima probleme s venama i kapilarama, tada je povećana sklonost razvoju novih vena i kapilara. Stoga je potrebna prevencija razvoja istih. Osim estetskog problema, vrlo lako može postati i zdravstveni problem.

UKLANJANJE VENA I KAPILARA NOGU - NOVOSTI

KAKO UKLONITI VENE I KAPILARE NOGU?

Najstarija metoda je sklerozacija gdje se s injekcijom ubrizgava kemikalija koja uništava vene i kapilare. Ta kemikalija prolazi kroz cijelo tijelo. Nažalost, potrebni su brojni ubodi uz česte nuspojave i veći broj tretmana. Sklerozacija s pjenom je efikasna metoda kod većih vena. Elektrokauterizacija i IPL uređaji nemaju mjesta u efikasnom uklanjanju vena i kapilara zbog nuspojava i izostanka rezultata. Laser je trenutno najefikasnija metoda za vene debljine do 4 mm, kao i za sve kapilare. Nisu svi laseri jednako efikasni.

ŠTO JE POTREBNO URADITI PRIJE TRETMANA?

Potrebno je nabaviti elastični hula hop 110 do 140 dena, te kod većih vena od 4 mm uraditi Dopler vena nogu.

KOJE VRSTE LASERA SE KORISTE ZA UKLANJANJE VENA I KAPILARA NOGU?

– ktp

– pulse dye

– aleksandrit

– diodni

– neodimium

Ktp i pulse dye laseri nemaju efekta jer ne prodiru dovoljno duboko,jer su vene i kapilare nogu dublje smještene. Oba lasera imaju kratku valnu duljinu 532 i 585 nm koja mora biti znatno veća da bi dublje prodrli. Aleksandrit laser se ne koristi često, osim kod jako otpornih vena i kapilara nogu, zbog čestih nuspojava. Diodni laser je prihvatljiv laser sto se tiče valne duljine ( 810 – 980 nm ), no trenutno nema neki pouzdani model lasera za preporuku u vrijeme dok se piše ovaj članak. Neodimium yag laser je najefikasniji jer zbog svoje velike valne duljine 1064 nm najdublje prodire kako bi se uništile sve vene i kapilare.

KAKO LASER DJELUJE?

Laser putem optičke energije kroz kožu uništi vene i kapilare koje se postupno uklanjaju mjesecima. Nema nikakvog štetnog efekta po zdravlje. Jedini preduvjet za tretman je da niste trudni.

KAKO UKLONITI VENE DEBLJE OD 4 MM?

Pored operacije dolazi u obzir posebna vrsta lasera ili radiovalova koji putem posebne igle ulaze u venu da je spale. Sklerozacija s pjenom je isto opcija.

KADA SE VIDE REZULTATI?

Dio kapilara nestane odmah, a dio se jače vidi do 30 dana od tretmana. Vene se isto jače vide oko 30 dana. Nakon 30 dana počinju postupno blijediti kako se razgrađuju. Radi se o tome da je potrebno izvjesno vrijeme da se vene i kapilare razgrade, što traje mjesecima. Rezultat se vidi u prosjeku za cca 2 do 3 mjeseca. Brzina kojom nestaju vene i kapilare je individualna te nepredvidiva. Teško je unaprijed reći za koliko vremena se neće vidjeti.

DA LI TRETMAN BOLI ?

Tijekom tretmana može biti manje nelagode, no po potrebi se rade uz hlađenje, te nije neugodno.

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO I KOLIKI JE RAZMAK IZMEĐU TRETMANA?

Većinom je potrebno od 1 do 3 tretmana, no točan broj tretmana nije moguće predvidjeti. U slučaju jako izraženih vena ili kapilara, te slabije cirkulacije, ponekad je potrebno uraditi više od 3 tretmana.

KAKO SE KREĆU CIJENE TRETMANA ?

Potrebno je poslati sliku ili doći na pregled kako bi se odredila cijena. Drugi tretman je 50% niže cijene u odnosu na prvi tretman, a treći tretman 70% niže cijene u odnosu na prvi tretman.

ŠTO MOGU OČEKIVATI NAKON TRETMANA ILI KOJE SU POTENCIJALNE KOMPLIKACIJE?

Većinom se radi o prolaznim modricama ili pigmentacijama, te se u tom slučaju savjetuje mazati s heparinom odmah pri razvoju modrice. Oštećenje kože ili ožiljak su jako rijetki, no mogu se ukloniti. Potrebno je nositi elastični hula hop 110 do 140 dena, 7 do 10 dana tijekom dana i aktivnosti te se može po potrebi skinuti dok mirujete. Savjetuje se oko 5 dana izbjegavati jaču fizičku aktivnost. Nije potrebno strogo mirovanje ni ležanje. Prvih par dana se savjetuje izbjeći dulje stajanje.

PREVENCIJA RAZVOJA NOVIH VENA I KAPILARA NOGU

– izbjegavati sve izvore topline kao što su sunce, vruće kupke i saune

– ne dugo stajati na istom mjestu

– duge šetnje

– izbjegavati visoke pete

– na poslu svakih 30 do 45 minuta ustati i učiniti par koraka

– piti tablete od Natrola firme piknogenol 1x dnevno, osobito tijekom vrućih mjeseci

– anticelulitni tretman s Venus Legacy i Medcontour platformom su najefikasnija prevencija

Pogledajte na našem Youtube kanalu – listu naših video prikaza na temu vena i kapilara 

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr