Važnost konzumacije vode za kožu - Poliklinika Poliderma

Usluge

Važnost konzumacije vode za kožu

Kada je riječ o lijepoj koži, voda je vaš najbolji prijatelj u borbi protiv starenja. Prednosti vode za kožu su brojne, a to je jeftin način za svakoga, bez obzira na njihov budžet, da poboljša cjelokupni izgled kože na licu i tijelu.

Važnost konzumacije vode za kožu

Oko 70 posto prosječne tjelesne težine čini voda. Krv se sastoji od oko 90% tekućine i možda je iznenađenje otkriti da čak i vaše kosti sadrže oko 20 posto tekućine.

Kako su naša tijela sastavljena od toliko vode, ima smisla da trebamo dobar, redovit unos tekućine da bi naš organizam funkcionirao. Tijelo stalno gubi vodu znojenjem, mokrenjem, pa čak i disanjem, a to treba nadoknaditi. Voda pomaže svim vitalnim organima da funkcioniraju na optimalnoj razini, i što je važno za one koji su zainteresirani za zaustavljanje godina – pomaže u održavanju razine vlage u stanicama kože.

Nije čudo da se voda naziva “esencijom života”. Doslovno ne možemo preživjeti bez nje i voda igra važnu ulogu u održavanju zdravlja i zdravlja naše kože. Voda je vitalna za zdravlje kože na mnogo načina, primjerice:

  • Pomaže u održavanju tjelesne temperature
  • Pomaže pri prijenosu kisika i hranjivih tvari u sve stanice tijela
  • Pomaže u uklanjanju tjelesnih toksina i drugih otpadnih tvari
  • Hrani i detoksira sustav
  • Obnavlja razine vlage u stanicama kože
  • Činjenica je da voda igra veliku ulogu u održavanju zdravog i mladenačkog izgleda kože. Uz adekvatnu opskrbu vodom obnavljaju se razine vlage u kožnim stanicama i to koži daje gladak, vlažan i svjež izgled.

Kako i  mišići sadrže vodu, ova tekućina održava njihovu čvrstoću, ali i doprinosi njihovom razvoju. Za svakoga tko radi na vježbama mišića lica, prednosti vode su dvostruke. Voda poboljšava teksturu i stanje kože pružajući joj blistav ten, a također pomaže u izjednačavanju mišića lica i tako pridonosi dojmu mlađeg izgleda.

Posljedice dehidracije

Nedovoljan unos vode može uzrokovati dehidraciju tijela i kože i dovesti do suhe, naborane kože i sivog, iscrpljenog izgleda. Štoviše, to također može dovesti do infekcija mokraćnog sustava poput cistitisa, slabe eliminacije toksina, pogoršati zatvor i uzrokovati zadah iz usta.

Dehidracija također može uzrokovati osjećaj letargičnosti i tromosti, možemo se lakše umoriti i fizički i mentalno.

Zaključno, nedovoljan unos vode može može isušiti kožu i biti glavni uzrok siinih bora i naposljetku, tvrdokornih bora – ne možemo dovoljno naglasiti da je unos vode  ključan za lijepu kožu.

Voda i starenje kože

Smatra se da se pri rođenju tijelo sastoji od oko 90% vode, ali se ta razina s godinama smanjuje. Do trenutka kada dostignemo odraslu razinu, razina vode u tijelu bit će između 60 – 75%. Proces starenja uzrokuje oštećenje tjelesnih stanica i njihovo izumiranje, a uklanjanje toksina iz tijela postaje manje djelotvorno. Svakodnevno konzumiranje dovoljno vode pomaže u pročišćavanju tjelesnog sustava osiguravajući učinkovito uklanjanje otpadnih proizvoda. Voda potiče obnovu stanica – vitalni  izgled vaše kože – i pomaže smanjiti pojavu bora i starenje kože.

Koliko vode je potrebno piti?

 Idealno bi bilo da tijekom cijelog dana nastojite unositi oko 1,5-2 litre vode (6 do 8 čaša), iako ćete možda trebati više ako živite u području tople klime. Voda pomaže u zamjeni izgubljenih tekućina i potiče bubrege da isperu nakupljene tjelesne otpatke i toksine. Nakon što krenete sa konzumacijom više vode, počet ćete primjećivati poboljšanja na koži već unutar tjedan dana.. Podbuhlost i tamni krugovi ispod očiju također bi trebali nestati, što znači da bubrezi sada učinkovito uklanjaju toksine iz tijela.

 Uklapanje veće količine vode u vašu rutinu će možda  u početku biti teško, ali što duže radite na tome, to će lakše postati. Iako je potrebno vrijeme da biste vidjeli značajnije rezultate, primijetit ćete osjetnu promjenu u vitalnosti i tenu vašeg lica. Nikad više nećete poželjeti ići nigdje bez vaše boce vode Moć vode i učinci koje ona ima na vašu kožu su nezanemarivi – voda je ipak nazvana izvorom mladosti! Pijte dovoljno vode i uskoro ćete imati lice na koje možete biti ponosni!

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr