Zašto se celulit definira kao bolest - Poliklinika Poliderma

Usluge

Zašto se celulit definira kao bolest i zašto ga treba liječiti?

Iako mnogi pogrešno smatraju kako je celulit masno tkivo i čest estetski problem, on je ipak u prvom redu kronično upalna bolest povezana s degenerativnim promjenama vezivnog tkiva.

celulit

Upravo iz razloga što mnogi smatraju kako je celulit masno tkivo, većina ima i pogrešan pristup uklanjanju celulita, koji se zapravo treba liječiti. Degenerativne promjene vezivnog tkiva nastaju zbog utjecaja hormona, starenja, stila života i prehrane. Vezivno tkivo koje podupire masne stanice počinje se zadebljavati i povećavati pri čemu pritišće kapilare. Posljedično nastaje zastoj cirkulacije gdje se zaustavljaju krv i limfa. Dolazi do prodora krvi i limfe izvan kapilara u međustanični prostor. Posljedično dolazi i do nakupljanja štetnih tvari jer nema više protoka cirkulacije i limfne drenaže. Masne stanice počinju nekontrolirano rasti. U početku se radi o lokalnom nakupljanju štetnih tvari koje kasnije postaje sistemno, što truje cijeli organizam i utječe na rad svih organa te narušava zdravlje.

Celulit nije lokalni poremećaj, već pri liječenju treba u obzir uzeti zdravstveno stanje žene i njezine životne navike. Manjak energije, lako zamaranje, pad imuniteta, usporenje rada drugih organa i osjećaj umora tj. malaksalosti, neki su od znakova trovanja organizma zbog celulita. Zaustavljanjem cirkulacije dolazi do povećanog razvoja kapilara i vena. Celulit postaje bolan na dodir a kasnije i spontano. Sve spomenuto znatno narušava zdravlje i kvalitetu života, stoga je zbog svega navedenog i sklonosti pogoršanju, celulit potrebno liječiti.

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr