AFT - AFT tretman u poliklinici Poliderma - Poliklinika Poliderma

Usluge

aft

AFT tretman je najnoviji tretman koji koristi pulsirajuću svjetlosnu energiju. Naziv dolazi od skraćenice :

 • Advanced
 • Fluorescence
 • Technology

Tretman se temelji na principu upijanja svjetlosne energije u kromoforama (melanin, hemoglobin), tvarima koje imaju pigment. Pri tome se oslobađa energija koja izaziva različite efekte, primjerice uništenje, stimulaciju… AFT tretman razlikuje se od lasera po tome što koristi valne zrake raznih duljina koje putuju različitim smjerovima i imaju različite karakteristike. Prvi uređaj koji je radio na principu AFT tretmana je IPL uređaj (Intense Pulsed Light). AFT tehnologija je mnogo naprednija, pouzdanija i bolja u odnosu na IPL uređaj koji ima nuspojave i slabije rezultate tretmana u odnosu na AFT tehnologiju.

Prednosti AFT tretmana u odnosu na IPL uređaj

Koristi se znatno manja snaga zbog brojnih tehničkih inovacija te je time minimalan razvoj komplikacija, za razliku od IPL uređaja gdje se koristi jača snaga. Uslijed hlađenja nastavka kojim se tretira, tretman je sigurniji jer hlađenje štiti kožu te sprječava komplikacije. Kod tretmana IPL uređajem osjeća se jače pečenje i nelagoda, dok je kod AFT tretmana znatno smanjen osjećaj nelagode. AFT tretman odlikuje se znatno dubljim prodorom optičke energije u drugi sloj kože. Zato su rezultati znatno bolji u odnosu na IPL uređaj, gdje optička energija zahvaća samo prvi sloj kože. Kod AFT tretmana je potreban gotovo dvostruko manji broj tretmana u odnosu na IPL tretmane. Zbog veće snage uređaja, AFT tretmani znatno kraće traju u odnosu na IPL uređaje.

Kako izgleda AFT tretman?

Kod nas se prije tretmana očisti lice i skine make up. Nakon toga na mjesto tretmana nanese se gel radi boljeg kontakta nastavka i kože. Nastavkom se ciljano prelazi po mjestu tretmana. Prilikom okidanja vidi se bljesak i osjeti manje peckanje, tj. žarenje na mjestu tretmana. Na kraju se očisti lice i drži 10 do 15 minuta led na licu.

Je li tretman bolan i neugodan?

Tretman nije bolan, ali može biti malo neugodan kod primjene jače snage. Što je jača snaga, to je bolji rezultat. U principu, tretman se bez problema izdrži te nije potrebna nikakva anestezija.

Kad se vide prvi rezultati?

Obično se kod prvog tretmana vide nešto slabiji rezultati jer se koristi slabija snaga radi procjene reakcije kože na tretman. Kod svakog idućeg tretmana se povećava snaga te su rezultati sve bolji.

Koliko je AFT tretmana potrebno?

Potrebno je od 1 do 3 tretmana za pomlađivanje, a razmak između tretmana je od 30 do 60 dana. Za smanjivanje crvenila lica, tj. liječenje rosaceje, potrebno je oko 5 tretmana. Ako je koža osjetljivija ili jače oštećena suncem, savjetuje se koji tretman više, pogotovo ako se radi o vratu, dekolteu i šakama. Kod tretmana pigmentacija treba 2 do 5 tretmana. Kod tretmana pomlađivanja i uklanjanja crvenila, tj. rosaceje savjetuju se povremeni tretmani održavanja 1 do 2 puta godišnje nakon završenih tretmana. Kod sitnih kapilara, crvenih ožiljaka i strija treba 1 do 3 tretmana.

Je li potreban oporavak?

Kod tretmana pomlađivanja i smanjivanja crvenila lica, tj. rosaceje, većinom nije potreban oporavak ili traje eventualno koji dan. Make up možete staviti isti dan nakon tretmana. Pri tretmanu pigmentacija cilj je da pigmentacija potamni i jače se vidi kao znak uništenja, što može trajati 2 do 7 dana kad se pigment izljušti. Obično na dekolteu i vratu oporavak traje 4 do 7 dana. Savjetuje se kod tretmana pigmentacija na licu, vratu i dekolteu planirati oporavak od par dana, iz razloga jer se jače vide pigmentacije koje se ne mogu uvijek prikriti make upom.
Za što se koristi AFT tretman?

 • hemangiomi u razini kože
 • fotopomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka
 • crvene strije i ožiljci
 • crvenilo lica
 • manje žilice
 • pigmentacije (melasma, staračke pjege, pigmentacije izazvane suncem)
 • rosaceja
 • akne
 • osvježenje lica
 • melasma

Koje su moguće komplikacije?

Ožiljaka nema jer se radi o površinskom djelovanju na kožu. Moguća su manja oštećenja kože, najčešće kod tretmana pigmentacija koje prolaze kroz par dana bez ožiljaka. Kod tretmana crvenila i rosaceje može nastati prolazno naticanje lica i žarenje. Ako se 30 dana nakon tretmana izlažete jakom suncu ili idete u solarij, moguć je razvoj pigmentacija. Inače, pigmentacije se jako rijetko pojave nakon tretmana i obično su prolazne. Ponekad kod osjetljivije kože nakon tretmana može doći do slabijeg pečenja i žarenja lica koje jako brzo prolazi.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr