Botox - Tretmani botoxom u poliklinici Poliderma

Usluge

botox

Tretmani botoxom ubrajaju se u jedan od najkontroverznijih tretmana danas. Mnogo je toga pisano u novinama i rečeno o tome kako se ovdje radi o otrovu ili koliko je štetan. Dokaz da nije štetan i otrovan je što se nakon 20-ak godina na tržištu koristi i dalje kao jedini lijek za stanja smanjene mišićne napetosti, što je izuzetno bolno i neugodno stanje. Zadnjih nekoliko godina sve se više koristi i za liječenje brojnih drugih bolesti. Botox je na prvome mjestu lijek, a na drugome mjestu se koristi u estetsko-korektivne svrhe. Trenutno se koristi za brojne indikacije čiji se broj svakodnevno povećava: povećana prostata, akne, lokalizirano ispadanje kose, glavobolja…

Na Zapadu, osobito u Americi, ubraja se u jedan od najomiljenijih tretmana, kojemu iz godine u godinu raste potražnja. Jako je popularan tzv. Botox party, gdje se na zabavama uz glazbu i šampanjac rade tretmani botoxom u krugu prijatelja. Uloga botoxa postaje sve veća i u medicini, a ne samo kod estetskokorektivnih zahvata, i možemo reći da on trenutno proživljava novu mladost i da njegovo pravo vrijeme tek dolazi.

Što je botox?

Botox je toksin kojeg proizvodi bakterija Clostridum botulinum. Toksin je po definiciji svaka štetna tvar, a razlika između lijeka i toksina je u koncentraciji. Po svojoj je građi bjelančevina. Pri komercijalnoj proizvodnji uklone se štetni dijelovi toksina te se izgubi bilo kakav štetan utjecaj. Tretman botoxom je 100% siguran i nema nikakav štetan utjecaj na zdravlje.

Kako djeluje botox?

Tvar acetilkolin ima ulogu vezivanja na spoj mišićnog i živčanog tkiva kako bi živčani impuls potaknuo mišićnu kontrakciju.

1.Botox sprječava vezanje acetilkolina i time blokira provođenje živčanog impulsa. Mišić se ne može kontrahirati jer je spriječeno provođenje živčanog impulsa koji izaziva kontrakciju mišića, te se on opusti. Cilj tretmana je prolazno slabljenje mišića koji se opusti i tako se smanji bora te napetost mišića. Botox se pretežno koristi za smanjivanje mimičkih bora (bore oko očiju, na čelu, između obrva) koje nastaju korištenjem mimičkih mišića na krivi način. Uslijed toga je znatno povećana napetost mimičkih mišića uz slabljenje kolagena, što stvara bore. Opuštanjem mimičkih mišića nestaje napetost kože, a time i bora.

Botox se veže samo na mjesto spoja živca i mišića. Ne putuje nigdje drugdje po tijelu i nigdje drugdje se ne veže. Efekt botoxa je prolazan te se nakon određenog vremena sve vraća u prvobitno stanje bez ikakvih promjena. Pri tome nema nikakve promjene građe ili neke trajnije promjene. Nakon prolaza efekta botoxa nema razvoja ovisnosti niti ikakvog pogoršanja u smislu da bore budu jače izražene.

2. Za pojačano znojenje botox je lijek izbora jer daje najdugotrajnija razdoblja bez pojačanog znojenja. Efekt se sastoji u smanjenju aktivnosti žlijezda znojnica tako što blokira vezanje acetilkolina koji potiče žlijezde znojnice da proizvode znoj.

3. Za sada nije jasan mehanizam kako botox djeluje kod ostalih bolesti.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr