Cilj i primjena tretmana - Poliklinika Poliderma

Usluge

Cilj i primjena tretmana

Tretmani botoxom ubrajaju se u jedan od najkontroverznijih tretmana danas. Mnogo je toga pisano u novinama i rečeno o tome kako se ovdje radi o otrovu ili koliko je štetan. Dokaz da nije štetan i otrovan je što se nakon 20-ak godina na tržištu koristi i dalje kao jedini lijek za stanja smanjene mišićne napetosti, što je izuzetno bolno i neugodno stanje. Zadnjih nekoliko godina sve se više koristi i za liječenje brojnih drugih bolesti. Botox je na prvome mjestu lijek, a na drugome mjestu se koristi u estetsko-korektivne svrhe. Trenutno se koristi za brojne indikacije čiji se broj svakodnevno povećava: povećana prostata, akne, lokalizirano ispadanje kose, glavobolja…

Što je cilj tretmana?

1. Bore: cilj je smanjiti bore. Iako ih nije moguće u potpunosti ukloniti, namjera ih je smanjiti tako da sačuvamo prirodan izgled uz naznačene bore te sačuvanu mimiku. Uslijed pretjeravanja s botoxom često nastaje tzv. lice maske bez mimike. Kod prvog tretmana namjerno se daje manja količina botoxa kako bi se vidjelo jeste li zadovoljni rezultatom. Ukoliko treba još botoxa, ništa lakše, kasnije se nadoda malo botoxa.

2. Pojačano znojenje: cilj je što više smanjiti znojenje. Nije ga moguće u potpunosti ukloniti, ali se može dosta smanjiti znojenje i time neugodan miris.

Jesu štetni tretmani kod pojačanog znojenja?

Nisu štetni jer znojenje pod pazuhom, na stopalima i dlanovima nema nikakvu važnu ulogu. Niti se nakon tretmana poveća znojenje na drugom dijelu tijela.

Kako smanjiti cijenu tretmana?

Kod uklanjanja bora ne potroši se cijela boca te uvijek ostaje izvjesna količina botoxa. U tim slučajevima 2 do 3 osobe mogu podijeliti trošak boce, što dosta umanjuje cijenu tretmana.

Koji botox se koristi u poliklinici Poliderma?

Na tržištu su brojni preparati botoxa, od kojih su neki nažalost lažni. Brojni su slučajevi trovanja botoxom nastali uslijed primjene lažnih proizvoda botoxa. Prije tretmana botoxom potrebno se raspitati koji preparat botoxa se koristi te posjeduje li liječnik certifikat o edukaciji za botox. U poliklinici Poliderma koristi se većinom preparat botoxa tvrtke Allergan, koji je najbolji i najsigurniji preparat na tržištu. Na tržištu postoji više raznih proizvođača, no za sada se botox tvrtke Allergan pokazao najboljim.

Koliko je tretmana potrebno?

Potreban je 1 tretman kod pojačanog znojenja i smanjivanja bora.

Što se savjetuje nakon tretmana?

Savjetuju se povremeni tretmani održavanja kako bi rezultat što dulje trajao te da bi pri tome koristili manje doze botoxa.

Primjena:

  • Bore na čelu: postoji izražena genetska sklonost te se takvim osobama savjetuje preventivni tretman kako se ne bi razvile jače bore, iako nikad nije kasno. Bore na čelu ostavljaju dojam namrštenosti i zabrinutosti.
  • Bore između obrva: ostavljaju dojam gnjeva i bijesa, te ih treba što više ukloniti. Tu se rezultati najkraći, jer se radi o mišiću koji je najveći, i time su potrebne najveće doze botoxa. Savjetuje se što ranije započeti tretman kod osoba koje imaju genetsku sklonost razvoju tih bora.
  • Bore oko očiju: rade se bore sa strane očiju te ispod donjeg kapka u razini zjenice kako bi se oči otvorile.
  • Podizanje obrva: cilj je podizanje vanjskog ruba obrva.
  • Korekcija oblika usana: kod žena nakon menopauze usta poprimaju okrugao oblik, tzv. riblja usta, zbog pojačane aktivnosti mišića koji obavija usta. Opuštanjem tog mišića usta se izdužuju i poprimaju mladenački izgled.
  • Smanjivanje bora na vratu: radi se o borama koje izgledaju kao okomiti tračci po vratu.
  • Pojačano znojenje: zaboravite dezodoranse i ostala sredstva koja ne pomažu. Da ne govorimo o čestom mijenjaju robe ili samo o robi uništenoj znojem.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr