Frakcijski laser (neablativni) - Poliklinika Poliderma

Usluge

Frakcijski laser (neablativni)

Frakcijski laser (neablativni)

Primjena ovog lasera je do sada najveća revolucija i ujedno najvažnije otkriće u domeni laserskih tretmana. Ono što je toliko revulucionarno kod ovog lasera je izazivanje sitnih mikroskopskih oštećenja ispod površine kože koja se izbacuju van i nadomještavaju s novim tkivom. Na taj način se uklanjanju bore, ožiljci i pigmentacije. Prvi takav laser je bio Fraxel koji se počeo koristiti prije 4 do 5 godina.

Koja je razlika između neablativnog i ablativnog frakcijskog lasera?

Glavna razlika je što kod neablativnih frakcijskih lasera ne ostavlja oštećenja površine kože za razliku od ablativnih. Neablativni laseri koriste valne duljine 1440 i 1550 nm a ablativni laseri 2790 nm, 2940 nm i 10600 nm. Valne duljine neablativnih lasera spadaju u infracrveni valni spektar čiji se efekt temelji na spaljivanju zbog čega su bolniji tretmani za razliku ablativnih lasera koji imaju mehanički i toplinski efekt te nisu toliko bolni.

Prednosti novog neablativnog lasera

U Poliklinici Poliderma se koristi najnoviji neablativni laser koji ima brojne prednosti u odnosu na ostale takve lasere. Po prvi se puta koristi valna duljina 2940 nm što je tipično za ablativne frakcijske lasere. Korištenjem najnovije tehnologije dolazi do spajanja više impulsa istovremeno pri čemu se mehanički efekt poništava a koristi toplinski efekt. Najveća prednosti te valne duljine je što tretmani nisu tako bolni i neugodni kao kod preostalih neablativnih lasera. Uz to postižu se znatno bolji rezultati jer pri okidanju se ispaljuje 6 laserskih impulsa za razliku od ostalih neablativnih lasera gdje se ispaljuje samo 1 impuls. S time je broj tretmana upola manji u odnosu na ostale ablativne lasere.

Za što se koriste neablativni frakcijski laseri?

  • pigmentacije: staračke pjege, melasma i ostale vrste pigmentacije osim tetovaža
  • manje bore i ožiljci
  • oštećenja kože izazvana suncem
  • strije
  • ožiljci nastali nakon trauma i operacija
  • keloidi

Jeli tretman bolan?

Prilikom tretmana se koristi hlađenje s hladnim zrakom te za tretmane na tijelu uglavnom nije potrebna nikakva druga anestezija. Za tretmane na licu po potrebi se stavi lokalna anestezija u obliku kreme pola sata prije tretmana.

Koliko tretmana je potrebno i koliko dugo traje oporavak?

Potrebno je od 1 do 3 tretmana ovisno za koju indikaciju se koristi laser i izraženosti promjene. Oporavak je većinom kraći u odnosu na ablativni frakcijski laser te je traje svega 2 do 3 dana.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr