Frakcijski laser │ Tretman frakcijskim laserom - Poliderma

Usluge

Frakcijski laser

frakcijski laser

Frakcijski laser je posebna vrsta lasera koja se razlikuje od ostalih po tome što se laserski snop sastoji od brojnih laserskih zraka. Kod ostalih lasera laserski snop se sastoji od samo 1 laserske zrake. Ovo je do sada najvažniji i najveći napredak kod primjene laserske tehnologije, što je u cijelosti promijenilo laserske tretmane. Prva vrsta frakcijskog lasera je bio poznati tzv. Fraxel laser.

Što je Fraxel?

Fraxel je samo naziv za laser koji spada u vrstu frakcijskog (neablativnog) lasera.

Kako djeluje frakcijski laser?

Ispod površine kože izaziva brojna mikroskopska oštećenja vezivnog tkiva koja se u cijelosti izbacuju nakon nekoliko dana. Nakon toga dolazi do razvoja novog vezivnog tkiva koje u cijelosti nadomješta nastala oštećenja. Na taj se način uklanjanju ožiljci, bore, pigmentacije… Možemo reći da se radi o zamjeni kože, skoro staro za novo u oba njena sloja. Između mikroskopskih oštećenja ispod kože postoje otoci zdrave kože koja ostaje neoštećena, što pomaže ubrzanom cijeljenju kože kroz 2 do 7 dana. Pri tome na površini kože nema rane, krvi ili kraste.

Kako se dijele frakcijski laseri?

Dijele se na ablativne i neablativne lasere, ovisno o djelovanju na površinu kože. Kod ablativnih lasera (erbium, CO2) nastaje oštećenje površine kože gdje je bitan mehanički efekt. Kod neablativnih lasera površina kože ostaje neoštećena uz toplinski efekt.

Ablativni laseri:Neablativni laseri:
Erbium – 2940 nm1440 nm
CO2 – 10600 nm1550 nm (Fraxel)
 2940 nm

Svakodnevno izlaze brojni novi laseri i ovo je samo orijentacijski prikaz.

Kakva je razlika između frakcijskih lasera?

Osnovna je razlika je po djelovanju na površinu kože. Ablativni laseri su agresivniji uz dulji oporavak, a koriste se općenito za jače izražene promjene. Neablativni laseri nisu agresivni i imaju kraći oporavak, a koriste se za blaže te srednje izražene promjene.

Koja je razlika između običnih i frakcijskih lasera?

Osnovna je razlika u laserskoj zraci. Kod običnih lasera nastaje oštećenje površine kože, tj. defekt koji ovisno o snazi laserske zrake cijeli mnogo duže, od 2 do 30 dana. Razlog tome je što ne postoje otoci zdrave kože unutar laserske zrake. Na koži nastaje rana s krastom uz moguće manje krvarenje, zbog čega je oporavak duži. Moguće komplikacije su češće.

Koje su prednosti frakcijskih lasera u odnosu na obične lasere?

Glavna prednost je što su rezultati jednostavno bolji, jer što je površina laserske zrake manja, veća je gustoća energije i time bolji rezultat. Oporavak je znatno ugodniji, gotovo da ga i nema te je mnogo jednostavniji. Vrijeme oporavka je drastično kraće. Tretmani su izrazito sigurni, a komplikacije su izuzetno rijetke i prolazne. Komplikacije poput ožiljaka ili infekcija samo teoretski postoje. Bez straha od komplikacija tretmani se rade i na tamnoj koži.

Kada se vide rezultati tretmana?

Nakon tretmana, kao i nakon oporavka, rezultati su minimalni. Narednih nekoliko mjeseci svakodnevno se vide manja poboljšanja. Nakon 4 do 6 mjeseci od tretmana svakodnevno se vide znatna poboljšanja.

Zašto se rezultati tretmana ne vide odmah?

Zato što proces zamjene kože, tj. stvaranja novog kolagena, traje 12 mjeseci. Taj proces je postupan i ne može se ubrzati te se konačni rezultat vidi 12 mjeseci nakon tretmana.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr