Intralipoterapija │ Skidanje masnih naslaga - Poliderma

Usluge

Intralipoterapija

intralipoterapija

Saznajte sve o intralipoterapiji.

Što je intralipoterapija?

Intralipoterapija je neinvazivno uklanjanje neželjenih masnih naslaga pomoću posebne otopine koja se injekcijski ubrizgava.

Metodu je izumio pok. prof. Pasquale Motolese te je razradio poseban protokol kako provoditi tretman. Metoda se koristi uspješno oko 5 godina u više od 51 zemlje diljem svijeta. Osim iznimnih rezultata metoda je iznimno sigurna i može se usporediti kao alternativa liposukciji. Koristi se dezoksikolna kiselina koja je sastavni dio žuči te se putem posebne injekcije ubrizgava u masno tkivo. Nakon ubrizgavanja dolazi do oštećenja stanične stijenke masne stanice koja odumire i puca te oslobađa masne kiseline koje se izbace putem mokraće izvan tijela.

Kako se provodi tretman?

Nakon obilježavanja dijela neželjene masne naslage napravi se dezinfekcija kože te pomoću posebne igle ubrizgava otopina direktno u masno tkivo. Sve metode koje se koriste za topljenje masnih stanica djeluju samo na površni dio masti jer koriste iglu duljine svega 13 mm zbog čega ne može prodrijeti u dublje slojeve masnog tkiva. Pri tome se tope samo površni slojevi masti zbog čega su te metode slabije djelotvorne. Kod Intralipoterapije se pomoću posebne produljene igle dubinski ubrizgava otopina direktno u sve slojeve masnog tkiva te najtemeljitije uništava sve slojeve masnog tkiva putem lipolize. Zbog navedenog Intralipoterapija je najefikasnija metoda injekcijske lipolize tj. topljenja masnog tkiva.

Je li tretman bolan?

Tretman nije bolan niti neugodan. Anestezija zato nije uopće potrebna jer se koristi posebno oblikovana igla koja uklanja i najmanju nelagodu. Zbog duljine igle potrebno je prosječno svega 1-2 uboda po regiji.

Kome se tretman preporuča?

Tretman se preporuča zdravim osobama koji nemaju veće probleme s viškom tjelesne težine a žele se riješiti neželjenih masnih naslaga. Ovo nije tretman za mršavljenje niti za zatezanje kože već za smanjivanje obujma tijela tj. topljenja ograničenih masnih naslaga. Mršavljenje se može posebno provoditi skupa sa tretmanom po potrebi. Tretman se posebno preporuča osobama koje nemaju vremena više puta mjesečno dolaziti na druge tretmane oblikovanja tijela.

Koji se dijelovi tijela mogu tretirati?

– podbradak

– nadlaktice

– trbuh

– bokovi

– unutarnja strana koljena

– područje kukova

Da li se može tretirati i celulit?

Tretman nije predviđen za uklanjanje celulita niti službeno predviđen za tu namjenu ali zapažen je odličan učinak na smanjivanje pojedinih područja zahvaćenih celulitom.

Koliko je tretmana potrebno i u kojim se razmacima rade tretmani?

Savjetuje se prosječno 2-5 tretmana ovisno o regiji i količini masnog tkiva iako su moguća manja odstupanja od navedenog. Nije moguće točno predvidjeti potreban broj tretmana. Razmak između tretmana je 2-3 tjedna. Ako su manja područja tj. manja količina masnog tkiva npr. podbradak nekad 1 tretman bude dovoljan što nije uvijek pravilo.

Kada se vide prvi rezultati?

Po navodu proizvođača prvi rezultati vide se obično nakon drugog tretmana iako su mogući manji početni rezultati već nakon prvog tretmana ako je manje područje tj. manja količina masnog tkiva. Potrebno je voditi računa i o individualnoj reakciji tj. odgovoru.

Da li se može metoda koristiti u kombinaciji sa drugim tretmanima?

Može se koristiti sa drugim tretmanima no posebno se preporuča u kombinaciji s Med2Contourom tj. ultrazvučnom lipolizom. U navedenoj kombinaciji rezultati se mogu povećati 30-50%.

Koje su nuspojave metode?

Moguće je crvenilo, hematom, osjetljivost i otečenost tretiranog dijela što brzo prolazi. Kako bi se spriječilo oticanje tj. poboljšao rezultat savjetuje se limfna drenaža nakon tretmana što nije obavezno.

Kome se ne preporuča tretman?

– trudnice i dojilje

– autoimune bolesti

– teže bolesti jetre

– poremećaj zgrušavanja krvi i pod terapijom protiv zgrušavanja krvi

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr