Kako izgleda tretman i jeli bolan? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Kako izgleda tretman i jeli bolan?

Punjači su tvari koje se kod estetskokorektivnih zahvata injekcijama ubrizgavaju pod kožu. Koriste se oko 20 godina u estetskokorektivnoj medicini. Početno su se koristili kolagen i silikon, no zbog brojnih nuspojava i komplikacija smanjuje se njihova primjena. Danas se najviše koriste punjači na bazi hijaluronske kiseline. Postoje brojne vrste drugih punjača koji su na bazi drugih tvari, kao primjerice vlastito masno tkivo, kolagen, spoj kalcija…

Kako izgleda tretman?

Prije tretmana se kod nas lice očisti od make upa. Potom se mjesto tretmana dezinficira te se daje lokalna anestezija injekcijom, kao kod zubara, ili u obliku kreme. Nekoliko minuta nakon toga slijedi ubrizgavanje punjača. Nakon toga ostajete kod nas 15 do 30 minuta kako bi masirali tretirano mjesto za što bolji rezultat. Kod tretmana pomlađivanja. tj. nadoknade vlažnosti, nije potrebna nikakva anestezija jer tretman ne boli.

Je li tretman bolan?

Tretman nije bolan niti neugodan. Kod tretmana povećanja usana može se pojaviti manja osjetljivost.

Je li potreban oporavak nakon tretmana?

U principu nije potrebno bolovanje. Nakon tretmana može zaostati manja otečenost na tretiranom dijelu, što se uglavnom do sljedećeg dana povlači kod većine ljudi. Uglavnom, dan nakon tretmana može se na posao, a i make up se može koristiti.

Što se savjetuje za prvi tretman?

Savjetuje se primjena na bazi hijaluronske kiseline te kasnije, ako vam se svidi rezultat, eventualna primjena punjača druge vrste koji su trajniji. Kod prvog tretmana daje se manja količina jer se lakše kasnije nadoda još punjača. Ukoliko ubrizgamo previše punjača, tada moramo čekati da se razgradi, što traje dugo ili imamo ograničene mogućnosti njegova uklanjanja.

Mogu li se kombinirati različiti punjači?

Mogu se istovremeno kombinirati razni punjači od istog proizvođača. Ukoliko su punjači od različitih proizvođača, savjetuje se uraditi razmak između tretmana barem u trajanju od 6 mjeseci.

Kada se vidi rezultat i koliko dugo traje?

Rezultat se vidi čim se povuče oteklina, obično za 8 do 24 h. Duljina trajanja efekta ovisi o više faktora: kvaliteti kože, načinu spavanja (na prsima skraćuje duljinu efekta), mjestu primjene, dobi i, najvažnije, o vrsti punjača i iskustvu doktora. Važno je da se punjač ubrizga u pravi sloj kože jer je inače efekt slab ili kratkotrajan. Kod kratkotrajnih punjača efekt traje od 3 do 9 mjeseci, a kod srednje trajnih punjača od 10 do 16 mjeseci. Dugotrajni punjači imaju efekt 2 do 3 godine na dalje, uz povećan rizik od komplikacija. Kod tretmana nadoknade vlažnosti kože, tj. pomlađivanja, treba 1 do 3 tretmana.

Koliko je tretmana potrebno?

Kod prvog tretmana uvijek se savjetuje ubrizgati manji volumen s kratkotrajnim punjačem te po potrebi naknadno uraditi korekciju ako je potrebno dodati još volumena. Ovisno za što se primjenjuju punjači, uglavnom je dovoljan 1 tretman. Ako su dublje bore ili veće nepravilnosti, tada može biti potrebno uraditi dodatno koji tretman više jer smo kod 1 injekcije ograničeni volumenom te nemamo dovoljno punjača. Kod tretmana pomlađivanja kože ili nadoknade vlažnosti treba 1 do 4 tretmana.

Koje su moguće komplikacije?

Nakon tretmana nastaje otok koji se brzo povlači. Općenito se radi o bezopasnim i prolaznim komplikacijama koje se rijetko događaju. Moguća je manja modrica ili infekcija. Jako rijetko nekoliko mjeseci poslije tretmana mogu nastati manje otekline na mjestu primjene punjača koje se brzo povlače na primjenu antibiotika. Alergijske reakcije se gotovo nikad ne dešavaju.

Kome i kada se ne preporuča tretman?

  • kod terapije sa sredstvima protiv zgrušavanja krvi;
  • 12 mjeseci nakon terapije Neotigasonom i Roaccutanom;
  • trudnicama i dojiljama;
  • kod svježe herpes infekcije;
  • kod upalnih bolesti na mjestu primjene punjača;
  • kod imunoloških bolesti.

Tretmani održavanja

Kako bi rezultati bili što bolji i trajniji, savjetuju se povremeni tretmani održavanja, jedanput svakih 1 do 2 godine kod kratkotrajnih punjača. Nakon svakog idućeg tretmana poveća se razvoj novog kolagena koji je trajan te su rezultati bolji i trajniji. Pri tome je potrebno ubrizgavanje svaki put sve manje količine punjača te ostatak možemo upotrijebiti za korekciju ostalih dijelova lica. Kod srednje trajnih punjača tretman se radi svakih 2 do 5 godina. Kod tretmana pomlađivanja kože ili za vlažnost kože treba 1 do 2 tretmana godišnje.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr