Laser - Poliklinika Poliderma

Usluge

laser

Naziv laser dolazi od skraćenice :

  • L – light (svjetlo),
  • A – amplification (pojačanje),
  • S – stimulation (stimuliranje),
  • E – emission (odašiljanje),
  • R – radiation (zračenje).

Mogli bismo reći da pojam laser označava odašiljanje svjetla koje je pojačano i stimulirano u lasersku zraku. Najvažnija karakteristika lasera je da sve laserske zrake tvore jednu zajedničku zraku i imaju iste karakteristike, dakle boju, brzinu, valnu duljinu, energiju, smjer kretanja. Laser radi tako što se putem vanjske energije pobuđuju atomi, pri čemu oni prelaze na višu energijsku razinu uz otpuštanje čestica svjetlosti (fotona) – a to se pojačava ogledalima – pri čemu nastaje laserska zraka. Razlika među laserima je u vrsti medija u kojem se pobuđuju atomi, te se laseri nazivaju ovisno o vrsti medija.

Koja je razlika između lasera i uređaja IPL?

Naziv IPL dolazi od skraćenice (I – intensive P – pulse L – light), a označava intenzivno pulsirajuće svjetlo, koje se koristi za slične tretmane kao i laser. Oba uređaja koriste isto načelo stvaranja energije, samo što zrake IPL uređaja imaju različite karakteristike te putuju različitom brzinom, smjerom i imaju različite valne duljine.

Kako djeluje laser?

Lasersku zraku upija kromofora, tj. obojena tvar, pri čemu se oslobađa energija koja ima različite učinke na tkivo: stimuliranje, mehaničko uništenje i sl. U organizmu postoje tri vrste kromofora: voda, melanin (pigment) i hemoglobin (bjelančevina u crvenom krvnom zrncu). Svaki laser, ovisno o valnoj duljini, ima svoju specifičnu kromoforu na koju može djelovati, dok na ostale kromofore ne može djelovati.

Primjena lasera

Razvojem tehnologije, primjena lasera u medicini dobiva sve veće značenje u liječenju brojnih bolesti tako da se laser svakoga dana sve više primjenjuje. Laser postaje neizostavni oblik liječenja mnogih bolesti i postiže najbolje rezultate u odnosu na ostalu terapiju. Zahvaljujući primjeni lasera postignut je velik napredak u liječenju brojnih bolesti pa, primjerice, više nije uvijek nužna operacija ili primjena lijekova koji imaju štetne posljedice. Brojni neugodni zahvati više nisu potrebni, a oporavak je nakon primjene lasera znatno skraćen u odnosu na klasičnu operaciju. Osim u liječenju brojnih bolesti, laser u zadnje vrijeme sve veće značenje poprima u primjeni estetsko-korektivnih zahvata pa se danas laserom postižu rezultati o kojima smo donedavno mogli samo sanjati. Razvoj laserske tehnologije sve se više temelji na primjeni neagresivnih zahvata bez oporavka, ili uz minimalni oporavak. Uskoro možemo očekivati sve veću važnost i češću primjenu lasera u liječenju brojnih bolesti, ali i u estetsko-korektivnim zahvatima.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr