Mikroabrazija kisikom - Tretmani lica i mikroabrazija │ Poliderma

Usluge

Mikroabrazija kisikom

mikroabrazija kisikom

Cilj mikroabrazije je skidanje mrtvih stanica s površine kože, čime se potiče nastajanje novih stanica, što poboljšava izgled i kvalitetu kože. Voda uđe velikom brzinom u svaku poru, pa i one najmanje, te mehanički izbaci svu nečistoću te mitesere. Kožne se pore nakon toga otvaraju i tako lakše prazne od mitesera, što je osobito važno kod osoba s aknama jer se one tako liječe. Uz to, uklanjaju se manje nepravilnosti kože, poput sitnih ožiljaka i površinske pigmentacije. Tretman je ujedno zamjena za peeling i abraziju, i to bez oporavka.

Što je novo kod mikroabrazije?

Do sada su se za brušenje kože uglavnom koristili dijamant ili razne četke, što je praćeno izvjesnim oporavkom i nelagodom. Slično je i kod peelinga koji se koristi za istu svrhu. Novost je u tome što se sada koristi voda koja brzinom od 200 km/h, pomiješana s kisikom, vrši mehaničko čišćenje uz druge brojne poželjne efekte bez oporavka. Tako kod klasičnih peelinga i abrazija imate oporavak od prosječno nekoliko dana jer je lice crveno te izvjesnu nelagodu u vidu pečenja te žarenja lica dok se oporavlja.

Mikroabrazija kisikom

Sam tretman je bezbolan, neagresivan, nimalo neugodan te ne zaostaju nikakve posljedice poput ožiljaka, niti je potreban oporavak. Tretman možete obaviti za vrijeme stanke i vratiti se dalje na posao. Mogu se tretirati svi tipovi kože bez obzira na dob, i ma koliko vaša koža bila suha ili osjetljiva tretman možete obaviti bez ikakvih posljedica. Promjene su vidljive odmah nakon tretmana, koža je glađa, svježija, te se ukloni umorni i beživotni izgled. Može se tretirati tijekom cijele godine, pa i ljeti. Tretman traje oko 15 minuta. Po učinku, tretman se može usporediti s blažim do srednje jakim peelingom. Tretman se koristi i na tamnoj koži bez imalo straha od komplikacija, što je vrlo često kod tamnoputih osoba nakon peelinga te abrazije. Ovo je jedini tretman koji radi pravo dubinsko čišćenje lica. Koža nakon tretmana konačno prodiše kako treba, jer se i najsitnije pore isprazne te očiste.

Što je cilj tretmana?

 • Skidanje mrtvih slojeva kože (peeling efekt);
 • Dubinsko temeljito čišćenje pora;
 • Uklanjanje otvorenih (crnih) mitesera;
 • Pomlađivanje kože kisikom;
 • Smanjivanje sitnih ožiljaka i površinskih pigmentacija.

Kako izgleda tretman?

Tretman započinje nakon razgovora s liječnikom. Lice se kod nas očisti od šminke prije tretmana. Za vrijeme tretmana osjećate ugodni mlaz vode koji masira lice. Uz to, osjećate blagi vjetar zbog kisika koji se ubacuje u mlaz vode. Za vrijeme tretmana držite oči zatvorene i dišete na usta. Tretman je ugodan i opuštajuć. Postoji mogućnost ubacivanja vitamina u mlaz vode koji prodiru duboko u kožu u svrhu pomlađivanja. Na kraju tretmana na lice ili tretirani dio stavlja se posebni mineralni serum, krema ili maska prema tipu kože.

Koliko često su potrebni tretmani?

Prosječno se rade tretmani svakih 30 do 60 dana, iako razmak između tretmana može varirati ovisno o stanju kože i o tome za što se tretman koristi. Općenito, osobama s aknama i proširenim porama preporuča se nešto češće raditi tretman.

Zašto se koristi kisik kod ove metode?

Kisik uz vodu čini osnovu života. Nije dovoljno samo udisati kisik, već je potrebno izvana dodatno dovoditi kisik na kožu u svrhu pomlađivanja. Zbog života u urbanim sredinama i sve većeg zagađenja, kisika nema dovoljno. Stanice tijekom života ne proizvode dovoljno energije te su podložnije oštećenju, a jedan od razloga tome je nedostatak kisika. Ukoliko dovedemo dovoljnu količinu kisika, stanice proizvode energiju kao nekad te koža poprima mladenački izgled, a stanice kože postaju otpornije na vanjske štetne utjecaje. Kisik uz jaki protuupalni efekt ima i jaki antibakterijski učinak, što se koristi u liječenju akni. Kisik potiče nastajanje kolagena te smanjuje bore uz povećanje elastičnosti i napetosti.

Za što se koristi tretman?

 • Pomlađivanje i osvježivanje lica i vrata s dekolteom;
 • Glavni je način čišćenja lica kod osoba s proširenim porama i masnom kožom;
 • Liječenje akni;
 • Rosaceju;
 • Aktiničke keratoze;
 • Početne pigmentacije;
 • Sitne ožiljke.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr