Neodimium YAG laser - uklanjanje dlaka, krvnih žila │ Poliderma

Usluge

Neodimium YAG laser

neodimium yag laser

Neodimij Yag laser ima valnu duljinu od 1064 nm. Što je valna duljina veća, to laser prodire dublje u kožu. Ovaj laser je poseban upravo po tome što prodire duboko u kožu. Dubina prodora ovisi i o laserskom promjeru zrake – što je veći promjer, to laser dublje prodire. U poliklinici Poliderma koristi se laser s najvećim promjerom laserske zrake od 2 cm. Tim promjerom laser prodre 1 do 2 cm ispod kože te je posebno efikasan za uklanjanje dlaka s dubokim korijenom. To je neablativni laser jer nema površinskog oštećenja kože. Glavna primjena ovog lasera je uklanjanje dlaka te krvožilnih tvorbi.

Laser djeluje na 3 vrste kromofora: vodu, melanin i hemoglobin. Kromofore su tvari koje upijaju samo određenu valnu duljinu laserske zrake pri čemu se događaju razni efekti: stimulacija, uništenje… Budući da laser zbog svoje valne duljine nije ovisan o pigmentu na površini kože, koristi se za uklanjanje dlaka kod osoba s tamnom ili preplanulom kožom, bez ikakvog oštećenja površine kože. Stoga se, za razliku od drugih lasera, dlake mogu uklanjati i usred ljeta. Druge vrste lasera za uklanjanje dlaka imaju kraću valnu duljinu i prodiru pliće. Uz to, ovise o pigmentu ili boji površine kože. Što koža ima više pigmenta, to se više energije oslobodi uz oštećenje kože. Stoga ti laseri nisu pogodni za osobe s tamnom ili preplanulom kožom, osobito za vrijeme ljeta. Razvojem tehnologije moguće je zaobići ova ograničenja.

Za što se koristi laser?

Laser se prvenstveno koristi za uklanjanje krvnih žila, hemangioma i uklanjanje dlaka. Hemoglobin je bjelančevina koja gradi crveno krvno zrnce i upija lasersku zraku, pri čemu se oslobađa energija koja uništava krvne žile. Tim načinom se mogu uklanjati kapilare bez obzira na boju i vene, promjera do 5 mm. Zbog velike dubine prodora laserske zrake laser je najbolja metoda za uklanjanje kapilara i vena nogu. Hemangiomi, koji su smješteni dublje i ljubičaste su boje, laserom se odlično uklanjanju. Za osobe tamnije puti laser je metoda izbora za uklanjanje dlaka, iako se i ostali tipovi kože uspješno tretiraju kod tretmana uklanjanja dlaka.

U zadnje se vrijeme laserom vrši zatezanje kože lica i tijela jer dolazi do oštećenja vezivnog tkiva kojeg organizam potom popravi. Ujedno se smanje bore i proširene pore. Kod akni i masne kože laser uništava lojne žlijezde te se lice manje masti i akne manje izbijaju zbog protuupalnog efekta. Uz sve navedeno, svaki se dan proširuje primjena lasera za nove indikacije, primjerice keloide, ožiljke… Zbog odličnog učinka na vezivno tkivo koristi se kod pomlađivanja. Laser odlično uklanja vene i kapilare nogu.

Na što je pri tretmanu potrebno obratiti pažnju?

Zbog dubinskog prodora laserske zrake oslobađa se energija ispod kože koja može izazvati površinsko oštećenje kože. Izuzetno je važno odlično hlađenje površine kože kako ne bi došlo do pregrijavanja tkiva i oštećenja kože. Kroz cijeli tretman za hlađenje se koristi hladni zrak, kako bi se uklonila nelagoda tretmana i eventualno oštećenje kože. Nakon tretmana se drži led kod nas 15 do 30 minuta, što se preporuča i kod kuće narednih nekoliko dana. U slučaju naticanja, žarenja, pečenja i bolnosti nakon tretmana, što se zna desiti nekoliko dana nakon tretmana, potrebo je javiti se odmah liječniku.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr