Mezoterapija - PRP mezoterapija - najnoviji oblik mezoterapije

Usluge

Tretman mezoterapije

Što je Mezoterapija?

Mezoterapija je stara metoda za liječenje brojnih stanja, pomlađivanja lica i oblikovanja tijela. Cilj je ubrizgati određene sastojke injekcijom u površni sloj kože. Obično se ubrizgavaju vitamini, minerali, hijaluronske kiselina, kafein i ostali brojni sastojci. Početno se mezoterapija koristila za liječenje bolova u zglobovima i mišićama. Potom se počela koristiti u estetici gdje se danas isključivo koristi. Metoda je efikasna za pomlađivanje lica i tijela. Kod smanjivanja celulita mezoterapija je pomoćna metoda koja se mora istovremeno kombinirati s drugim metodama jer je sama slabo efikasna. Pored lica tretira se vrat, dekolte, šake, trbuh i bedra. Mezoterapija se koristi najčešće na licu u svrhu osvježenja i pomlađivanja lica. Ovisno o sastojcima može smanjiti nešto pigmentacije i poboljšati ovlaženost kože. Savjetuje se osobama starim 30-50 godina za osvježenje lica, prevenciju starenja i ako nisu jače izraženi znakovi starenja jer mezoterapija ne djeluje na bore. Za lice treba prosječno 3-6 tretmana s tim da efekt traje 2-4 mjeseca najčešće.

Što je PRP mezoterapija?

PRP mezoterapija je najnoviji oblik mezoterapije gdje se koristi vlastita krv koja se obradi te se potom ubrizgavaju matične stanice i faktori rasta. Ova vrsta mezoterapije je nastala iz razloga što je klasična mezoterapija dosta ograničena s rezultatima koji su kratkotrajni a potreban veći broj tretmana. PRP mezoterapija se po brojnim stvarima razlikuje od klasične mezoterapije. Matične stanice i faktori rasta su danas najviše što možemo ponuditi za pomlađivanje lica. Metoda se koristi sama ili u kombinaciji nakon tretmana frakcijskog lasera gdje se plazma nakapa injekcijom na kožu ( bez igle ). Matične stanice i faktori rasta tada najdublje direktno prodiru kroz mikroskopska oštećenja kože koja čini laser što znatno poboljšava rezultat.

Koji dijelovi tijela se mogu tretirati?

Pored lica mogu se tretirati vrat, dekolte i šake.

Kako djeluje PRP mezoterapija?

Bit je PRP mezoterapije je pokretanja lanca brojnih reakcija u svrhu povećanog stvaranja kolagena i ubrzanja metabolizma za što su odgovorni faktori rasta. Matične stanice su osnovna vrste stanice iz kojih su nastale sve druge stranice tijela te se mogu pretvoriti u bilo koju drugu vrste stanice. PRP mezoterapija zbog matičnih stanica izrazito snažno potiče razvoj novog kolagena i potiče metabolizam. Pri tome je izrazito jak efekt pomlađivanja, obnove i oporavka kože od svih dosadašnjih oštećenja. Koža postaje deblja, znatno otpornija i jača. PRP mezoterapija ako se ubrizgava površno pomlađuje kožu te vraća izgubljeni volumen ako se dublje ubrizga što je ključ pomlađivanja. Ova metoda je pogodna za manje gubitke volumena dok se za veće gubitke volumena koristi prp tretman. Iako nije predviđena za to većina klijenata nakon PRP mezoterapije navodi da im se manji ožiljci uklone, smanje pore i pigmentacije. Zbog jakog efekta pomlađivanja koža izgleda svježe i koža dobije sjaj. Sama struktura i kvaliteta kože se najbolje poprave ovom metodom u odnosu na sve druge tretmane.

Što mogu očekivati od PRP mezoterapije?

 • najbolja metoda pomlađivanja područja oko očiju
 • uklanjanje umornog i beživotnog izgleda lica
 • jak efekt pomlađivanja i obnove kože
 • koža postaje sjajna, deblja i otpornija
 • smanjivanje manjih do srednje jakih nazolabijalnih bora, bora oko očiju i na vratu
 • smanjivanje pigmentacije ispod očiju
 • uklanjanje manjih do srednje jakih ožiljaka na koži
 • poboljšanje vlažnosti kože da ne bude suha
 •  korekcija volumena kod manje do srednje jakog gubitka volumena

Mnogi ljudi nakon tretmana navode da su im se smanjile pore i pigmentacije izazvane suncem za što se inače ovaj tretman ne navodi.

Koliko je tretmana potreno?

Broj tretmana ovisi o stanju kože i mjestu tretmana. Kod mlađih osoba dovoljan je većinom 1 tretman. Ukoliko je koža jače ostećena ili promjene jače izražene treba 2-3 tretmana. Razmak između tretmana se savjetuje da bude 30 dana na više.

Kada se vidi početni efekt tretmana?

Obično je potrebno 1-2 mjeseca da se vide početni rezultati jer treba izvjesno vrijeme da se vide rezultati. Tretman potiče kaskadnu reakciju razvoja novog kolagena kojoj treba vremena da bude vidljiva. Kako vrijeme odmiče pokrenuta reakcija je sve jača i bolje vidljivi rezultati. Nije moguće ni na koji način ubrzati ovi reakciju.

Kome se preporuča PRP mezoterapija?

 • osobama između 30 i 50 godine
 • mlađim osobama koje su pretrpile veća oštećenja kože suncem
 • za uklanjanje umornog i beživotnog izgleda lica
 • smanjivanje manjih do srednjih bora oko očiju
 • smanjivanje pigmentacija ispod očiju
 • osobama koje žele efikasnu prevenciju starenja
 • pomlađivanje lica, vrata, šaka i dekoltea
 • prevencija starenja

Koje su prednosti PRP mezoterapije?

Osim dugotrajnih efekata metoda snažno obnavlja kožu. Istovremeno je moguće po želji smanjiti podočnjake tijekom tretmana. Isto tako po želji mogu se usne naglasiti ili povećati. Metoda je 100% sigurna jer se s Vašom krvi radi. Osim korekcije volumena, razvoja novog kolagena koža zaživi zbog matičnih stanica. Metoda je ugodnija od klasične mezoterapije jer sadrži anestetik u sebi. Rezultat traje do 2 godine najviše no moguća su odstupanja od navedenog ovisno o stanju kože i koliko se držite uputa o njezi kože. Moguće je oblikovanje sljepoočne regije što je ključno da spriječimo spuštanja obrve i time kapka. Pogodna je za oblikovanje donje čeljusti i područja oko gorne usne. Na kraju tretmana dobijete besplatno masku za dodatno osvježenje lica za još bolji efekt. Kod pojedinih proizvođača ( Regen lab ) postoji mogućnost korekcije većeg gubitka volumena i dubokih bora. Metoda izrazito dobro pomlađuje šake, vrat i dekolte koje je najteže pomladiti. Na tim mjestima je koža izrazito tanka a PRP mezoterapija zadebljava kožu.

Koja je razlika između PRP tretmana i PRP mezoterapije?

Oba tretmana se temelji na primjeni faktora rasta i matičnih stanica iz vlastite krvi. Glavna razlika je što kod prp tretmana se koriste veći volumeni koji se ubrizgaju na mjestu uboda i dublje se ubrizgavaju pod kožu. Kod prp mezoterapije se ubrizga manji volumen i više se površinski radi ubod. S prp tretmanom se rješava izraženiji gubitak volumena i bore a prp mezoterapija blaži gubitak volumena, manje bore, osvježenje i pomlađivanje kože.

Na koji način se izvodi PRP mezoterapija?

Cilj je injekcijom ubrizgati serum u kožu površno ili malo dublje. Kod površnog ubrizgavanja imamo jak efekt pomlađivanja dok kod dubljeg ubrizgavanja imamo efekt korekcije volumena. Često se istovremeno rade oba načina. Osim ubrizgavanja pomoću najmanje injekcije može se koristiti drugi način koji se sastoji u ukapavanju plazme nakon frakcijskog lasera ili radio valova na površinu kože. Navedeni tretmani rade mikroskopska oštećenja na površini kože te serum može dublje prodrijeti. Ovaj način znatno povećava rezultat tretmana uz smanjivanje oporavka. Treća mogućnost je primjena ultrazvuka koji ukapani serum na površini kože ugura maks. duboko u kožu te daje najbolji rezultat.

Ima li tretman neke nuspojave?

Osim manjih modrica nema nikakvih drugih nuspojava.

Je li tretman bolan?

Tretman nije bolan ali je moguća manja nelagoda kod područja oko očiju. Ukoliko ste jako osjetljivi može se po želji dati lokalna anestezija za što većinom nema zbilja potrebe.

Kome se ne savjetuje PRP mezoterapija?

 • u trudnoći
 • kod autoimunih bolesti
 • bolesti jetre
 • pod terapijom protiv zgrušavanja krvi
 • poremaćaja zgrušavanja krvi

Prema volumenu se PRP mezoterapija dijeli na:

 • MINI 2 ml ( za manja područja )
 • SREDNJU 4 ml ( dovoljna za cijelo lice )
 • VELIKU 8 ml ( uz cijelo lice moguće je vrat, dekolte ili šake po želji tretirati )

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr