Punjači - Fileri na bazi hijaluronske kiseline │ Poliderma

Usluge

punjači

Punjači su tvari koje se kod estetskokorektivnih zahvata injekcijama ubrizgavaju pod kožu. Koriste se oko 20 godina u estetskokorektivnoj medicini. Početno su se koristili kolagen i silikon, no zbog brojnih nuspojava i komplikacija smanjuje se njihova primjena. Danas se najviše koriste punjači na bazi hijaluronske kiseline. Postoje brojne vrste drugih punjača koji su na bazi drugih tvari, kao primjerice vlastito masno tkivo, kolagen, spoj kalcija…

Zašto se koriste punjači?

1. Nadoknada hijaluronske kiseline: ova kiselina je jedna od glavnih sastojaka kože koja koži daje elastičnost i tvrdoću. Ima izuzetno veliku moć vezivanja vode u koži, što daje napetost kože. S godinama se njezina količina smanjuje te nastaju bore i nepravilnosti kože. Koža postaje meka, opuštena i neelastična te sklona boranju. Kožu djeteta kad stisnete i pustite, ona se odmah vrati. Kod starijih osoba je to vraćanje kože u početni položaj dosta sporije zbog gubitka ove kiseline.

2. Nadoknada volumena i korekcija defekata kože: glavni znak starenja je gubitak potkožnog masnog tkiva, zbog čega se lice počne spuštati. Kod raznih ozljeda i ožiljaka nastaju defekti kože. Punjači imaju za cilj nadoknaditi gubitak potkožnog masnog tkiva i ispuniti nastale defekte kože. Princip je da punjači mehanički nadoknađuju defekte kože i nedostatak volumena. Na isti način smanjuju bore. Nadoknadom volumena koža lica nije više spuštena te lice izgleda znatno mlađe i bolje. Kod pomlađivanja lica najvažnija je nadoknada masnog tkiva u središnjem dijelu lica, tj. u jagodicama, što daje srcoliki oblik lica. Staračko lice ima izgled trokuta okrenutog naopako, gdje nedostaje volumen u sredini lica. Punjači nadoknadom volumena često daju znatno bolji rezultat od operacije, tj. liftinga.

3. Nadoknada vlažnosti: hijaluronska kiselina ima izuzetno veliku moć vezivanja vode u koži. Kad je nema dovoljno, voda samo prolazi kroz kožu i ne zadržava se jer se nema za što vezati. Posljedično je koža žedna jer nema dovoljno vode, što se odražava na njen izgled i kvalitetu. Gubitkom vode koža postaje žedna te postaje beživotna, neelastična i dobije sitne bore. Bez obzira na nadoknadu vode unosom tekućine ili kremama, potrebna vlažnost se ne dobiva jer nema dovoljno hijaluronske kiseline da veže vodu. Zato je vaša koža žedna iznutra. Samo unutarnjim unosom vode putem ubrizgavanja hijaluronske kiseline injekcijom koži možemo dati potrebnu vlažnost. Koristi se najmanja igla te se punjač ubrizgava po cijeloj površini.

4. Razvoj vlastitog tkiva: pojedine vrste punjača pretežno na bazi hijaluronske kiseline potiču razvoj vlastitog vezivnog tkiva, što je bitno kod pomlađivanja kože. Time se poboljšava izgled i kvaliteta kože. Ovaj tretman se pogotovo preporuča na mjestima gdje koža ima manje bore (na licu) te je tanka (vrat, dekolte i šake).

Podjela punjača:

  1. kratkotrajni – traju 3 do 10 mjeseci
  2. srednje trajni – traju 8 do 20 mjeseci
  3. dugotrajni – traju dugotrajno ili doživotno

Postoje brojne podjela punjača po svojim karakteristikama, sastavu, duljini trajanja, primjeni… Najčešće se koristi podjela po duljini trajanja.

Zašto se koriste punjači?

  • Korekcija bora: oko očiju i usta, između obrva, nazolabijalne brazde
  • Nadoknada volumena i nepravilnosti lica nastalih gubitkom potkožnog masnog tkiva
  • Pomlađivanje kože
  • Smanjivanje ožiljaka i defekata kože
  • Povećanje i oblikovanje usana
  • Korekcija manjih nepravilnosti nosa, poput sitnih udubljenja

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina sastavni je građevni dio naše kože koji joj daje volumen, napetost, elastičnost i vlažnost. Starenjem se smanjuje njezina količina u koži. Za nadoknadu se koristi umjetno proizvedena hijaluronska kiselina koja nije životinjskog podrijetla te se po građi ne razlikuje od naše hijaluronske kiseline. Zbog toga nema nikakvih alergijskih reakcija na tretman. U tijelo se ne unosi nikakvo strano tijelo, već prirodni građevni sastojak kože. Punjači na bazi hijaluronske kiseline nakon što se uklone iz organizma potiču razvoj novog vezivnog tkiva, što dodatno poboljšava rezultat i time njihov efekt traje duže. Zato svaki idući tretman daje trajnije i bolje rezultate.

Koje vrste punjača koristimo?

Koristimo punjače TEOSIAL, RESTYLANE, EMERVEL, PERFECTA i ELLASE.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr