Silhouette soft - Poliklinika Poliderma

Usluge

Silhouette soft

Silhouette soft

Trenutno najefikasnija neoperativna metoda za podizanje i zatezanje kože. Pomoću posebnih igala uvodi se nit ispod kože. Tretman je bezbolan a radi se u lokalnoj anesteziji te većinom nema oporavka. Koristi se nit od polilaktične kiseline koja se desetljećima koristi u medicini za operacije od kuka do srca. Nit se u cijelosti razgradi i ukloni iz organizma te snažno potiče razvoj novog kolagena. Na niti se nalaze posebna proširenja u obliku zvončića zbog čega tretman ima snažni lifting efekt. Tijekom razgradnje niti dolazi do snažnog efekta pomlađivanja kože u smislu da koža bude svježija, znatno ljepša, bolje strukture, izgleda i kvalitete. Rezultat se vidi odmah a bude sve bolji s vremenom. Rezultat prosječno traje oko 18 mjeseci no nije moguće točno procjeniti. Potreban je 1 tretman. Nakon razgradnje niti nema ovisnosti niti pogoršanja dok koža bude samo bolja.

Što je Silhouette soft?

To je neoperativna metoda podizanja i oblikovanja lica pomoću igala koje uvode nit ispod kože. Uvedena nit ispod kože izaziva lifting efekt. Tijekom razgradnje niti nastaje antiageing efekt kože a nit se u cijelosti razgradi i ukloni iz tijela. Nakon toga nema pogoršanja stanja lica nego lice izgleda samo bolje. Metoda se koristi oko 5 godina. Tretman je alternativa face liftingu. Daje prirodni izgled lica. Naglasak je da vidne promjene budu minimalne a da se dobije drugi izraz lica tj prijašnji izgled lica koliko je moguće.

Za što se koristi Silhouette soft?

Koristi se za: face lifting, zatezanje, oblikovanje lica te donje čejusti i smanjivanje bora. Primjenjuje se i za zatezanje podbradka i podizanje obrva. Pojedini liječnici koriste ga zatezanje tijela primjerice trbuha nakon poroda gdje je glavni problem višak kože.

Kome se savjetuje silhouette soft?

U prvom redu osobama koje želi mladenački prirodni izgled lica a ne žele na operaciju ići. Savjetuje se koristiti nakon 40-te na dalje. Idealni kandidat je osoba gdje dolazi do spuštanja lica, gubljenja kontura lica, težine u donjem dijelu lica, razvoja kesica u području donje čeljusti te bora u kutevima usana, jakog naglašavanja nazolabijalnih bora i podočnjaka.

Kako izgleda tretman?

Nakon razgovora i pregleda u vezi tretmana očisti se lice od make upa kod nas. Lice se snima prije i poslije tretmana. Potom se daje anestezija injekcijom. Neki liječnici iscrtavaju linije gdje će se provući igle što nije nužno. Silhouette soft se sastoji od niti koja na oba kraja ima 2 igle. Nakon djelovanja anestezije svaki kraj igle se uvodi pod kožu. Višak niti izvan kože se prereže. Nakon toga se uradi masaža lica da bude bolji rezultat. Po polovici lica se rade 1-3 niti. Nije nužno više niti odjednom uraditi, po potrebi se naknadno nadoda jos 1 do 2 para niti. U slučaju jače spuštenosti lica potrebno je vise pari niti. Rezultati ovise o tehnici te mjestu uvođenja niti, duljini i broju niti te stanju kože tj. lica. Koriste se niti za podizanje lica i niti za podizanje lica uz vraćanje volumena.

Od čega je rađena nit Silhouette softa?

Koristi se tzv. polilaktična kiselina koja se desetljećima koristi u medicini od operacije srca do proteza. Nit ima proširenja u obliku 8 zvončića koji bolje prianjaju za kožu i zbog tog imaju izuzetno jak lifting efekt.

Kada se vidi rezultat?

Rezultat se vidi odmah ali bude sve bolji narednih mjeseci pogotovo efekt pomlađivanja lica. Konačni rezultat se ne može iz tog razloga predvidjeti.

Kome se preporuča tretman Silhouette soft?

Preporuča se osobama koje žele zadržati mladenački i prirodni izgled lica pri čemu je izražena umjereno do jača spuštenost lica. Tretman je idealan za osobe koje se boje operacije. Cilj tretmana je prirodni izgled lica. Tretman se savrseno kombinira s punjačima, Botoxom i ostalim tretmanima.

Koliko traje rezultat tretmana?

Nije moguće točno predvidjeti duljinu trajanja tretmana jer to ovisi o više faktora: stanje lica, kvaliteta tj debljini kože, spuštenosti lica, mjestu primjene, broju tj vrsti niti, tehnici uvođenja niti, mršavljenju te nizu drugih faktora. Proizvođač navodi prosječnu duljinu trajanja od oko 16 do 18 mjeseci no većinom traje oko 20-24 mjeseca iako postoja manja odstupanja od navedenog.

Koje su kontraindikacije za tretman Silhouette soft?

Kontraindikacije su: trudnoća, autoimune bolesti, alergija na polilaktičnu kiselinu, jača spuštenost lica, infekcija te upale na mjestu tretmana, poremećaji zgrušavanja krvi i osobe pod terapijom protiv zgrušavanja krvi

Koja je razlika između tretmana mezoniti i Silhouette soft?

Kod mezoniti se koristi drugi materijal tzv. polidoksanon koji kraće traje. Najveća razlika je sto mezoniti nemaju tako jako izrazen efekt liftinga te kraće traju. Prosječno treba 10 do 50 mezoniti po polovici lica dok kod Silhouette softa treba 1 do 3 niti po polovici lica. Mezoniti nemaju proširenja u obliku zvončića.

Koje su komplikacije tretmana?

Nakon tretmana moguć je prolazni otok koji većinom za 1-3 dana splasne. Modrice se mogu razviti. Infekcija, ozljeda živca ili krvne žile izrazito je rijetka. Moguća je rijetko prolazna nepravilnost površine kože koja se sama povlači. Uslijed zatezanja i lifting efekta moguće su pojedine konture tj. crte lica koje nisu bile prije tretmana tj. postojale su 5 do 10 godine prije tretmana. Konac na mjestu uvođenja niti može rijetko malo proviriti usljed oblikovanja lica a ukloni se podrezivanjem. Mogućnost razvoja nenadanih tj. nepredviđenih komplikacije je zanemariva.

Što je potrebno nakon tretmana?

Treba mazati mjesto uvođenja niti s antibiotskom kremom par dana. Ne savjetuje se ići zubaru 7 dana poslije tretmana, izbjegavati znojenje par dana, spavati na prsima i ići na masaže lica.

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr