Što je zajedničko svim tretmanima pomlađivanja kože? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Što je zajedničko svim tretmanima pomlađivanja kože?

U zadnje vrijeme svi smo opsjednuti pomlađivanjem kako bismo ljepše i mlađe izgledali. Mladolik izgled postaje imperativ bez obzira na cijenu i posljedice. Danas je tragično da u tim namjerama ljudi često nemaju mjeru te koriste razne neprovjerene tretmane i preparate, primjerice na bazi otrova kobre ili slično.

Postoje brojni tretmani i metode kojima zadržavamo mladenački izgled i usporavamo starenje bez ozbiljnih posljedica. Potrebno se prije toga prepustiti u ruke stručnjaka koji će vas individualno savjetovati, što bi najviše odgovoralo stanju i tipu vaše kože te prema vašim potrebama i očekivanjima. Neke stvari nisu potrebne ili bi bile štetne. Novac ne smije igrati glavnu ulogu, nego zadnju riječ mora imati doktor. Nekad imam problema kada klijentima neke stvari ne želim uraditi jer smatram da bih time mogao ugroziti kožu ili da ne bi bilo rezultata.

Svim tretmanima pomlađivanja zajedničko je oštećenje vezivnog tkiva, što je organizmu znak da nastalo oštećenje popravi. Pri tome se stvara novi kolagen, a postojeće oštećenje popravlja, tj. vezivno tkivo jača. Uz to nastaje upala koja snažno stvara novi kolagen i potiče pomlađivanje. Što je upala jača, bolji je rezultat pomlađivanja. Naravno, do određene granice. Svi znamo da je kost jača na mjestu loma nakon zaraštanja. Kod tretmana pomlađivanja koriste se razni izvori energije s kojima ciljano radimo oštećenja vezivnog tkiva i upalu. Koliko god riječ oštećenje zvučala ružno, doista se ne morate toga bojati. Danas se kod lasera koristi pretežno optička energija, elektromagnetska energija, ultrazvučna energija…

Kao prilog istinitosti svemu navedenom navest ću neke primjere koji zvuče suludo. Ako pogledate bolje boksače koji prijeđu 50-tu godinu, vidite da gotovo nemaju niti jednu boru oko očiju i po licu koje je jako nategnuto. Razlog tome su brojni udarci koji oštećuju kolagen i tako pomlađuju kožu. Drugi primjer je moj otac koji je upao licem u vatru, gdje mu je desna strana skroz izgorjela. Kad sam ga vidio bilo mi je loše. Na toj je strani izgledao kao crnac. Naravno da nije slušao moje upute o njezi kože nakon toga. Ta strana lica je nekako zarasla i kad sam ga vidio nekoliko mjeseci kasnije bio sam šokiran. Izgorena strana lica izgledala je barem 10 godina mlađe u odnosu na drugu stranu lica. Tako da moj otac stalno okreće tu stranu i slika se na toj strani lica na svim dokumentima. Ja sam rekao neka se slobodno baci licem u vatru, ali na drugu stranu. Opet je isti princip pomlađivanja. Kad sam bio na selu čudio sam se kako starice koje sjede ispred kamina imaju zategnuto lice bez bora. Razlog tome je dugotrajno izlaganje toplini koja oštećuje vezivno tkivo. Nemojte shvatiti da je potrebno bacati se licem u vatru, baviti se boksom ili sjediti ispred kamina kako bi se pomlađivali. Imate na raspolaganju brojne druge načine.

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr