Poticanje rasta kose - Poliklinika Poliderma

Usluge

Poticanje rasta kose

Pomlađivanje matičnim stanicama kao prevencija ispadanja kose i poboljšanje kvalitete kose. Osobe koje se bore s gubitkom kose su idealni kandidati za tretman primjene matičnih stanica

Gubitak kose može se smatrati genetskom bolešću. Isto tako, fizički i psihički stres mogu uzrokovati gubitak kose. Operacija, visoka temperatura i gubitak krvi mogu uzrokovati dovoljno stresa da rezultira pretjeranim gubitkom kose.

Ova metoda idealna je za svrhu prevencije ispadanja kose – njome sprječavamo progresivno ispadanje kose koje se uobičajeno pogoršava prolaskom vremena.

Matične stanice se razlikuju od ostalih stanica u organizmu – one se mogu transformirati u bilo koji drugi oblik stanica u organizmu. U procesu djelovanja našeg tijela sudjeluje više milijuna stanica te svaka pojedinačno ima svoju funkciju i ulogu, tj. specijalizirana je za funkcioniranje određenog dijela organizma.

Možda je jedan od najčešćih uzroka gubitka kose povezan s hormonima kod problema štitnjače.

Žene mogu izgubiti kosu nakon poroda ili u menopauzi. Žene koje imaju hormonalnu neravnotežu mogu gubiti kosu. Previše hormona štitnjače (hipertireoza) i premalo (hipotireoza) mogu dovesti do gubitka kose. Liječenje poremećaja štitnjače često može potaknuti gubitak kose.

Gubitak kose kod muškaraca nastaje pri djelovanju muških hormona na korijen dlake koji ga smanjuje – kako smanjuje korijen dlake, tako se smanjuje i sama dlaka, dok ju ne uništi do faze da je dlaka nepostojeća.

Matične se stanice mogu transformirati u bilo koji drugi oblik stanica u organizmu koji je oštećen tijekom procesa, npr. starenja, bolesti, povreda i sl. Njihova sposobnost regeneracije oštećenih tkiva čini ih jedinstvenima u medicini.

Metoda matičnim stanicama

Metoda koja je izrazito efikasna, pored zahvata presađivanja kose, je upravo primjena matičnih stanica. U ovoj metodi se pod lokalnom anestezijom odstranjuje dio kože, promjera 2 mm, u području iza uha te se odstranjuje tri do šest otočića. Zatim se odstranjeno područje zašije, a potom i izdvajaju matične stanice iz odstranjenog dijela kože. Izdvojene matične stanice ubrizgavaju se u mjesto gubitka kose.

Ako pacijent na vrijeme počne s tretmanom, tada možemo postići vrhunske rezultate. Pored prevencije ispadanja kose, one snažno potiču poboljšanje kvalitete kose – ona postaje deblja, gušća i jača. Ključno je s tretmanom početi na vrijeme jer što je veći broj folikula, to je bolji efekt.

Kome je tretman namijenjen?

Osobe koje se bore s razrijeđenom kosom su idealni kandidati za metodu primjene matičnih stanica. Osobe koje nažalost nemaju dovoljan broj folikula, nisu kandidat za tretman.

“Metodu primjene matičnih stanica možete kombinirati zahvatom presađivanja kose za postignuće boljih rezultata – jedna metoda nadopunjava drugu.”

Koji se rezultati postižu tretmanom?

Rezultati nisu trenutni, već je djelovanju potrebno 40-60 dana kako bi se postigli vidljivi rezultati. Prolaskom više vremena, rezultati se poboljšavaju. Tretman ne zahtjeva vrijeme oporavka te je većinom potreban samo jedan tretman.

Ponekad je potrebno ponoviti tretman ako pacijent na području kose ne sadrži dovoljno folikula, a može se ponoviti i u svrhu poboljšanja prvotnih rezultata bez obzira na broj folikula.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr