Učinkovito uklonite nazolabijalne bore - Poliderma

Usluge

Bore nazolabijalne

Oko područja usta nalazi se mišić kružnoga oblik, zahvaljujući kojemu usne možemo nabirati i izvoditi s njima ostale kretnje. Na rubovima mišića nalazi se vezivno tkivo koje se spaja sa susjednim mišićima. Cijelo lice obavijeno je brojnim mišićima koji se međusobno isprepleću i povezuju s vezivnim tkivom.

Zbog brojnih pokreta usta i krivog korištenja mišića dolazi do slabljenja vezivnog tkiva pri čemu nastaju tzv. mimičke bore koje nisu znak starenja. Uslijed gubitka potkožnog masnog tkiva dolazi do spuštanja lica jer masno tkivo podupire i daje oslonac koži. To dodatno produbljuje nazolabijalne bore. Genetski faktori imaju utjecaj slično kao i kod bora na čelu. Ukoliko netko od vaših roditelja ima izražene bore, postoji veća mogućnost da ih i vi dobijete. Bore obično nastaju početkom 20. do 25. godine života, te se dalje s godinama povećavaju. Osnovni princip uklanjanja bora je mehaničko ispunjavanje bora na razne načine: masnim tkivom, hijaluronskom kiselinom, kolagenom… Odnedavno se čak i vlastite stanice koje su laboratorijski uzgojene mogu ubrizgati u boru i smanjiti ju. Kleopatra je bore smanjivala tako što je kroz njih provlačila zlatne niti. I danas se koristi isti princip, ali s raznim materijalima. Postoje brojni tretmani i metode, pored face liftinga koji zatezanjem kože lica neizravno smanjuju nazolabijalne bore. Kod većine ljudi obje nazolabijalne bore nisu jednake, o čemu treba voditi računa prilikom tretmana. Kod pojedinih osoba obiteljski postoji sklonost razvoju izraženih nazolabijalnih bora te se kod tih osoba preporuča što raniji tretman.

Punjači

Metoda izbora za sada su punjači. Punjači su tvari koje mehanički ispunjavaju boru i tako ju smanjuju. Koriste se razni materijali: vlastito masno tkivo, kolagen, hijaluronska kiselina… Dio punjača, osim mehaničkog ispunjenja bora, potiče i razvoj novog kolagena, kao primjerice hijaluronska kiselina, što dodatno smanjuje bore. Nije moguće, niti je potrebno, u potpunosti ukloniti bore. Prije tretmana daje se lokalna anestezija kao kod stomatologa. Pomoću injekcija se materijal ubrizgava izravno u boru i tako ju smanjuje. Danas postoje brojni punjači koji se, osim po porijeklu, razlikuju i po duljini trajanja. Tako imamo kratkotrajne, srednje trajne i dugotrajne punjače. Problem dugotrajnih punjača je što ometaju metabolizam stanica i potiču fibrozu, tj. degenerativnu promjenu vezivnog tkiva. Za početak se koriste kratkotrajni i srednje trajni punjači koji traju 3 do 18 mjeseci te su najsigurniji. Za što bolji i dulji efekt tretmana preporučuju se povremeni tretmani održavanja jedanput godišnje svakih 1 do 3 godine. Kod dubokih bora savjetuje se koristiti punjače za duboke bore te kasnije punjače za sitne bore radi što boljih rezultata. Uglavnom koristimo punjače Esthélis ili Restilane, pored drugih punjača. Na tržište svakodnevno dolaze brojni punjači te su sve bolji daju sve dulje rezultate. Općenito nakon tretmana nije potreban oporavak.

Karboterapija

Metoda se temelji na ubrizgavanju iglom plina CO2 koji stvara novi kolagen i tako smanjuje bore. Koristi se za blaže do srednje jake nazolabijalne bore. Rezultati su dugotrajni. Potrebno je 2 do 5 tretmana, a oporavak nije potreban.

Tretman nazolabijalnih bora botoxom

Tretiranje nazolabijalnih bora punjačima

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr