Bore oko očiju | Smanjite i uklonite bore oko očiju - Poliderma

Usluge

Bore oko očiju

bore oko očiju

Bore oko očiju nastaju uslijed utjecaja okoliša, prije svega sunca, i kao posljedica brojnih pokreta očnog mišića tijekom života. Uz sunce, i ostali vanjski faktori, poput pušenja, smoga i stresa, potiču razvoj bora kao. Vanjski faktori oštećuju vezivno tkivo i stanjuju kožu, što potiče razvoj bora. Nije moguće 100% ukloniti bore, ali se one mogu znatno smanjiti. Bore oko očiju spadaju i u skupinu mimičkih bora nastalih uslijed pokreta mišića.

Očni mišić, tzv. orbicularis oris, kružnoga je oblika te okružuje oko, a sastoji se od više dijelova. Kretanjem mišića slabi vezivno tkivo unutar dijelova mišića te se stvaraju bore. Ne preporuča se čekanje razvoja većih bora, već se savjetuje tretmane započeti preventivno početkom 30-ih godina. Prije tretmana uklanjanja bora oko očiju potrebno je prvo odrediti jesu li bore nastale zbog utjecaja vanjskih faktora, kretanja mišića ili kombinirano. Nakon toga se odabire metoda ili tretman, ovisno o uzroku bora. Za što bolje rezultate nekad je potrebno utjecati na oba uzroka. Pri tome se savjetuje korigirati i odrediti jesu li kapci i obrve spušteni te jesu li prisutni podočnjaci, pigmentacije i masni jastučići ispod očiju. Podizanje obrva i kapaka doprinosi boljem rezultatu jer se oči otvaraju. Na raspolaganju imamo brojne metode i tretmane, te uklanjanje bora oko očiju više ne predstavlja problem.

Neodimij Yag laser

Laser izaziva toplinsko oštećenje kože i upalu kojom se popravlja nastalo oštećenje. Pri tome se jača postojeći kolagen i stvara novi uz efekt zatezanja kože. Potrebna su tri tretmana. Početni rezultat je vidljiv za 2 do 3 mjeseca nakon zadnjeg tretmana, s tim da se konačni rezultat vidi za 9 do 12 mjeseci. Rezultat traje od 1 do 2 godine. Savjetuje se tretman održavanja jedanput godišnje. Nije potreban oporavak.

Radiovalovi

Imaju isti princip djelovanja kao Neodimij Yag laser, ali daju bolji rezultat. Umjesto optičke energije, kao što je slučaj kod lasera, ovdje se koristi elektromagnetska energija. Broj tretmana isti je, s razlikom što ovdje efekt traje dulje. Savjetuje se tretman održavanja jedanput godišnje. Nije potreban oporavak. Rezultati se ne vide odmah, nego se svakodnevno poboljšavaju mjesecima nakon tretmana. Početni rezultat vidljiv je za 2 do 3 mjeseca nakon tretmana, a konačni rezultat 9 do 12 mjeseci nakon zadnjeg tretmana.

Led tehnologija

Metoda koja pomoću posebnih dioda koje emitiraju svjetlo određene valne duljine potiče razvoj novog kolagena uz zatezanje kože. Bore oko očiju i cijelo lice obasjavaju se posebnom lampom. Potrebno je 6 do 8 tretmana mjesečno, a nakon toga jedan tretman održavanja. Već nakon nekoliko tretmana vide se početni rezultati. Nema oporavka.

Frakcijski laseri: ablativni (erbium, CO2 ) i neablativni

Cilj tretmana je izazivanje mikroskopskih oštećenja ispod površine kože koji se izbacuju van iz organizma te nadomještaju novim tkivom. Kod ablativnog frakcijskog lasera bitan je mehanički, a kod neablativnog frakcijskog lasera toplinski efekt. Bitno je oštećenje kolagena i upala, što organizmu daje signal da dodatno stvara novi kolagen uz jačanje već postojećeg. Posljedično nastaje efekt zatezanja kože. Oporavak traje od 1 do 7 dana, ovisno o vrsti lasera i snazi tretmana. Nakon oporavka vidljiv je rezultat koji se svakodnevno poboljšava narednih 9 do 12 mjeseci, kada se ujedno vidi i konačni rezultat. Potrebno je oko 3 tretmana kod neablativnog i ablativnog erbium lasera, a kod ablativnog CO2 većinom je dovoljan 1 tretman. Vrsta lasera određuje se na temelju veličine bore i stanja kože.

Frakcijski radiovalovi

Tretman ima dvostruki učinak: peeling efekt te zatezanje kože, pri čemu se stvara novo vezivno tkivo, što dodatno smanjuje bore. Princip djelovanja tretmana je isti kao i kod frakcijskog lasera, osim što se umjesto optičke energije koristi elektromagnetska energija. Nastalo oštećenje i upala znak su organizmu da stvori novo vezivno tkivo, a postojeće ojača uz jak efekt zatezanja i pomlađivanja kože. Tretman traje svega 30 do 60 sekundi. Oporavak traje 1 do 3 dana, iako crvenilo kože ponekad traje svega nekoliko sati. Početni rezultat je većinom vidljiv odmah nakon tretmana, s tim da se svaki naredni dan sljedećih 12 mjeseci rezultat poboljšava, kada je vidljiv konačni rezultat. Potrebno je 1 do 3 tretmana. Istovremeno po želji možete podignuti obrve ili gornje kapke.

Botox

Tretman se koristi kod mimičkih bora nastalih zbog kretnji mišića koji se nalaze oko očiju. Botox djeluje tako da opusti mišić te se bore potom smanjuju. Efekt tretmana traje od 3 do 10 mjeseci. Vrše se tri uboda sa strane oka. Ukoliko je oko zatvoreno vrši se 1 ubod ispod donjeg kapka kako bi se oko otvorilo. Savjetuje se istovremeno podignuti vanjski dio obrve za što bolji rezultat. Tretman nije bolan niti neugodan. Nema nikakvog oporavka. Rezultat je vidljiv 7 do 15 dana nakon tretmana.

Karboterapija

Vrše se ubodi sitnom iglom kojom se ubrizgava plin CO2 koji potiče razvoj novog kolagena i tako smanjuje bore. Vrši se 2 do 3 uboda sa strane oka. Uz to, CO2 limfnom drenažom jača cirkulaciju te se po potrebi mogu istovremeno podizati kapci, uklanjati podočnjaci i masni jastuci ispod očiju. Oporavak u principu nije potreban. Potrebno je 3 do 5 tretmana. Tretman nije bolan, može biti malo neugodan, ali ništa strašno ni nepodnošljivo.

Punjači

Pretežno se koristi hijaluronska kiselina koja je jedan od glavnih građevnih sastojaka kože. Ubrizgava se pomoću injekcije. Time se mehanički ispunjavaju bore i potiče razvoj novog kolagena, te se na taj način smanjuju bore. Vrši se ubrizgavanje sa strane oka i ispod oka po potrebi. Jedan od prvih znakova starenja je spuštanje lica ispod donjeg kapka. Spuštanje lica nastaje zbog gubitka potkožnog masnog tkiva koje daje volumen lica te podupire i nosi kožu. Ubrizgavanje hijaluronske kiseline nadoknađuje gubitak volumena i time podiže lice, što znatno popravlja izgled lica. Potreban je 1 tretman, a rezultati traju 4 do 10 mjeseci, iako nekad traju i dulje. Savjetuju se povremeni tretmani održavanja jedanput svakih 1 do 2 godine. Oporavak uglavnom nije potreban.

Savjeti i tretmani za učinkovito uklanjanje bora oko očiju

Prikaz funkcioniranja Accent uređaja

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr