Na koje se načine uklanja melasma? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Na koje se načine uklanja melasma?

Tretman frakcijskim laserom se temelji na zamjeni stare kože novom. Pri toj zamjeni dolazi do uklanjanja, tj. smanjivanja pigmenta

Melasma je do nedavno bila nerješiv problem. Kod većine se žena razvije u trudnoći ili neposredno nakon poroda. Povišena razina ženskih spolnih hormona potiče razvoj pigmentacije, osobito u kombinaciji sa suncem. Često se razvija kod žena koje uzimaju kontracepciju ili nadomjesnu hormonalnu terapiju.

Frakcijski laser

Tretman se temelji na zamjeni stare kože novom. Pri toj zamjeni dolazi do uklanjanja, tj. smanjivanja pigmenta. Frakcijski laser izaziva oštećenja ispod površine kože u obliku cilindra, koje organizam izbacuje iz kože i tako uklanja pigmentaciju. Pri toj se zamjeni ožiljci, proširene pore i bore također smanjuju ako se nalaze na mjestu tretmana. Prvoga se puta savjetuje tretirati cijelo lice zbog vidne razlike između tretiranog i netretiranog dijela, a kasnije se tretiraju samo zahvaćeni dijelovi. Potrebno je 1 do 3 tretmana. Trenutno je ovo najbolji i jedini učinkoviti tretman za uklanjanje melasme. Osim što uklonite melasmu, istovremeno uklonite bore, ožiljke i pore, pri čemu vaše lice ponovno zablista. Oporavak traje od 2 do 7 dana.

  • Ablativni frakcijski laser – laser oštećuje površinu kože. Koristi se za sve vrste oblika melasmi, ali pretežno kod površnih oblika. Ukoliko imate ožiljke i melasmu, ovo je tretman izbora za vas.
  • Neablativni frakcijski laser – ne oštećuje površinu kože te je kraći oporavak. Obično traje od 2 do 5 dana. Koristi se za sve vrste oblika melasme, posebno kod tvrdokornih oblika. Fraxel laser s velikim se uspjehom koristi u liječenju melasme. Laser valne duljine 2940 nm daje bolje rezultate te je manje bolan i neugodan.

AFT tretman

U zadnje vrijeme sve ukazuje na to da krvne žile imaju ulogu u razvoju melasme, osobito na čelu i sljepoočnici. Kao dokaz na to upućuje činjenica da nakon tretmana frakcijskim laserom, kada se pigment ukloni, ispod zaostaju krvne žile. Ukoliko to područje stisnete prstom, koža blijedi, što ukazuje da se radi o krvnim žilama. AFT tretman optičkom energijom uništava krvne žile. Ujedno dolazi do uništenja preostalog pigmenta uslijed upijanja optičke energije koja ga uništava.

Nakon tretmana zaostaje jače izražena tamnija pigmentacija koja se za nekoliko dana izljušti, čime nestaje pigment. AFT tretman čini nezaobilazni dio tretmana melasme. Tretira se zahvaćeni dio i potrebno je 1 do 2 tretmana. Ukoliko želite, možete tretirati cijelo lice, jer AFT tretman služi i za fotopomlađivanje. Oporavak traje od 2 do 5 dana, iako se promjenu ponekad može već sutradan prikriti make upom i ići na posao.

Q-Switch laser

To je laser koji služi za uklanjanje pigmentnih promjena, pretežno tetovaža i pigmentacija poput staračkih pjega. Pigment, tvar koja daje boju, upije lasersku zraku pri čemu se oslobađa energija koja ciljano uništava pigment. Ovaj se laser koristi i kod tvrdokornih oblika melasme. Ovisno o snazi laserske energije, oporavak traje od 2 do 5 dana.

KTP laser

Uništava krvne žile i pigmentaciju. Uglavnom se make upom sve prikrije i nema oporavka.

Pulsed Dye laser

Može se koristiti, iako nije metoda prvog izbora. Mnogo bolje uništava krvne žile nego pigment. Oporavak u prosjeku traje 1 do 5 dana.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr