Tretmani za lice | Najmoderniji tretmani u poliklinici Poliderma

Usluge

Tretmani i metode

Više se nije potrebno podvrgnuti operaciji kako biste zadržali lijepo lice. Razlog tome je izuzetan napredak tehnologije koja može gotovo u cijelosti zamijeniti operaciju i dati bolji rezultat. Jedan dio ljudi će uvijek biti pristaše neagresivnih zahvata s minimalnim oporavkom ili bez oporavka, dok će drugi dati prednost operaciji ili agresivnim tretmanima bez obzira na duljinu oporavka. Najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da ako se nakon 30-ih godina poduzmu preventivni tretmani, lice može dugo vremena zadržati mladenački izgled bez bora te na taj način odgoditi primjenu agresivnijih zahvata i operaciju.

Radiovalovi

Trenutno najbolji tretmani za oblikovanje lica. Revoluciju u tretmanima lica unio je uređaj Thermage koji je tada davao neviđeno dobre rezultate. Nedostatak tretmana je bila velika bolnost i komplikacije. Danas postoje novi uređaji koji daju još bolje rezultate bez imalo boli i komplikacija.

Tretman koristi elektromagnetsku energiju koja mijenja smjer kretanja, pri čemu utječe na molekule vode da se okreću. Uslijed toga nastaje energija koja uništava vezivno tkivo, što daje signal organizmu da nastalo oštećenje popravi. Pri tome oštećeno tkivo jača i stvori se novo vezivno tkivo. Posljedično nastaje jaki efekt zatezanja kože. Tretman stimulira metabolizam, zbog čega ima jak efekt pomlađivanja kože, što se vidi po izgledu i kvaliteti kože. Tretira se cijelo lice od čela do brade. Po želji se rade vrat i podbradak. Potrebno je 1 do 3 tretmana, a razmak između tretmana je 15 do 30 dana. Rezultate vidite 6 do 9 mjeseci nakon tretmana, kada se vidi konačni rezultat. Do tada se svaki dan rezultati poboljšavaju.

LED tehnologija

Koriste se posebne diode koje emitiraju žuto ili infracrveno svjetlo u svrhu pomlađivanja kože. Metoda je idealna nakon 30-ih godina, iako se koristi i kasnije. Potrebno je 6 do 8 tretmana uz mjesečno jedan tretman održavanja. Tretman traje 20 minuta, gdje se lice obasjava lampom. Bore, osobito one oko očiju, se smanjuju uz popravljanje izgleda i kvalitete kože. Lice bude napetije i izgleda svježije. Metoda je idealna za uradak u pauzi jer nije potreban oporavak. Potiče se razvoj novog kolagena uz jačanje već postojećeg. Tretman ujedno potiče lučenje serotonina, hormona sreće, te se nakon tretmana osjećate bolje, stoga se osobito preporuča kod pms-a.

Akvaforeza (mezoterapija bez igle)

Koristi se sedam vrsta različitih struja koje jačaju vaše mišiće lica i vrata koji su se opustili i oslabili. Možemo reći da se radi o fitnessu za mišiće lica i vrata koji ih ciljano jača te koža postaje napetija. Najvažniji razlog primjene električne energije je prijenos kroz kožu prirodnih hranjivih tvari koje nedostaju. Uslijed utjecaja električne energije mijenjaju se svojstva kože koja postaje propusna za te tvari koje inače ne mogu prodrijeti kroz kožu. Tretira se cijelo lice, od čela, područje oko očiju, obrazi, bore oko usana, usne, brada, obrazi, rub čeljusti, podbradak i vrat po želji. Potrebno je 5 do 10 tretmana, uz održavanje svakih 2 do 3 mjeseca jednim tretmanom.

Mikroabrazija kisikom

Mlaz vode koji ide s brzinom od 200 km/h obogaćen kisikom skida mrtve slojeve kože i potiče razvoj nove kože. Efektom se može usporediti s blažim ili srednje jakim peelingom, samo bez oporavka, za razliku od klasičnog peelinga. Koristi se za sve tipove kože bez obzira koliko vaša koža bila osjetljiva. Uz to se sve pore kože, pa i one najmanje, najdetaljnije očiste. Ovo je jedino pravo dubinsko čišćenje lica, jer se tonicima i mlijekom nikad ne mogu ukloniti nečistoće s lica. Potiču se limfna drenaža i cirkulacija. Tretman ne boli niti ostavlja crvenilo te se odmah nakon tretmana možete vratiti na posao. Preporuča se tretman ponavljati jedanput svakih nekoliko mjeseci. Tretman se osobito preporuča osobama s masnom kožom i proširenim porama, jer je ovo za njih jedini pravi način čišćenja lica od mitesera. Kod mehaničkog čišćenja zaostaju kraste i crvenilo, jer te osobe često imaju osjetljivu kožu. Ukoliko imate akne ili problematičan ten, tada će vam kisik pomoći jer ubija bakterije koje izazivaju akne i popravlja ten. Nakon tretmana vaše lice odmah izgleda svježije i koža potpuno prodiše.

AFT tretman

Koristi se optička energija koja ima efekt pomlađivanja kože, pri čemu se popravljaju izgled i kvaliteta kože. Prema izgledu kože i tipu promjena određuje se valna duljina. Ukoliko se radi o pigmentacijama koristi se žuta lampa, dok se kod crvenila kože i krvnih žila koristi zelena lampa. Najbolji rezultati postižu se kombinacijom obje lampe. Osim uklanjanja pigmentacija i crvenila kože, znatno se popravi izgled lica u smislu osvježenja lica te napetosti kože. Umorni i beživotni izgled lica se ukloni. Potrebno je 1 do 3 tretmana uz povremeni tretman održavanja jedanput godišnje. Metoda je idealna za žene nakon 30-ih godina, iako se koristi i u trećoj životnoj dobi. Rezultat je vidljiv odmah, ali se s vremenom poboljšava. Metoda je idealna za uklanjanje znakova oštećenja kože suncem, prevencije keratoza, liječenje rosaceje i pri sklonosti crvenilu lica. Cilj tretmana kod pigmentacije i crvenila je da nastaje tamnjenje promjene, što se kroz nekoliko dana ukloni. Idealna metoda za osvježenje lica, osobito kod pušača.

Neodimij Yag laser (neablativni laserski tretman)

To je tretman od kojega dobivate najviše: fotopomlađuje, liječi akne, smanjuje manje ožiljke, pore i mašćenje lica te uklanja dlake. Ukoliko vas muči nešto od navedenog, napomenite prije tretmana kako bi se tome posvetila najveća pažnja. Cilj tretmana je razvoj novog kolagena uz jačanje već postojećeg, uništenje lojnih žlijezda, ubrzanje metabolizma, zatezanje kože i smanjivanje bora. Potrebna su 3 tretmana uz jedan tretman održavanja godišnje. Nije potreban oporavak nakon tretmana te se on može uraditi u pauzi za ručak. Efekt pomlađivanja kože, tj. smanjivanja bora i zatezanja kože vidljiv je 2 do 3 mjeseca nakon zadnjeg tretmana, dok se konačni rezultat vidi nakon 6 do 9 mjeseci. Ostali efekti vidljivi su odmah nakon tretmana.

Frakcijski radiovalovi

Ovo je tretman s kojim se najviše dobiva: zatezanje lica, smanjivanje bora oko očiju i usana, smanjivanje ožiljaka te skidanje pigmentacija. Tretman izaziva mikroskopska oštećenja ispod površine kože koja se izbacuju i zamjenjuju s novim vezivnim tkivom. Ujedno se po želji mogu dizati kapci i obrve. Tretira se cijelo lice zajedno s podbratkom. Proširene pore se smanjuju uz popravljanje problematičnog tena. Tretman traje svega 2 do 3 minute, što je dovoljno da se izmijeni izgled vašeg lica. Bitan je peeling efekt kojim se skidaju stari slojevi kože, ožiljci, bore, pigmentacije i proširene pore. Uslijed toplinskog efekta oštećuje se vezivno tkivo uz upalu, što je organizmu znak da treba stvoriti novo tkivo, a postojeće ojačati uz jaki efekt pomlađivanja i zatezanja kože. Crvenilo lica traje 1 do 3 dana, a nekad se u 5 do 7 dana može javiti manje ljuštenje stare kože. Rezultat je vidljiv odmah, a tipično je da se u narednih 6 mjeseci rezultat popravlja. Konačni rezultat vidljiv je oko 9 mjeseci nakon tretmana. Potrebno je 1 do 3 tretmana.

Frakcijski laseri

Koristi se optička energija koja izaziva mikroskopska oštećenja ispod površine kože. Nastala oštećenja se izbacuju i nadomještaju novim vezivnim tkivom. Prvi takav laser je bio Fraxel, koji je označio najveću revoluciju u laserskim tretmanima. Tretman vrši cjelokupnu izmjenu kože na površini i ispod površine kože. Koriste se neablativni frakcijski laseri koji ne oštećuju površinu kože i ablativni frakcijski laseri koji ju oštećuju. Prema izgledu kože i onome što želimo korigirati (pigmentacija, bore, ožiljci, zatezanje kože, pore) određujemo vrstu lasera koja će se primijeniti. Frakcijski laseri osim zamjene kože imaju jaki peeling efekt te u cijelosti zamjenjuju klasične peelinge koji postaju stvar prošlosti. Mogu se koristiti kao preventivni tretmani u obliku laserskih peelinga, gdje se radi tretman sa slabijom snagom uz oporavak od jednog dana, ili kao korektivni tretmani, gdje je potreban oporavak od 2 do 7 dana. Cilj laserskog peelinga je osvježenje lica uz korekciju sitnih nepravilnosti lica. Rezultat i duljina oporavka ovise o broju prijelaza laserom po koži i jakosti laserske zrake. Nakon tretmana imate izgled kao da ste zaspali na suncu, a oporavak traje u prosjeku od 1 do 5 dana. Rezultati se vide nakon oporavka te u narednih 6 do 9 mjeseci svaki dan postaju sve bolji.

Ablativni frakcijski laseri (erbium, CO2) koriste se pretežno kod ožiljaka, manjih defekata kože te zatezanja kože. Osim pora uklanjaju pigmentacije i bore. Neablativni frakcijski laseri, kao što je Fraxel, koriste se kod proširenih pora i pigmentacija. Imaju odličan efekt pomlađivanja kože pri čemu koža dobije posebnu kvalitetu i izgled.

Punjači

Cilj punjača je poboljšanje izgleda te kvalitete kože, nadoknada volumena lica te smanjenje nepravilnosti lica i bora ubrizgavanjem određenih tvari koje mehanički ispunjavaju boru te potiču razvoj vlastitog vezivnog tkiva. Pretežno se koristi hijaluronska kiselina koja je jedan od glavnih sastojaka vode. Njena uloga je vezivanje vode, čime koža postaje napetija, elastičnija i punija. S godinama se njezina prisutnost smanjuje te nastaju bore i nepravilnosti kože uz spuštanje. Uz hijaluronsku kiselinu postoje i druge tvari koje se koriste, kao primjerice vlastito masno tkivo.

Punjači se koriste za:
 • nadoknadu volumena te korekciju bora i nepravilnosti
 • poboljšanje izgleda i kvalitete kože

A ) nadoknada volumena te korekcija bora i nepravilnosti

Punjači se pretežno koriste za smanjivanje mimičkih bora nastalih pokretima mišića, poput nazolabijalne bore. Koriste se za nadoknadu volumena koji se s godinama smanjuje uslijed gubitka masnog tkiva, zbog čega se lice spušta i izdužuje. Cilj tretmana je dobiti srcoliki izgled lica, tj. punoću u srednjem dijelu lica i ispod očiju. Punjači su danas jedan od najvažnijih načina pomlađivanja lica. Po duljini djelovanja dijele se na kratkotrajne, srednje trajne i dugotrajne. Moguća je manja natečenost dan nakon tretmana.

Gdje se primjenjuju punjači na licu:
 • Područje ispod očiju
 • Obrazi
 • Nazolabijalne bore
 • Usne i kutovi usana
 • Područje ispod kutova usana

Mogu se koristiti još i za bore oko očiju ili između bora, ali zbog drugih efikasnijih metoda tu se sve rjeđe koriste.

B ) poboljšanje izgleda i kvalitete kože

Uslijed gubitka hijaluronske kiseline vaša koža gubi vodu jer je nema više s čime vezati. Hijaluronska kiselina ima enormnu sposobnost vezanja molekule vode. Bez obzira na unos vode, ona samo prolazi kroz tijelo uz kratkotrajno zadržavanje jer se nema za što vezati, što se odražava na izgled i kvalitetu kože. Koža postaje naborana, smežurana, neelastična i beživotna. Vaša koža s godinama sve više žedni iznutra, dok izvana vodu možete malo nadoknaditi s kremama. Zato je potrebno s najmanjim iglama ubrizgati hijaluronsku kiselinu gdje je potrebno, ispod površine kože. Sitne bore se mogu isto korigirati. Tretman nije bolan niti neugodan. Tretira se cijelo lice. Potrebno je 2 do 5 tretmana, uz 1 do 2 tretmana održavanja godišnje.

Lipostabil

Metoda koristi fosfatidil kolin, građevni sastojak svake naše stanice. Njegova je uloga razbijanje masti i ubrzavanje metabolizma masti. Koristi se soja kao izvor fosfatidil kolina, koji se ubrizgava najmanjim iglama kako bi uništio masne stanice, na način da im oštećuje masno tkivo. Pri tome nastaje upala zbog čega se koža zateže.

Tretman se koristi za:
 • Smanjivanje obraza u donjem dijelu lica
 • Naglašavanje ruba donje čeljusti
 • Smanjivanje nazolabijalne bore
 • Korekciju kožnih nabora na donjoj čeljusti
 • Uklanjanje masnih jastučića ispod očiju

Kod dijela ljudi višak težine se odražava povećanjem obraza te nestajanjem ruba donje čeljusti, što izgleda kao da su obrazi i donja čeljust spojeni. Do sada smo bili ograničeni metodama i tretmanima koji bi to riješili. Kod spuštanja lica nastaju kožni nabori na donjoj čeljusti, što znatno narušava izgled. Ukoliko imate navedene probleme, tada je ovo metoda izbora za vas. Potrebno je 1 do 3 tretmana, a razmak između tretmana je 5 do 8 tjedana. Po potrebi se istovremeno mogu smanjiti podbradak i masni jastučići ispod očiju. Oporavak traje 2 do 5 dana.

Botox

Cilj je botoxa je privremeno oslabiti mišić, koji se zatim opušta i tako uklanja tzv. mimičke bore koje nastaju nepravilnim korištenjem mišića. Tretman se najčešće koristi za bore čela između obrva i oko očiju, iako postoje i druge indikacije. Kod starenja se povećava napetost mišića koji okružuje usne. Uslijed toga usne poprimaju tzv. izgled usta kao u ribe. Usta su manja i zgrčena, zbog čega imaju naglašeno okrugao oblik. Posljedično nastaju bore iznad nadusnice te se postojeće bore dodatno povećaju. U mladosti su usne izdužene i poprimaju vodoravni izduljeni izgled, jer mišić nema povećanu napetost. Ubrizgavanjem botoxa u mišić usana dolazi do njegova prolazna slabljenja te usta ponovno poprimaju izduljeni izgled, kao u mladosti. Nema oporavka.

Karboterapija

Koristi se plin CO2 koji se ubrizgava najmanjim iglama te potiče razvoj novog kolagena koji smanjuje bore i zateže lice. Tretman nije bolan, a potrebno je 3 do 6 tretmana. Bez oporavka.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr