Koji tretman odabrati protiv celulita? | Poliklinika Poliderma

Usluge

Koji tretman odabrati?

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja žena. Ima ga gotovo svaka žena, a niti sportašice i modeli nisu pošteđeni. Javlja se sve ranije, tako da već učestalo susrećemo celulit u dvanaestoj godini života. Razlog tome su, osim genetike, i način života, prehrana i nedovoljno kretanja. Sve češće uzimanje kontracepcije dodatno stvara i pogoršava celulit. Celulit je više od estetskog problema, to je kronično degenerativna upalna bolest pri čemu dolazi do poremećaja metabolizma, cirkulacije, limfne drenaže i oštećenja vezivnog tkiva. Obilježja celulita su da se s vremenom pogoršava i širi te ne prolazi sam. Što je celulit izraženiji i dugotrajniji to su veće degenerativnoupalne promjene te je potrebno više vremena kako bi se nastala oštećenja uklonila.

Danas postoji mnoštvo metoda i tretmana kojima se uklanja celulit te se teško odlučiti koju od njih odabrati. Najveća je pogreška u borbi protiv celulita korištenje iste metode ili tretmana za sve oblike i lokacije celulita. Većina žena zato često bude razočarana jer rezultati izostanu. Pristup celulitu mora biti isključivo individualan jer se samo tako može pobijediti. Prvi korak je pregled, nakon kojega se donosi odluka o načinu uklanjanja celulita. 
Tretmani i metode moraju se strogo individualno odrediti. Potrebno je odrediti o kojoj se vrsti, obliku, lokaciji i fazi celulita radi. Nakon toga treba odrediti rizične faktore za razvoj celulita, genetsku sklonost, duljinu trajanja celulita, dob, smetnje cirkulacije, stil i način života. Liječnik, vodeći računa o svim navedenim faktorima, donosi odluku o načinu uklanjanja celulita. Kombinacija više metoda daje najbolje rezultate jer se tako djeluje na većinu uzroka razvoja celulita. Radiovalovi su izuzetak jer su većinom sami dostatni za uklanjanje celulita. Ukoliko se želi postići brži i bolji rezultat, tada se preporuča kombinacija metoda, osobito ako se radi o dugotrajnom, obilnom i uznapredovalom celulitu. Koljena i unutarnji dio bedara na tretmane reagiraju slabije i sporije te je potrebno nešto više vremena i koji tretman više kako bi se postigao bolji i vidljiviji rezultat. Celulit se može ciljano tretirati samo ako se nalazi na sljedećim lokacijama: koljena, unutarnji dio bedara, donji dio trbuha, struk i područje bokova. U ostalim slučajevima mora se tretirati cijelo područje jer izostaje rezultat. Kod početnog celulita rezultati se relativno brzo vide već tijekom tretmana.
Kod dugotrajnog i uznapredovalog celulita rezultat se ne vidi preko noći, niti je to moguće. Početni se rezultati obično vide pred sam kraj ili neposredno nakon tretmana. Uslijed velikih degenerativnih promjena metabolizma i vezivnog tkiva potreban je prolazak određenog vremena kako bi konačni rezultat bio vidljiv, odnosno kako bi organizam uklonio nastala oštećenja te promjene. 
Za vrijeme anticelulitnog tretmana kod nas nisu potrebni nikakvi dodatni tretmani niti anticelulitne kreme. Tretmani protiv celulita nisu tretmani za mršavljenje nego za smanjenje obujma uz oblikovanje tijela. Ukupna se težina prije i poslije tretmana neznatno mijenja, bez obzira na smanjenje obujma i konfekcijskog broja za 1-2 veličine. Višak tjelesne težine nema veze s celulitom te se mršavljenje u tom slučaju provodi posebno i neovisno o anticelulitnom tretmanu. Anticelulitni se tretman može provoditi zajedno s mršavljenjem te nije potrebno prvo smršavjeti. Tretmani mogu se provoditi i tijekom ljeta, jer sunce ne utječe na njih.

Faze celulita

 1. nema nikakvih promjena na koži u mirovanju
 2. na pritisak kože vidljive su njezine nepravilnosti
 3. u mirovanju nema vidljivih nepravilnosti kože nego samo pri pokretu
 4. nepravilnosti kože vidljive su u mirovanju

Gdje se nakuplja celulit?

 • nadlaktica
 • trbuh
 • struk
 • bokovi
 • stražnjica
 • koljena
 • noge
 • grudi
 • leđa

Kada su vidljivi rezultati tretmana?

Većina žena jako dobro reagira na tretmane, no postoji manja skupina žena koja slabije reagira. Ta skupina je manja od 1% i iz nepoznatih razloga na reagira na tretmane. Brzina kojom pojedinci reagiraju na tretmane i njihovi rezultati su individualni te se ne mogu predvidjeti. Kod početnog celulita rezultati se vide relativno brzo tijekom tretmana. Što je celulit dugovječniji i obilniji, to je potrebno duže vrijeme za vidljive rezultate. Početni rezultati obično se vide nakon prvih nekoliko tretmana ili pred kraj tretmana. Za vrijeme tretmana ponekad je moguće pogoršanje celulita, jer se površni celulit ukloni i na površinu dolazi duboki tvrdokorni celulit. To je prolazni poremećaj. Početno se osjeća glatkoća i mekoća kože uz poboljšanje cirkulacije te limfne drenaže. Većina žena nakon završetka tretmana primjećuje svakodnevna poboljšanja. Kod manjeg broja žena početni rezultati su vidljivi tek nekoliko mjeseci nakon završetka tretmana. U oba slučaja konačni rezultati su isti, a razlog tome je što neke žene brže od drugih reagiraju na tretman. Konačni rezultati vidljivi su od 6 do 10 mjeseci nakon zadnjeg tretmana. Razlog tomu su degenerativne promjene metabolizma i vezivnog tkiva za čije je uklanjanje potrebno određeno vrijeme. Kombinacija tretmana ubrzava taj proces i poboljšava rezultat.

Što još možete zapaziti tijekom tretmana?

Određeni dio žena odmah nakon tretmana ili koji dan kasnije ide učestalo mokriti jer organizam izbacuje nagomilanu tekućinu. S vremenom osjećate kako se cirkulacija popravlja te noge više nisu tako hladne, teške i ne otiču. Koža bude sve mekša, glađa i nježnija. Kod radiovalova dolazi do zatezanje kože te oblikovanja tijela, a strije se znatno smanjuju na tretiranom dijelu.

Jesu li potrebni tretmani održavanja nakon provedenih tretmana?

Zbog sklonosti celulita da se vraća savjetuje se povremeno svakih 2 do 6 mjeseci uraditi 1 tretman održavanja.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr