Njega noktiju u poliklinici Poliderma - Poliklinika Poliderma

Usluge

Njega noktiju

Kod učestalog pranja ruku, upotrebe deterdženta, prejakog turpijanja noktiju, prečeste upotrebe sredstava za skidanje laka s acetonom i rezanja škaricama dolazi do listanja i slabljenja noktiju. Kod nedostatka željeza i bolesti štitnjače nokti se također listaju a uz to postaju meki, krhki te skloni pucanju. Gljivične infekcije također mogu biti uzrok listanja noktiju.

U većini slučajeva smo sami krivi za stanje i izgled noktiju. Savjetuje se odlazak na pregled kod doktora u slučajevima listanja noktiju kako bi se isključile bolesti štitnjače, nedostatak željeza i gljivične infekcije. Potrebno je ruke što manje močiti s vodom i odmah nakon pranja namazati nokte s kremom jer nokti gube 100 puta više vodu nego koža. Uslijed gubitka vode, nokti se suše i dolazi do pucanja tj. listanja. Nokte se savjetuje turpijati umjesto podrezivati s škarama. Prije turpijanja savjetuje se nokte namakati 5 minuta u mlakoj vodi kako bi se manje oštetili. Nakon toga nokte možete namakati 5 minuta u maslinovom ulju. Griženje noktiju svakako loše utječe na kvalitetu noktiju. Najveći grijeh je nasilno čupanje kožice nokta sa strane jer to potiče zanokticu koja je jako bolna. Kožica ima ulogu zaštite nokte od prodora bakterija, kao što čep štiti sadržaj boce. Kožica nokta se mora njegovati s kremom za nokte, što više mazati te eventualni odignuti dio podrezati a nikako čupato skroz. Također je poželjno koristiti sredstvo bez acetona za skidanje laka i nokte ne pretjerano lakirati jer u protivnom nokti gube sjaj te poprime žučkastu boju. Umjetne nokte ne treba nositi dulje od 3 mjeseca. Za njegu noktiju se savjetuje upotreba laka za učvršćivanje noktiju koji je prozirne boje.

Ukoliko su nokti jače oštećeni savjetuje se upotreba posebnih flastera za njegu noktiju koje možete pronaći u apotekama. Postoje također brojni preparati za jačanje noktiju i kose a prednost dajemo preparatima koji imaju u sebi što više acetilcisteina i sumpora. Kod listanja noktiju savjetuje se nokte držati podrezanim tj. što kraće. Ukoliko je nemoguće izbjeći često močenje noktiju savjetuje se upotreba rukavica. Laser je metoda izbora kod listanja noktiju na površinu, uklanjanje nepravilnosti tipa brazdi i rupica, žućkaste boje noktiju, te kod beživotnog izgleda noktiju i pucanja noktiju. Tretman traje 10 sekundi za 1 nokat te nakon toga nokti poprime sjaj, budu čvršći, manje se lome tj pucaju te ih s ponosom možete isticati.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr