Nokti | Tretmani zdravlja i uljepšavanja nokti - Poliderma

Usluge

Nokti

nokti

Nokti danas imaju isključivo estetsku ulogu. Njihova najvažnija uloga je zaštita krajeva prstiju od ozljede. Danas se velika pažnja posvećuje oblikovanju i njezi noktiju. Do nedavno je turpijanje noktiju bila jedna od glavnih metoda za oblikovanje noktiju.

Poliranje noktiju

Umjesto turpije koristi se laser za skidanje slojeva noktiju. Metoda nije bolna niti neugodna. Svaki nokat se posebno tretira. Cilj tretmana je skidanje oštećenih slojeva noktiju i površinskih nepravilnosti, kao što su manje rupice ili brazde. Ukoliko na noktima poslije lakiranja zaostaju tragovi boja koje ne možete ukloniti, sada ih riješite tretmanom. Cilj tretmana je učvršćivanje noktiju, nakon čega nokti izgledaju ljepše te su čvršći i bolje kvalitete.

Njega noktiju

Glavni sastojak nokta je keratin, po građi bjelančevina. Nokti služe prije svega kao zaštita rubova prstiju od ozljeda, no danas imaju prvenstveno ulogu ukrasa. Vidljivi dio nokta je mrtvo tkivo. Nokat se razvija iz posebnih stanica koje se nalaze ispod nabora kože smještenog na vrhu prsta. Te su stanice jako osjetljive na ozljede koje se zbrajaju tijekom života i odražavaju na izgled i kvalitetu kože još dugi niz godina. Ukoliko ste nosili uske i neudobne cipele, nemojte se čuditi da kojih 10-ak godina poslije nokti ne izgledaju jednako lijepo kao prije. Prečesto turpijanje, lakiranje i skidanje laka s noktiju jednako djeluje. Umjetni nokti se ne smiju nositi duže od nekoliko mjeseci zbog mogućeg oštećenja noktiju.

Za oblikovanje noktiju preporuča se turpijanje nakon umakanja noktiju u mlakoj vodi oko 5 minuta. Rezanje također oštećuje nokat te se preporuča samo nakon umakanja u toploj vodi. Najveći grijeh je rezanje kožice nokta jer ona služi kao filter protiv prodiranja bakterija ili gljivica koje mogu izazvati infekciju. Najčešće posljedično nastaju bolne zanoktice, bijele pjege ili brazde. Za skidanje laka za nokte savjetuje se koristiti skidač laka bez acetona. Nakon pranja nokte uvijek morate namazati kremom za njegu, jer nokti gube vodu 100 puta više nego koža, što je razlog pucanju i listanju noktiju. Nokti su odraz zdravlja jer se na njima odražavaju brojne bolesti i nedostatak pojedinih vitamina te minerala. Zahvaljujući laseru danas možemo liječiti gljivične infekcije i uklanjati površinske nepravilnosti noktiju.

Jačanje i oblikovanje noktiju Erbium laserom

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr