Ginekomastija | Smanjivanje muških grudi u poliklinici Poliderma

Usluge

Smanjivanje muških grudi

muške grudi

Kod izvjesnog broja muškaraca dolazi do povećanja grudi, što im izaziva estetske probleme. Ginekomastija je stanje povećanih muških grudi gdje dolazi do povećanja žljezdanog tkiva. To je izuzetno rijetko stanje koje se javlja kod hormonalnih poremećaja ili nasljednih bolesti. U praksi se najčešće susrećemo s tzv. lažnom ginekomastijom gdje dolazi do povećanja masnog tkiva i manjim dijelom mlohavosti kože, što povećava grudi. Nažalost, bez obzira na vježbanje ne možemo ništa postići za smanjenje grudi, stoga jedino preostaju tretmani, tj. metode.

Koji su najčešći uzroci povećanja muških grudi?

Obično se radi o utjecaju genetike. S godinama dolazi do smanjivanja razine testosterona i prevladavanja estrogena, što povećava količinu masnoga tkiva. Postoje brojni lijekovi koji su odgovorni za iste promjene. Nažalost, u zadnje vrijeme vanjski faktori, kao što su brojni dodaci hrani, pesticidi i slično, što svakodnevno konzumiramo, imaju također veliki utjecaj.

O čemu moramo voditi računa?

Kod izvjesnog broja muškaraca radi se o povećanoj količini masnog tkiva, višku kože ili kombinaciji. Ovisno o tome se određuje metoda, tj. tretman, te je često potrebno kombinirati više metoda, tj. tretmana za što bolje rezultate, jer često je udružena kombinacija viška masnog tkiva i kože. Kod dijela muškaraca bude zahvaćeno samo područje oko bradavice, dok se kod nekih višak kože proteže prema pazusnoj jami.

Koje su metode za smanjivanje grudi?

Pored operacije koristi se liposukcija. Od nedavno dolazi do razvoja novih metoda i tretmana koji se koriste u tu svrhu.

Radiovalovi

Koristi se elektromagnetska energija koja uništava masne stanice i oštećuje vezivno tkivo. Cilj tretmana je, osim smanjivanja količine masnog tkiva, i zatezanje kože. Treba 6 tretmana, a razmak između tretmana je 10 do 30 dana. Rezultati se ne vide odmah nego treba 6 do 9 mjeseci da se vidi konačni rezultat. Nakon kraja tretmana rezultati se vide postupno ili duže vrijeme nema promjena, da bi se tijekom noći dogodile veće promjene. Nema oporavka nakon tretmana.

Lipostabil

Koristi se fosfatidilkolin, tvar na bazi soje koja uništava masne stanice. Metoda se ne koristi kod osoba koje su osjetljive na soju. Tvar se ubrizgava putem injekcije. Ubodi nisu bolni, ali pojedina mjesta mogu biti malo osjetljivija. Nakon tretmana zaostaju modrice i manji otok, što prolazi za 3 do 7 dana. Potrebno je 2 do 6 tretmana. Razmak između tretmana je 5 do 8 tjedana. Rezultati se vide prosječno 2 do 3 tjedna nakon kraja tretmana te tijekom narednih mjeseci postaju sve bolji. Konačni rezultat se vidi za 3 do 6 mjeseci nakon zadnjeg tretmana.

Karboksiterapija

Metoda koristi CO2 plin koji se injekcijama ubrizgava u cilju ubijanja masnih stanica i zatezanja kože. Ubodi nisu bolni, ali pojedina mjesta znaju biti osjetljiva. Treba 4 do 10 tretmana, a razmak između tretmana je svakih 10 do 20 dana.

Muska prsa-01

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr