Što je najnovije u vezi uklanjanja dlaka? Saznajte sve novosti i detalje

Usluge

Što je najnovije u vezi uklanjanja dlaka? Saznajte sve novosti i detalje

Kosa je oduvijek bila poželjna, ali pitanje gdje se nalazi dlaka određuje je li ili nije poželjna. Nepoželjna dlaka je oduvijek predstavljala veliki estetski problem kojem se pridavao medicinski, socijalni i kulturni značaj. Od davnina čovjek vodi bitku protiv neželjenih dlaka koje pokušava na razne načine bezuspješno ukloniti. Najpoznatija je bila Kleopatrina smjesa na bazi meda i limuna. Nakon nje nastale su druge brojne metode: čupanje, vosak, elektroepilacija, brijanje, enzimska depilacija…

Za vrijeme europskog kongresa dermatologa EADV u Pragu jako su mi se oči otvorile pogotovo u vezi epilacije jer sam zaključio neke bitne stvari kako što uspješnije ukloniti neželjene dlake. Naime vidio sam brojne uređaje i tehnologije za epilaciju, no većini je zajedničko da imaju veću površinu lasera za uklanjanje dlaka, što znatno skraćuje vrijeme trajanja tretmana. Tako za cijele noge i bikini treba oko 15-20 minuta za tretman ali samo ako ste bijeli ko ja što je skoro nemoguće. To bi bilo idealno za Skandinavce koji su možda jedino bijeliji od mene. Ukoliko je koža malo tamnija i radite tretman tada zbog lošeg hlađenja svi vatrogasci ovog svijeta vas neće moći spasiti. To je skoro kao da se epilirate s brenerom ili let lampom. Što je veća površina lasera koja tretira kožu to je tretman bolniji a svi ti uređaji po meni nemaju odgovor na najvažnije pitanje a to je adekvatno hlađenje kože. Bez adekvatnog hlađenja kože nema sigurnog tretmana jer lako nastaju opekline, rane, ožiljci, pigmentacija, a o bolnosti i nelagodi da ne govorimo. Stoga ti uređaji jesu brzi ali nisu sigurni te su još bolni. IPL tehnologija po meni je skoro stvar prošlosti definitivno. ELOS tehnologija koja koristi optičku energiju i elektromagnetsku energiju ima smisla koristiti kod svijetlih i sijedih dlaka jer samo ona pomaže u tom slučaju, no nažalost rezultati su jako skromni.

Uskoro izlazi druga generacija ultrazvučnog uređaja za bijele i svijetle dlake te kako stoje stvaru bit ću među 20-ak liječnika u svijetu koji će taj uređaj isprobati. Za sada taj uređaj daje izvjesnu nadu kod svijetlih i sijedih dlaka. Velika novost je primjena q switch rubi lasera za svijetle i sijede dlake no želim prikupiti još informacija prije nego kažem da djeluje. Nažalost napredak po tom pitanju je spor ali bitno je da se kreće naprijed. Vezano za valne duljine aleksandrit laser 755 nm gubi na važnosti no velik problem vezan za njega je opet loše hlađenje kože koje se da tehnički riješiti, no ne da se riješiti relativno veliki postotak komplikacija ukoliko je koža imalo obojena. Pored toga tretman je nelagodan ili bolan ovisno o stupnju praga. Neodimium yag laser 1064 nm je bio zlatni laser za obojenu kožu tj. preplanulu. No zbog razvoja tehnologije diodni laser ostaje zlatni standard za uklanjanje dlake jer skoro svi proizvođači sada rade samo diodne lasere. Razvojem tehnologije diodni laser sad je siguran i za tamnu kožu. Na tržištu ima niz zanimljivih lasera od firmi: Lutronic, Palomar, Quantel, Lumenis, Almalasers i brojne druge firme. Od svih njih izdvojio bih par uređaja koji mi se čini spomena vrijednim. Duo light sheer od Lumenisa je zanimljiv laser koji s vakumom radi nabor kože i time približava korijen dlake maksimalno laseru što poboljšava rezultat a ujedno smanjuje nelagodu tretmana.

Problem lasera je što ne funkcionira na mjestu kosti tj podkoljenice jer nema kože da se vakumom nabere kože niti se mogu raditi manje površine kao lice, bikini i pazuh. Taj laser je super za muška leđa, prsa i trbuh a kod žena treba još jedan drugi laser pored njega. Leda od Quantela je super laser kojeg sam isprobao i to je jedini frakcijski diodni laser za uklanjanje dlaka koji super djeluje samo …. Kad sam ga testirao pale su prve žrtve. Među prvim žrtvama sam bio ja, za vrijeme tretmana mislio sam o jadnim janjcima i odojcima koji se vrte na žaru koliko mi je koža smrdila zbog spaljivanja. Nakon toga dana više ne jedem ni janjce ni odojke. Samo mi je falila još vegeta i jabuka u ustima da bude pravo pečenje. Danima sam se poslje toga oporavljao. Potom sam uspješno kremirao prijateljice koje mi i danas spominju bližu i dalju rodbinu dok se nisu oporavile srećom bez posljedica. Laser super radi ali još bolje prži kožu jer nema dovoljno dobro hlađenje!!! No definitivno najbolji izbor od svih mogućih lasera vezano za rezultat i sigurnost je Soprano XL i dalje bez obzira što je oko 4-5 godina na tržištu. Za par mjeseci se očekuje najnovija verzija Soprana XL koji je neizmjerno jači od i brži od prethodnog modela uz brojna nova tehnička poboljšanja te inovacije.

Nakon razgovora s direktorom kompanije koji mi je već bliski prijatelj smatram da se nijedan laser neće moći s njim uspoređivati koliko će biti superioran. Ne želim vas gnjaviti s brojnim inovacijama i tehničkim detaljima no moram spomenuti dvije zanimljivosti. Postoji mogućnost ugradnje posebnog nastavka koji zateže kozu uz pomlađivanje a radi se prethodno pred tretman epilacije jer se time znatno poboljšava rezultat epilacije. Od sad postoji mogućnost da se po određenim kvadrantima točno isporuči potrebna količina energije za maksimalni rezultat. Ne želim da krivo shvatite zašto hvalim Soprano XL jer moje petogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni klijenti potvrđuju moje tvrdnje. Najnoviji model biti će znatno bolji, te rezultati neusporedivo bolji te ga s nestrpljenjem isčekujem. Čim bude dostupan na tržištu nabavit ću ga po svaku cijenu. Vezano za ostale uređaje daleko od toga da ne vrijede ali su praćeni često nelagodom, boli i komplikacijama zbog slabog hlađenja. Ukoliko netko od čitatelja ima neka druga iskustva ili informacije vezano za druge uređaje volio bih da to objavi na Facebook stranici, jer nisam najpametniji i sigurno mi neka informacija može promaći.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr