Što se događa kao posljedica uraslih dlaka?

Usluge

Što se događa kao posljedica uraslih dlaka?

Obično se radi o problemu koji muči veći dio žena. Muškarci, bijelci, su rjeđe pogođeni, no kod crnaca je to jako čest problem. Osim estetskog problema radi se i o zdravstvenom problemu, jer mogu nastati jače upale kože zbog uraštanja dlaka koje je potrebno liječiti. Glavni uzrok zašto nastaju urasle dlake je što se dlaka neposredno pred izlaz na površinu kože vraća nazad i uraštava u kožu, što izaziva upalu. Svaka dlaka pod određenim kutom napušta kožu i ovisno o kutu korijena dlaka nastaje sklonost uraštanju dlaka. Kod jačih i kovrčavih dlaka je također češće uraštanje.

U našem nedavnom članku saznali ste sve o uraslim dlakama i kako ih se trajno riješiti, no s druge strane treba spomenuti vrlo neugodan i čest estetski problem žena – tzv. promjene na nogama koje se zovu dermatofibromi. Srećom, te promjene nemaju utjecaj na zdravlje, iako zadaju veće probleme jer se ne daju sakriti uz narušavanje vanjskog izgleda zbog čega neke žene ne žele nositi suknju. 
Ako se pojavio jedan dermatofibrom – nažalost, velika je šansa da će se javiti i novi. Velika greška je operativno uklanjanje tvorbe jer vrlo često zaostaje veći ožiljak. Uzrok za razvoj dermatofibroma je manje oštećenje kože, pri čemu nastaje jača reakcija na to koja se ispoljava pojačanim razvojem kolagena. Možemo reći da se radi o svojevrsnom ožiljku. Najčešći uzrok razvoja dermatofibroma su urasla dlaka i manje ozljede kod brijanja. Stoga, najbolja prevencija razvoja dermatofibroma jeste laserska epilacija, koja uklanja urasle dlake, smanjuje potrebu za brijanjem te time i ozljede kod brijanja. Ako vam se javio makar samo jedan dermatofibrom, svakako uradite epilaciju da spriječite razvoj novih dermatofibroma. Najsigurniji način uklanjanja je zaleđivanje dermatofibroma, a druga je opcija laser, iako je tu nešto malo veća šansa za razvoj ožiljka koji se uvijek naknadno ukloni. Stoga, ako želite sebi olakšati život, laserska epilacija je najbolji izbor.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr