Trajno uklanjanje dlačica i trajna depilacija - Poliderma

Usluge

Tretmani koji se koriste za uklanjanje dlaka

Kosa je oduvijek bila poželjna, ali pitanje gdje se nalazi dlaka određuje je li ili nije poželjna. Nepoželjna dlaka je oduvijek predstavljala veliki estetski problem kojem se pridavao medicinski, socijalni i kulturni značaj. Od davnina čovjek vodi bitku protiv neželjenih dlaka koje pokušava na razne načine bezuspješno ukloniti. Najpoznatija je bila Kleopatrina smjesa na bazi meda i limuna. Nakon nje nastale su druge brojne metode: čupanje, vosak, elektroepilacija, brijanje, enzimska depilacija…

Neodimij Yag laser

Većina dosadašnjih pravila za lasere ne vrijedi za Neodimij Yag laser. Razlog tome je valna duljina od 1064 nm zbog koje on ima posebna svojstva. Ima najdublji prodor od svih lasera zbog valne duljine, što upola smanjuje broj potrebnih tretmana u odnosu na druge tretmane. Zbog promjera laserske zrake od 2 cm tretmani su vrlo brzi. Muška leđa se mogu završiti za 20 do 30 minuta, a cijele noge s bikini zonom od 30 do 40 minuta. Koristi se hlađenje zrakom te je tretman bezbolan i izrazito siguran jer se s odličnim hlađenjem koža ne može oštetiti. Ako imate potamnjelu kožu možete se bez straha tretirati te raditi tretmane usred ljeta. Uz uklanjanje dlaka laser istovremeno ima još brojne poželjne učinke. Ukoliko tretirate lice i bradu, laser liječi akne te smanjuje ožiljke. Smanjuje ožiljke nastale uraštanjem dlaka te ubrzava cijeljenje. Pomlađuje kožu jer se inače ovaj laser koristi za fotopomlađivanje. Odmah nakon tretmana koža bude meka, glatka i nježna.

Diodni laser

Diodni laser smatra se zlatnim standardom za uklanjanje dlaka, što je gotovo u cijelosti opravdano. Dosadašnji diodni laseri imaju više ograničenja zbog čega su stavljeni u drugi plan. Zbog valne duljine od 810 nm laser nije moguće koristiti ljeti i kod tamne kože. Razlog tome je što pigment preplanule kože većim dijelom upija lasersku zraku umjesto pigmenta u korijenu dlake te su moguća oštećenja kože. Drugo ograničenje je sporost i dugo trajanje tretmana. Treći problem je bolnost i nelagoda tretmana. Dosadašnji diodni laseri su idealni za uklanjanje dlaka ukoliko se radi o svijetloj koži i ako se tretman radi za vrijeme hladnijeg vremena. Razvoj tehnologije je odnedavno uklonio ograničenja diodnog lasera te je on ponovno glavni laser za uklanjanje dlaka. Sada možemo po prvi puta reći da se diodni laser može koristiti usred ljeta na tamnoj koži bez straha od oštećenja kože, a tretmani su bezbolni i izrazito brzi. Donedavno je ovo izgledalo nemoguće. Novi diodni laser označava revoluciju u uklanjanja dlaka sa SHR (super hair removal) načinom te temeljito mijenja dosadašnji način uklanjanja dlaka.

Po čemu je poseban novi diodni laser?

  1. Laserska zraka ima posebne karakteristike te se sastoji iz 2 dijela. Prvo se odašilje laserska zraka slabije snage koja zagrije korijen dlake. Potom slijedi druga laserska zraka koja je jača i bolje uništava korijen dlake jer je zagrijan. Uz to, koristi se posebna tehnologija koja daje idealni laserski impuls s jednakom raspodjelom energije. Uslijed toga koža se ne može oštetiti, eventualne nuspojave gotovo da ne postoje, a tretman je bezbolan.
  2. Laser ima posebne programe prilagođene za sve tipove kože. Prema tipu kože i dlaci odredi se posebni program koji najbolje odgovara i daje najbolje rezultate. Tako se može tretirati usred ljeta i kod preplanule kože.
  3. Unutar laserske sonde nalazi se ugrađen poseban sustav hlađenja s vodom te su tretmani bezbolni i nimalo neugodni. Za vrijeme tretmana možete se opustiti i čitati novine.
  4. Sam tretman je izrazito brz. Dosadašnji diodni laseri su imali brzinu od 2 Hz, dok novi diodni laser ima brzinu od 10 Hz te je pet puta brži. Duljina trajanja tretmana muških leđa traje prosječno oko 10 do 12 minuta, a cijelih ženskih nogu oko 30 minuta te gotovo ne stignete niti novine pročitati.
  5. SHR način označava revoluciju u uklanjanju dlaka s mnogobrojnim prijelazima preko dlaka. Po prvi se put ne ide preko dlaka jednim prijelazom nego se prelazi 6 do 8 puta kružnim ili pravocrtnim pokretima. Time se smanjuje mogućnost da se neko područje preskoči za vrijeme tretmana i dlaka se bolje uništi.

SHR – revolucionarni način uklanjanja dlaka

SHR način uklanjanja dlaka je najveća revolucija u laserskom uklanjanju dlaka u zadnjih 15 godina, otkad se laser koristi za tu svrhu. Do sada je cilj bio zagrijati korijen dlake na 65 °C kako bi ga se uništilo. Najnovija istraživanja dokazuju da nije potrebno postići tako visoku temperaturu kako bi se uništio korijen dlake. Svi laseri za vrijeme tretmana preko dlake prođu jedanput. Novi diodni laser izdvaja to što se pri jednom tretmanu preko dlake prijeđe od 4 do 8 puta. Laser zagrijava korijen dlake na 45 °C. Mnogobrojni prijelazi imaju za cilj da se nakupi što više energije i što duže zagrijava korijen dlake. Korijen dlake je osjetljiv na zagrijavanje i što se duže grije bolje se uništi. Najnovija istraživanja ukazuju da nije potrebno zagrijavati korijen dlake na 65 °C kako bi se uništio, nego je važnije što dulje ga zagrijavati. Efekt više prijelaza mnogo je bolji nego jedan prijelaz koji kratkotrajno zagrijava na 65 °C, jer se ukupno oslobodi mnogo veća količina energije te se dulje zagrijava korijen dlake.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr