Tretmani pomlađivanja i pomlađivanje laserom - Poliderma

Pomlađivanje lica

Tretmani pomlađivanja se preporučuju osobama koje žele zadržati mladenački izgled, kod blažih ili srednje izraženih oštećenja kože izazvanih suncem kao što su manje bore, beživotni izgled kože, kapilare, crvenilo i pigmentacije.

pomlađivanje
Tretmanima pomlađivanja najbolje uklanjamo znakove prijevremenog starenja

Kome se preporučuju tretmani pomlađivanja?

Preporučuju se osobama koje žele zadržati mladenački izgled, kod blažih ili srednje izraženih oštećenja kože izazvanih suncem kao što su manje bore, beživotni izgled kože, kapilare, crvenilo i pigmentacije. Brojna istraživanja pokazala su kako većina ispitanika, suprotno očekivanjima, bore ne smatra znakom starenja, nego su to pigmentacije i neujednačenost tena uslijed oštećenja kože izazvanog suncem.

Tretmani se još preporučuju neposredno prije nekog važnog događaja, ako želite zablistati i lijepo izgledati. Ako nemate mnogo vremena za sebe i želite na brzinu ukloniti umorni i beživotni izgled lica nakon neprospavane noći, tada su Vam tretmani od velike pomoći. Izgled i kvaliteta kože se znatno popravljaju. Ukoliko ste dugo boravili na suncu i oštetili kožu, ovo su najbolji tretmani za uklanjanje nastalih oštećenja kože.

Kada se tretmani preporučuju?

Tretmani se u svrhu prevencije starenja preporučuju nakon 30-ih pa do 50-ih godina. Za uklanjanje znakova oštećenja kože nema dobne granice. Najnovija istraživanja dokazala su da je moguće znatno usporiti starenje, ako se tretmani protiv starenja primijene na vrijeme. Agresivniji tretmani ili operacije tada nisu potrebni. Osnovna pogreška je što većina ljudi čeka razvoj bora kako bi nešto poduzela. Savjetuje se na vrijeme započeti s tretmanima za što bolje rezultate, iako nikad nije kasno.

Što se tretira?

 • lice
 • vrat
 • dekolte
 • podlaktice
 • šake.

Koji tretman odabrati?

Liječnik prema izgledu i kvaliteti kože određuje vrstu tretmana. Kako bi se postigli što bolji rezultati, nekad se preporuča kombinacija različitih tretmana koji nisu agresivni te se mogu ponavljati, bez obzira na to koliko je koža osjetljiva ili oštećena.

Prijevremeno starenje

Jedan od glavnih uzroka prijevremenog starenja je sunce. Oštećenja kože se zbog utjecaja sunca tijekom života zbrajaju i postaju sve vidljivija. Najvažnija je zaštita od sunca do 18. godine života, jer do tada možemo oštetiti gotovo 80% kože. Unatoč tome, kožu je potrebno štititi i paziti od sunca tijekom cijeloga života. Sunce potiče razvoj krvnih žila te na mjestima izloženima suncu nastaju kapilare i crvenilo kože koje tvore brojne sitne kapilare.

Pigmentne stanice se oštećuju te ne proizvode dovoljno pigmenta melanina koji nas štiti od sunca. Uslijed toga, neoštećene pigmentne stanice pojačano proizvode pigment kako bi se koža dalje čuvala od sunca, zbog čega nastaju pigmentacije. Ukoliko su oštećenja kože jača, tada dolazi do gubitka pigmenta. Tretmanima pomlađivanja najbolje uklanjamo znakove prijevremenog starenja.

Znaci prijevremenog starenja:

 • pigmentacije
 • suha, stanjena i osjetljiva kože
 • kapilare i crvenilo kože
 • proširene pore
 • početno i srednje izražene bore
 • neujednačen ten kože
 • stanjivanje kože.

Što se tretmanom postiže?

Sitne i srednje izražene bore oko očiju se smanjuju te se sprječava razvoj novih bora. Koža postaje napetija, elastičnija, glađa i ljepšeg izgleda. Uklanja se umorni i beživotni izgled lica te ono postaje sjajno i svježe. Neujednačenost tena, tj. kože se također uklanja. Stimulacijom metabolizma koji godinama opada koža postaje otpornija, deblja i jača. Razvoj novog kolagena smanjuje bore te poboljšava izgled i kvalitetu kože. Pigmentacije, kapilare i crvenilo ne mogu se u potpunosti, ali se mogu dobrim dijelom ukloniti. Tretman nije predviđen za melasmu, iako ima povoljan utjecaj na uklanjanje melasme.

Koji se tretmani koriste?

Neodimij Yag laser

Princip i efekt isti su kao i kod radiovalova, samo se koristi optička energija, ali su efekti nešto slabije izraženi.

Frakcijski radiovalovi

Tretman ima dvostruki učinak: peeling efekt i zatezanje kože pri čemu se stvara novo vezivno tkivo, što dodatno smanjuje bore. Koristi se struja visoke frekvencije koja stvara elektromagnetsko polje, tj. radio valove koji velikom brzinom mijenjaju smjer kretanja. Pri tome se djeluje na molekule vode koje se okreću te nastaje energija koja oštećuje vezivno tkivo što izaziva upalu. Nastalo oštećenje i upala znak su organizmu da stvori novo vezivno tkivo, a postojeće ojača, uz jak efekt zatezanja i pomlađivanja kože.

Peeling efekt nastaje kontaktom nastavaka u obliku šiljaka koji u dodiru s kožom izazivaju ljuštenje kože, tj. peeling efekt, pri čemu se uklanja stara oštećena koža i zamjenjuje novom mladom kožom. Pri tome se uklanjaju površinske nepravilnosti poput bora, ožiljaka, pigmentacija i proširenih pora. Tretman traje izrazito kratko, 30 do 60 sekundi, a ne osjeća se gotovo nikakva nelagoda zbog brzine tretmana. Koža bude crvena od 1 do 3 dana, iako crvenilo nekad traje svega nekoliko sati, pri čemu je kožu potrebno mazati kremom za njegu uz eventualnu primjenu hladnih obloga. Rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana, s tim da se svaki naredni dan sljedećih 6 mjeseci rezultat poboljšava.

Frakcijski neblativni laser

Cilj je izazivanje mikroskopskih oštećenja pod površinom kože koja se izbacuju i nadomještaju novim vezivnim tkivom. Tako se uklanja pigmentacija i popravlja kvaliteta kože. Tretman ne boli niti uzrokuje komplikacije. Nakon tretmana koža potamni kao da ste zaspali na suncu.

Dermalni fileri

Koristi se hijaluronska kiselina koja je gradivni dio naše kože. No, ona se u koži s vremenom smanjuje te koža postaje suha, naborana i postaje lošije kvalitete. Kiselina se unosi u kožu pomoću najsitnijih igala. Tretman nije bolan ni neugodan. U pravilu nema većih komplikacija, osim rijetkog nastanka manjih masnica koje prolaze za nekoliko dana. Cilj tretmana je da koža poprimi volumen, čvrstoću i napetost, za što je odgovorna hijaluronska kiselina.

Q-switched laser

Uklanja pigmentacije optičkom energijom. Kao znak uništenja, pigmentacije potamne i oljušte se. Tretman ne boli i nije potreban oporavak.

Pulsed Dye laser

Koristi se u svrhu uklanjanja kapilara, crvenila i pigmentacija te za pomlađivanje kože.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr