Akne: problem zapadnog svijeta koji se jedino u Polidermi rješava najmodernijim tehnologijama

Usluge

Akne: problem zapadnog svijeta koji se jedino u Polidermi rješava najmodernijim tehnologijama

Akne: problem zapadnog svijeta koji se jedino u Polidermi rješava najmodernijim tehnologijama

Progovarajući o problemu akni, zapravo progovaramo o posljedicama jednog od najvećih, a manje vidljivih problema zapadnog društva, odnosno kako se kolokvijalno naziva – zapadnog svijeta.

U nekim drugim kutovima zemaljske kugle, primijećeno je kako su u manje razvijenim društvima akne manje prisutne, što je slučaj zabilježen kod urođenika koji nisu imali problema s aknama dok nisu počeli konzumirati zapadnjačku prehranu.

Tek tada, na njihovim licima pojavile su se akne, i to kao posljedica prehrane pretjerano obogaćene šećerima. Gazirana pića, brza prehrana, rafiniramo mlijeko i mliječni proizvodi, sve su to namirnice koje utječu na mogućnost organizma da probavi takozvane umjetne šećere, odnosno sladila koja za posljedicu imaju stvaranje akni.

No šećeri ipak nisu jedini uzrok akni, koje su u svojoj definiciji upala lojnih žlijezda sklona pogoršanju i teško se rješava. Drugi uzroci pojave akni svode se na karakterističan način života postmodernog društva. Stres i nemogućnost kvalitete detoksikacije organizma samo su neki od vanjskih uzroka.

Kad govorimo o unutarnjim uzrocima, na pojavu akni utječe i genetska predispozicija, ali i hormoni, pogotovo oni jajnika koji su čest „krivac“ za akne. Zapravo, problem leži u hormonalnom poremećaju koji je vezan uz metabolizam šećera, odnosno o nemogućnosti organizma da ga sam probavi. U stručnim krugovima, problem je poznat kao intolerancija na šećer.

Kod pristupa bolesti akni nužno je rano djelovati kako bi se izbjeglo stvaranje ožiljaka, ali i koristiti multidisciplinaran, individualan pristup koji uključuje pretrage na inzulin i druge faktore koji utječu na sposobnost organizma da sam regulira šećere.

Terapija

Kod same terapije, ključno je izbaciti šećer i mlijeko jer su to namirnice koje podižu razinu hormona koji zapravo, djeluju slično kao i ranije spomenuti dežurni krivac za akne – spolni hormoni koji pojačavaju rad lojnih žlijezda. Terapija liječenja akni koju primjenjujemo jedino u Polidermi tako utječe na samu srž problema. Prvo je potrebno lice dubinski očistiti laserom ili HydraFacial uređajem kako bi se skinuo sloj mrtve kože i dubinski pročistile pore.

Bez tog, prvog dijela terapije, kreme protiv akni ne mogu prodrijeti do kože te im se smanjuje efikasnost. Najnoviji trendovi u liječenju akni sugeriraju upotrebu injekcijskih radio valova, lasera i plazme. Svi spomenuti tretmani uništavaju lojne žlijezde bez ikakvih nuspojava po zdravlje, što je bitna razlika od klasične dermatološke terapije.

Navedeni uređaji kod liječenja akni izuzetno su efikasni za sve oblike akni, pa tako uspješno pomažu u rješavanju i najtežih slučajeva poput hormonalnih akni prisutnih kod žena tridesetih godina koje pretežno zahvaćaju vrat i donju čeljust, te su rezultati često vidljivi već nakon jednog tretmana.

Kod uređaja, svaki ima svoju specifičnu namjenu, te kombinacija kao dobro složena slagalica izravno utječe na poboljšanje stanja. Terapija plazmom tako je najnovija te se pokazuje kao izrazito efikasna. Injekcijski radiovalovi također vrlo efikasni u tretiranju neaktivnih akni I ožiljaka od akni kao i frakcijski laser. Botox se također pokazao kao dobro sredstvo, pogotovo kod smirivanja upala, dok se za uklanjanje crvenila koristi uređaj Pulse DYE laser.

Video: pogledajte kako izgleda tretman liječenja akni laserom

Video: pogledajte kako se akne tretiraju uz pomoć botoksa

Fotografije 1 i 2 prikazuju rezultate tretmana frakcijskim laserom 3 mjeseca nakon tretmana:

My Skin by Dr. Kaliterna

Kod krema MySkin by dr. Kaliterna, kao izuzetno efikasne u tretmanima koji se provode nakon terapija uređajima pokazuju se kreme ZeoClear, Clear Skin i Scarless koja je ujedno i prva krema koja umanjuje ožiljke od akni, liječi ih i uklanja crvenilo.

Uz pravilnu prehranu obogaćenu cinkom, MSM –om, crnim kimom, i probioticima protect bolest akni ne samo da je moguće zaliječiti već i trajno sanirati, te je tako moguće nastaviti život bez dodatnih problema uzrokovanih bolešću zapadnog svijeta.

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr