Čišćenje lica | Dubinsko čišćenje lica - Poliklinika Poliderma

Usluge

Čišćenje lica

Čišćenje lica svakodnevna je rutina u njezi lica. Pogrešno je razmišljanje kako se umivanjem čisti lice. Vodom ne uklanjamo nečistoću u porama i masnoću s lica

Čišćenje lica svakodnevni je dio njege lica. Uvriježena je pogreška da s umivanjem i vodom čistimo lice. Vodom ne uklanjamo nečistoću u porama i masnoću s lica, niti ga čistimo, zapravo samo isušujemo lice. Voda ne može ukloniti masnoću s lica jer se masnoća ne može otopiti u vodi. Koža nakon vlaženja pojačano gubi vlažnost i isušuje se.

čišćenje lica

Kako bi lice temeljito očistili od šminke, masnoće i nečistoća, potrebno je koristiti mlijeko, losion ili gel za čišćenje koji zbog svoje kemijske građe sve to uklanjanju.

Cilj je mehanički otvoriti začepljene pore, kako bi se očistio miteser i nečistoća.

Miteseri, tj. komedoni se unatoč tome ne uklanjanju niti se izbacuje nakupljena nečistoća iz pora pa je potrebno dodatno mehaničko čišćenje lica, mikroabrazija kisikom ili laserski piling.

“Svakodnevnom primjenom make upa, krema i zbog vanjskih utjecaja, osobito smoga, začepljujemo pore te koža ne može disati. Nakupljene nečistoće potiču razvoj akni ili pogoršavaju ten i izgled lica.”

Prema tipu kože, porama i obliku mitesera određuje se vrsta čišćenja lica te se ponekad kombiniraju različite metode. Učestalost čišćenja ovisi o tipu kože, kod masne kože je nešto češće, a kod suhe rjeđe. Za što bolje rezultate savjetuje se redovito koristiti pilinge, lokalne retinoide ili azelaičnu kiselinu koji održavaju pore otvorenima i tako ih prazne. Jedna od velikih zabluda je da lice trebaju čistiti samo osobe s aknama. Povremeno čišćenje lica svi trebaju prakticirati kako ono izgledalo njegovano i lijepo.

Mehaničko čišćenje lica

Mnogima ono predstavlja noćnu moru jer im je nakon mehaničkog čišćenja potreban oporavak od nekoliko dana. Neki navode da im poslije zaostaju ožiljci ili proširene pore. Je li to baš tako? Sitnim iglama vrši se površinski ubod u miteser te se prstima istiskuje miteser. Ubod nije bolan niti ostavlja ožiljke. Samo tiskanje nije ugodno na pojedinim mjestima, kao što je primjerice nos ili kod jačih upala. Zbog istiskivanja nekad zaostaju sitne kraste, crvenilo kože, površinske rane i slično, te je potreban oporavak.

Uloga mehaničkog čišćenja je uklanjanje zatvorenih mitesera koji izgledaju kao sitne kvržice, tzv. zatvoreni miteseri, i upalnih promjena, tj. akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, otvorile pore i tako koža lakše očistila.

Obično je oporavak kratkotrajan. Ako ima mnogo mitesera i upalnih promjena, oporavak može biti dulji. Kod prvog čišćenja, potrebna je veća sila kako bi se miteser istisnuo. Stoga prva čišćenja nisu baš ugodna, ali kasnije nije tako. Kasnijim čišćenjima oporavka gotovo da i nema. Lokalni retinoidi, pilinzi i azelaična kiselina otvaranjem pora smanjuju potrebu za jačim tiskanjem te čišćenje kasnije nije neugodno niti je potreban oporavak. Ožiljci ne nastaju zbog čišćenja nego kada je u pitanju jači upalni proces gdje bi ionako bez čišćenja nastao ožiljak, no nakon čišćenja taj ožiljak bude minimalan.

“Glavna uloga mehaničkog čišćenja je sprječavanje upale i razvoja ožiljaka.”

Većina ožiljaka kod akni nastaje upravo iz razloga što je čišćenje izostalo. Stoga se kod prvih znakova upala savjetuje čišćenje. Istina je da nekad kod nestručnog osoblja mogu zaostati manja oštećenja kože te morate paziti kod koga idete.

Ponekad je nakon čišćenja moguć razvoj upalne promjene uslijed tiskanja, ali se tada savjetuje kontrola kako bi se to riješilo. Ova vrsta čišćenja nije pogodna kod masne kože, pogotovo s proširenim porama. U tim slučajevima iznimno se može ukloniti miteser samo tiskanjem, ali bez uboda iglom. Tretman se ponavlja ovisno o tipu kože svakih 30 dana ili duže.

Najnovije mlijeko sa zeolitom za čišćenje lica prema recepturi dr. Kaliterne

Piling lica s frakcijskim laserom

Frakcijski laser izaziva sitna mikroskopska oštećenja ispod površine kože uz piling efekt koji otvara začepljene pore. Nastala se oštećenja izbacuju iz kože i nadomještaju novim kolagenom. Pri tome se oštećuju lojne žlijezde te se bakterije ubijaju optičkom energijom. Uz to je izražen protuupalni efekt, što dobro djeluje na akne. Metoda se preporuča kod masne i mješovite kože s proširenim porama, pogotovo s aknama ili problematičnom kožom. Cilj tretmana je na površini kože što dulje održati otvorene pore. Metoda ne boli i nije neugodna. Nakon tretmana lice bude malo crveno, kao da ste zaspali na suncu, te možete isti ili sljedeći dan na posao. Za vrijeme tretmana osjećate kao da vas bodu sitne iglice. Tretman traje nekoliko minuta. Nakon tretmana potrebno je stavljati kremu za njegu lica koju propiše liječnik. Ne nastaju nikakvi ožiljci ili slično, već koža bude ljepša, otpornija i deblja. tretman se ponavlja svakih 2 do 8 mjeseci.

Čišćenje lica laserom – laserski piling lica

Čišćenje kože lica ultrazvukom

Primjenjuje se ultrazvučna tehnologija u svrhu dubinskog i temeljitog čišćenja kože lica. Pomoću posebnog vibrirajućeg nastavka nježno se najtemeljitije skidaju mrtvi slojevi kože. Sam je tretman je puno više od dubinskog čišćenja kože jer radi površni piling uz anti-age efekt i ublažavanje manjih, površnih nepravilnosti na kožni. Može se raditi i ljeti. Tretman je ugodan i nema oporavka.

U prvom dijelu tretmana ultrazvučnog čišćenja lica, radi se abrazija – skidanje mrtve kože, a u drugom hidracija kože vodom ili anti-age serumom. Preporuča se za sve tipove kože, a može se koristiti i kod osjetljive kože. Ultrazvučno čišćenje lica je pogodno i za kožu s proširenim porama s pojačanim mašćenjem te problematični ten. Nakon tretmana se mogu koristiti i posebne maske za lice ovisno o stanju i potrebama kože. Tretman se izvodi svaka dva mjeseca, ali može i češće.

Ultrazvučno čišćenje lica uz hidraciju anti-age serumom

“Danas sam napravila ultrazvučni tretman dubinskog čišćenja. Sam tretman nije nimalo bolan i nije ostavio crvenilo. Moja koža trenutno izgleda svjetlije, osvježeno i blistavo! Također mi je koža zategnutija i glatkija. Vrlo zadovoljan rezultatima.”

Nabilah Harron

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr