Čišćenje lica | Dubinsko čišćenje lica - Poliklinika Poliderma

Usluge

Čišćenje lica

Čišćenje lica svakodnevna je rutina u njezi lica. Pogrešno je razmišljanje kako se umivanjem čisti lice. Vodom ne uklanjamo nečistoću u porama i masnoću s lica

Čišćenje lica svakodnevni je dio njege lica. Uvriježena je pogreška da s umivanjem i vodom čistimo lice. Vodom ne uklanjamo nečistoću u porama i masnoću s lica, niti ga čistimo, zapravo samo isušujemo lice. Voda ne može ukloniti masnoću s lica jer se masnoća ne može otopiti u vodi. Koža nakon vlaženja pojačano gubi vlažnost i isušuje se.

čišćenje lica

Kako bi lice temeljito očistili od make upa, masnoće i nečistoća, potrebno je koristiti mlijeko, losion ili gel za čišćenje koji zbog svoje kemijske građe sve to uklanjanju. Miteseri, tj. komedoni se unatoč tome ne uklanjanju niti se izbaci nakupljena nečistoća u porama, te je potrebno dodatno mehaničko čišćenje lica, mikroabrazija kisikom ili laserski peeling.

Cilj je mehanički otvoriti začepljene pore kako bi one ispraznile miteser i nečistoću. Prema tipu kože, porama i obliku mitesera određuje se vrsta čišćenja lica te se nekad kombiniraju razne metode. Učestalost čišćenja ovisi o tipu kože, kod masne kože je nešto češće, a kod suhe rjeđe. Za što bolje rezultate savjetuje se redovito koristiti peelinge, lokalne retinoide ili azelaičnu kiselinu koji održavaju pore otvorenima i tako ih prazne. Jedna od velikih zabluda je da lice trebaju čistiti samo osobe s aknama. Lice svi moraju čistiti povremeno ako bi htjeli da ono izgleda lijepo.

Svakodnevnom primjenom make upa, krema i zbog vanjskih utjecaja, osobito smoga, začepljujemo pore te koža ne može disati. Nakupljene nečistoće potiču razvoj akni ili pogoršavaju ten i izgled lica

Mehaničko čišćenje lica

Mnogima ono predstavlja noćnu moru i diže im se kosa na glavi pri spomenu na mehaničko čišćenje lica, jer im je nakon njega potreban oporavak od barem nekoliko dana. Neki navode da im poslije zaostaju ožiljci ili proširene pore. Je li to baš tako? Sitnim iglama vrši se površinski ubod u miteser te se prstima istiskuje miteser. Ubod nije bolan niti ostavlja ožiljke. Samo tiskanje nije ugodno na pojedinim mjestima, kao što je primjerice nos ili kod jačih upala.
Upravo zbog tiskanja nekad zaostaju sitne kraste, crvenilo kože, površinske rane i slično, te je potreban izvjesni oporavak.

Uloga mehaničkog čišćenja je uklanjanje zatvorenih mitesera koji izgledaju kao sitne kvržice, tzv. zatvoreni miteseri, i upalnih promjena, tj. akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, a pore proširile, i tako se koža lakše očistila.

Obično je oporavak kratkotrajan, do 1 dana. Ako ima mnogo mitesera i upalnih promjena, oporavak može biti koji dan dulji. Kod prvog čišćenja potrebna je veća sila kako bi se miteser istisnuo. Stoga prva čišćenja nisu baš ugodna, ali kasnije nije tako. Kasnijim čišćenjima oporavka gotovo da i nema. Lokalni retinoidi, peelinzi i azelaična kiselina otvaranjem pora smanjuju potrebu za jačim tiskanjem te čišćenje kasnije nije neugodno niti je potreban oporavak. Ožiljci ne nastaju zbog čišćenja nego kada je u pitanju jači upalni proces gdje bi ionako bez čišćenja nastao ožiljak, no nakon čišćenja taj ožiljak bude minimalan.

“Glavna uloga mehaničkog čišćenja je upravo sprječavanje upale i time razvoja ožiljaka.”

Većina ožiljaka kod akni nastaje upravo iz razloga što čišćenje nije poduzeto na vrijeme. Stoga se kod prvih znakova upala savjetuje čišćenje. Da se nije uradilo čišćenje, ožiljak bi ionako bio samo veći zbog jake upale. Istina je da nekad kod nestručnog osoblja mogu zaostati manja oštećenja kože te morate paziti kod koga idete. Savjetuje se svakako liječnički nadzor.

Ponekad je nakon čišćenja moguć razvoj upalne promjene uslijed tiskanja, ali se tada savjetuje kontrola kako bi se to riješilo. Ova vrsta čišćenja nije pogodna kod masne kože, pogotovo s proširenim porama. U tim slučajevima iznimno se može ukloniti miteser samo tiskanjem, ali bez uboda iglom. Tretman se ponavlja ovisno o tipu kože svakih 30 dana ili duže.

Najnovije mlijeko sa zeolitom za čišćenje lica prema recepturi dr. Kaliterne

Peeling lica frakcijskim laserom

Frakcijski laser izaziva sitna mikroskopska oštećenja ispod površine kože uz peeling efekt koji otvara začepljene pore. Nastala se oštećenja izbacuju iz kože i nadomještaju novim kolagenom. Pri tome se oštećuju lojne žlijezde te se bakterije ubijaju optičkom energijom. Uz to je izražen protuupalni efekt, što dobro djeluje na akne. Metoda se preporuča kod masne i mješovite kože s proširenim porama, pogotovo s aknama ili problematičnom kožom. Cilj tretmana je na površini kože što dulje održati otvorene pore. Metoda ne boli i nije neugodna. Nakon tretmana lice bude malo crveno, kao da ste zaspali na suncu, te možete isti ili sljedeći dan na posao. Za vrijeme tretmana osjećate kao da vas bodu sitne iglice. Tretman traje nekoliko minuta. Nakon tretmana potrebno je stavljati kremu za njegu lica koju propiše liječnik. Ne nastaju nikakvi ožiljci ili slično, već koža bude ljepša, otpornija i deblja. tretman se ponavlja svakih 2 do 8 mjeseci.

Čišćenje lica laserom – laserski peeling lica

6 tjedana nakon tretmana pjegica i crvenila od sunca

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr