Kontaktni dermatitis - Poliklinika Poliderma

Usluge

Kontaktni dermatitis

Pri liječenju kontaktnog dermatitisa koristimo plazmu četvrti oblik materije uz laser. Preporučuje se korištenje infuzija koje smanjuju upalne procese čime znatno brže potičemo zacjeljivanje

Kontaktni dermatitis je crveni osip uzrokovan izravnim dodirom neke tvari ili alergijskom reakcijom na nju. Osip nije zarazan ili opasan po život, ali može biti vrlo neugodan.

Mnoge tvari mogu izazvati takve reakcije, uključujući sapune, kozmetiku, mirise, nakit i biljke. Kontaktni dermatitis je oštećenje kože u dodiru s određenom tvari, što može izgledati kao iritacija ili alergija. Kako biste uspješno liječili kontaktni dermatitis, morate identificirati uzrok i izbjeći ga. Ako možete izbjeći tu supstancu, osip obično prolazi za dva do četiri tjedna. Dermatitis na koži dodatno možete umirivati hladnim i mokrim oblozima, kremama protiv svrbeža i drugim koracima za njegu.

Simptomi kontaktnog dermatitisa

Kontaktni dermatitis obično se javlja na područjima vašeg tijela koja su bila izravno izložena tvari koja izaziva reakciju. Manifestira se kao oblik crvenila uz osjet žarenja kože, a kasnije i rana. Osip se obično razvija u roku od nekoliko sati do sata od izlaganja i može trajati dva do četiri tjedna.

Znakovi i simptomi kontaktnog dermatitisa

  • Crveni osip
  • Svrbež
  • Suha, ispucala i ljuskava koža
  • Kvržice i mjehurići
  • Oticanje, peckanje ili nadraženost.

Na što je važno pripaziti kod pojave kontaktnog dermatitisa?

Ključno je izbjegavati dodir s metalnim predmetima, čišćenje kože vodom te korištenje što manje sapuna i što više krema. Uobičajeno se primjenjuju kortikosteroidi i proizvodi za njegu kože. Od velike je važnosti pravilno njegovati kožu kako bi koža što uspješnije zacijelila.

Liječenje kontaktnog dermatitisa

U Poliklinici Poliderma pri liječenju kontaktnog dermatitisa koristimo plazmu četvrti oblik materije uz lasere te se uz tu kombinaciju preporučuje i korištenje određenih infuzija koje smanjuju upalne procese čime znatno brže potičemo zacjeljivanje.

Plazma dušik+argon

Primjena plazme ne utječe na izlječenje, no može utjecati na povlačenje simptoma. Plazma, četvrti dio materije ima protuupalni efekt.

Egzosomi

Egzosomi su najefikasniji tretman. Imaju protuupalni efekt. Koriste se za kožu i vlasište. Često je jedan tretman dovoljan, iako se ne može unaprijed predvidjeti broj ukupnih tretmana jer ovisi o stanju kože.

Infuzije

Infuzije tijelu pružaju nužno potrebne vitamine i minerale poput vitamina D i B kompleksa, cinka, glutationa i drugih važnih nutrijenata.

Ozonoterapija

Terapija ozonom odstranjuje toksine iz organizma, smanjuje upale, regulira pH i aktivira cirkulaciju oštećenih područja – omogućuje tijelu samoiscjeljenje.

Hemoterapija

Hemoterapija je metoda pročišćavanja vlastite krvi UVB zrakama. 

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr