Kako smanjiti i ukloniti bore tretmanom protiv bora? - Poliderma

Usluge

Bore

Bore na licu najuspješnije se uklanjaju kombinacijom više različitih metoda ili tretmana

Bore nastaju kao posljedica starenja i pod utjecajem djelovanja okoliša, u prvom redu UV zraka. Zagađenje okoliša, stil života, prehrana, stres i genetika također igraju važnu ulogu pri nastanku bora.

bore
Najveći krivci za razvoj bora, osim starenja, su stres, sunce i pušenje

Prije tretmana potrebno je odrediti radi li se o borama koje se vide u mirovanju ili samo u pokretu tzv. mimičke bore. Pojedine bore, poput bora oko očiju, su kombinacija bora u mirovanju i pokretu jer se vide i u mirovanju i u pokretu. To je razlog zašto je potrebno kombinirati tretmane za postizanje boljeg rezultata.

Svaka vrsta bora se drugačije tretira. Nekad bore nastaju zbog gubitka volumena pa je potrebno samo nadoknaditi volumen, a nekada zbog spuštanja lica kada je potrebno lice podići. Na dekolteu i čelu su česte bore koje nastaju kao posljedica spavanja. Lice je cjelina na kojoj bez obzira koji se dio lica tretira, promjena se održava na cijelom licu. Radi postizanja što prirodnijeg izgleda, prije samog tretmana potrebno je sagledati lice kao jednu cjelinu. U našoj poliklinici tretiramo sljedeće vrste bora:

  • bore na čelu
  • bore oko očiju
  • bore u kutevima usana (Marionette lines)
  • bore na vratu
  • bore na dekolteu
  • bore nadusnice
  • nazolabijalne bore
  • bore na korijenu nosa (Bunny lines).

“Stil života, prehrana, dovoljan unos vode i antioksidansa uz fizičku aktivnost znatno smanjuju razvoj bora.”

Makeover “Sve u šest” – brišemo bore

BORE U POKRETU:

Botoks

Uloga botoksa je da izaziva privremeno opuštanje mišića koji tako smanjuje boru. Koža je prožeta mišićem, a napetost mišića stvara boru. Kad se mišić opusti, bora nestaje. Efekt botoksa traje od 6 do 9 mjeseci za većinu bora, osim 3 do 6 mjeseci za bore između obrva. Kad botoks prestane djelovati, sve se vraća u prvobitno stanje, nema ovisnosti niti pogoršanja. Nema oporavka nakon tretmana. Dovoljan je jedan tretman.

Peptidni botoks booster

Koristi se bjelančevina (peptid) koja djeluje slično kao botoks, opušta mišić i tako uklanja boru. Savjetuje se kao prevencija nastanka bora te za ublažavanje manjih i srednje izraženih bora. Peptid ujedno ima jak efekt pomlađivanja lica i ujednačavanja tena. Potrebno je 1 do 2 tretmana u razmaku od nekoliko tjedana. Savjetuje se održavanje jednom godišnje. Nema oporavka nakon tretmana.

Uklanjanje bora frakcijskim CO2 laserom i nazolabijalnih bora

BORE U MIROVANJU:

Aptos niti

Nit ima mehanički efekt podizanja i zatezanja kože te tako smanjuje boru. Istovremeno kako se nit razgrađuje, tako se stvara novi kolagen koji ispunjava i smanjuje boru. Dovoljan je jedan tretman, a učinak traje oko 2 godine. Većinom nema oporavka, ali ponekad može nastati modrica koju je moguće prekriti.

Prijenos masti

Iz trbuha se pod lokalnom anestezijom izvadi mast i nakon obrade ubrizga ispod kože. Uslijed gubitka potkožne masti koja drži lice, dolazi do spuštanja lica i nastanka viška kože koji stvara bore. Prijenosom masti se nadoknađuje volumen koji se izgubio i tako smanjuju bore. Dovoljan je jedan tretman, a učinak tretmana traje oko 5 godina i više. Rijetko se po potrebi nadoda još malo masti. Efekt je vidljiv nakon nekoliko mjeseci i vidljiviji je s vremenom. Oporavak može trajati nekoliko dana, ali kod većine klijenata oporavka nema.

Frakcijski CO2 laser

Laser optičkom energijom izaziva mikroskopska oštećenja ispod kože pri čemu potiče razvoj novog kolagena uz jak efekt zatezanja kože. Tretman se radi sa ili bez lokalne anestezije u obliku kreme ili injekcije. Rezultat se vidi nakon nekoliko tjedana i bolji je s vremenom. Dovoljna su 1 do 3 tretmana. Oporavak može trajati nekoliko dana uz crvenilo, koje se može prekriti puderom.

RF Pen

Malom iglicom se prolazi ispod kože, ispuštajući radiovalove koji oštećenjem kolagena potiču razvoj novog kolagena kako bi se bora ispunila i zategnula koža. Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom u obliku kreme. Oporavak traje 1 do 2 dana. Potrebno je 1 do 3 tretmana. Efekt se vidi nakon nekoliko tjedana, a sve je bolji  s vremenom.

PIST Face

Pomoću posebnog nastavka uređaja, u obliku pištolja, se pod velikim pritiskom ispucava tekućina s aktivnim tvarima kroz kožu. Tekućina velikom brzinom prolazi kroz kožu te se ispod kože rasprši u brojne kapljice koje oštećuju kolagen i potiču razvoj novog kolagena koji ispunjava boru. Istovremeno nastaje efekt subcizije odnosno podrezivanja kolagena čime se koža vraća na površinu i dodatno smanjuje bora. Dovoljan je 1 do 3 tretmana. Oporavak traje 1 do 2 dana. Rezultat se vidi nakon nekoliko tjedana i sve je bolji s vremenom.

Endolift

Laserskim vlaknom se prolazi ispod kože te s optičkom energijom potiče razvoj novog kolagena uz jak efekt zatezanja kože, što smanjuje boru. Koristi se lasersko vlakno debelo 1/5 ili 1/3 mm. Tretman se radi pod lokalnom anestezijom. Dovoljan je jedan tretman. Većinom nema oporavka, ili može nastati manja oteklina koja nestaje za 1 do 2 dana. Efekt se vidi nakon nekoliko tjedana i sve je bolji s vremenom. Laser efektom subicizije tj. podrezivanja presjeca potkožno tkivo, čime vraća kožu na površinu i tako smanjuje boru.

Dermalni filer

Obično koristimo hijaluronsku kiselinu koja je građevni materijal kože. Cilj tretmana je nadoknaditi volumen i potaknuti razvoj novog kolagena. Efekt se vidi odmah, a traje oko dvije godine, ovisno o mjestu tretiranja. Oporavka većinom nema ili rijetko nastane modrica. Dovoljan je jedan tretman ili se može naknadno nadodati još malo dermalnog filera ako je potrebno.

Postoje druge vrste dermalnih filera koji koriste druge materijale npr. laktičnu kiselinu. Kod tih dermalnih filera efekt nije vidljiv odmah već nakon nekoliko mjeseci te je sve bolji s vremenom. Efekt traje nekoliko godina. Za bolji efekt prije tretmana, lice se prvo može tretirati laserom ili radiovalovima, a potom se odmah aplicira dermalni filer. Tako efekt traje znatno dulje, a potrebna je manja količina dermalnog filera. Može se koristiti i tzv. RF subcizija gdje se kanilom ispod kože ispušta energija radiovalova. Potom se ubrizga dermalni filer koji traje znatno dulje, a potrebna je puno manja količina.

RF subcizija

Pomoću kanile se presjeca potkožno tkivo i ispuštaju se radiovalovi. Presjecanjem potkožnog tkiva, oslobađa se koža koja se diže na površinu i tako smanjuje boru. Ujedno nastaje novi kolagen koji ispunjava boru. Tretman se koristi samostalno ili još idealnije u kombinaciji s dermalnim punjačima. Tretman ne boli, nije potrebna anestezija i nema oporavka

RF lipoliza

Pomoću kanile ispod kože se s radiovalovima kontrolirano zagrijava potkožno tkivo čime nastaje jak efekt zatezanja kože koji smanjuje bore. Dovoljan je jedan tretman koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Oporavak može trajati od 1 do 2 dana. Početni efekt je vidljiv nakon nekoliko tjedana te je s vremenom sve bolji.

Cryo Face RF

Kombinacijom zagrijavanja s radiovalovima i hlađenjem, nastaje zatezanje kože koje smanjuje bore. Tretman je namjenjen za ublažavanje jače izraženih bora. Posebno se savjetuje ljudima koji ne žele raditi tretmane botoksom ili dermalnim filerima. Većinom je efekt vidljiv odmah, a s vremenom je sve bolji. Potrebna su 3 do 5 tretmana. Savjetuje se održavanje jdnom do dvaput godišnje. Nema oporavka niti boli tretman.

Dual Plasma

Zagrijavanjem plina dušika nastaje plazma u obliku iskre koja toplinskim efektom oštećuje kožu uz jak efekt zatezanje kože što smanjuje bore. Radi se pod lokalnom anestezijom putem injekcije ili kreme. Potreban je 1 do 3 tremana. Oporavak je većinom od 1 do 3 dana. Početni efekt se vidi za nekoliko tjedana. Rezultat je sve bolji s vremenom.

Peptidna terapija

Peptidi su građevni dio kolagena koji se smanjuje s starenjem uslijed čega nastaju bore, koža se stanjuje i postaje mlohava što dodatno pogoršava bore. Putem kanile se ubrizgaju peptidi koji dubinski hrane i obnavljaju kožu. Potiču tijelo da na prirodni način stvori novi kolagen koji smanjuje bore. Koža je nakon tretmana napetija i elastičnija. Najvažnije, ten se ujednači i koža više nije tako suha. Dovoljan je 1 do 2 tretmana u razmaku od 2 do 3 tjedna. Nema oporavka.

Video prikaz: Smanjivanje bora nadusnica


Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr