Psorijaza - Poliklinika Poliderma

Usluge

Psorijaza

Psorijaza je poremećaj kože koji uzrokuje umnožavanje stanica i do deset puta brže od normalnih, čime se koža nakuplja u grimizno crvene mrlje prekrivene bijelim ljuskicama.

Psorijaza je kronično-upalna sistemna bolest koja ne zahvaća samo kožu, već zahvaća i zglobove, nokte i metabolizam što vodi do bolesti srčanog udara, dijabetesa i povećane masnoće uz niz drugih problematika. Ona nastaje kao posljedica genetskog poremećaja i utjecaja okoliša. Ljuskice koje su karakteristične za psorijazu mogu nastati na bilo kojoj regiji tijela, ali većina se pojavljuje na vlasištu, laktovima, koljenima i donjem dijelu leđa. Psorijaza se ne može prenijeti s osobe na osobu.

Psorijaza se obično pojavljuje u ranoj odrasloj dobi. Kod većine ljudi pojavljuje se na samo nekoliko područja. U teškim slučajevima, psorijaza može pokriti velike dijelove tijela. Psorijaza je kronična bolest koja često dolazi i odlazi. Glavni cilj tretmana je zaustaviti ubrzano djelovanje kožnih stanica. Ne postoji lijek za psorijazu, ali možete se upravljati simptomima. Mjere pridržavanja i promjena životnog stila, poput redovite njege, ispravne prehrane i upravljanja stresom, zasigurno mogu pomoći.

Simptomi psorijaze

Simptomi psorijaze variraju, ovisno o vrsti koju imate. Neki uobičajeni simptomi za psorijazu uključuju:


• crvenu kožu, često prekrivenu ljuskicama bijele boje – koje mogu svrbjeti i biti bolni, a ponekad puknu i krvare. U teškim slučajevima će rasti i spajati se, prekrivajući velika područja.
• poremećaj noktiju, uključujući obezbojenje i mrlje na noktima. Nokti se također mogu otpasti ili se odvojiti od kože.
• crvenu, ljuskavu kožu vlasišta.
Osobe s psorijazom također mogu dobiti vrstu artritisa koja izaziva bol i oticanje u zglobovima.

Tretiranje psorijaze

Od iznimne je važnosti kontrolirati stres i nervozu jer one pogoršavaju bolest. Također, prehrana je od velike važnosti, kao i test intolerancije kako biste ustanovili koje štetne namirnice je potrebno izbaciti iz prehrane, primjerice mliječni proizvodi, šećer, masnoća, gazirana pića i sl. U prehranu je bitno uvrstiti dodatke prehrani poput MSM-a, cinka i linoleinske kiseline.
Prilikom oboljenja od psorijaze, potrebno je često dolaziti na pretrage kod dermatologa u slučaju zahvaćenih zglobova, kao i napraviti krvne pretrage kako bi se ustanovilo stanje šećera i masti u tijelu.
Kod psorijaze je ključno jesti niskokaloričnu hranu i održavati normalnu tjelesnu težinu. Klasična terapija za liječenje psorijaze je primjena kortikosterioida, fototerapije i drugih lijekova, no nažalost popraćeni su nizom nuspojava.

Liječenje psorijaze u Poliklinici Poliderma

Kako bi se učinkovito liječila psorijaza, velika je novost da se lokalizirana mjesta (poput koljena i laktova) mogu uspješno poboljšati pomoću laserskih tretmana. Također, od velike pomoći je i primjena infuzija poput vitamina C, glutationa uz ostale koktele vitamina i minerala.
Ovdje preporučujemo i primjenu ozonoterapije (pročišćavanje krvi kisikom) i hemoterapiju (pročišćavanje krvi UV zrakama).

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr