Strije | Kako se riješiti strija - Poliklinika Poliderma

Usluge

Strije

Za razvoj strija je, uz genetiku, najvažnija brzina rastezanja kože. Što je brže rastezanje kože to je veće oštećenje

Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo uslijed prebrzog rastezanja kože. Možemo reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegova oštećenja.

strije
Strije nastaju kada dolazi do naglog rasta uz rastezanje kože: u pubertetu, uslijed debljanja i trudnoće

Strije su vrlo čest estetski problem kod oba spola. Nastaju zbog slabijeg vezivnog tkiva uslijed prenaglog rastezanja kože. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegova oštećenja. Možete zamisliti strije kao neku vrstu ožiljka kod kojeg drugi sloj kože nedostaje većim ili manjim dijelom. Što je strija šira toliko se približno duboko proteže ispod kože. Strije se ne mogu 100% ukloniti, ali se mogu znatno smanjiti.

Svježe strije su crvene boje koja nastaje zbog upale. Kako se upala smiruje, nastaju bijele strije. Tretmani smanjuju strije, ali ne vraćaju boju kod bijelih strija. Boja se može ujednačiti, a nekad se uspije i boja vratiti (kod otprilike 30% slučajeva). Rezultati su vidljivi nakon nekoliko mjeseci, a sve su bolji s vremenom. Rezultat i broj tretmana je individualan te se ne može predvidjeti.

Tretmani ne mogu prevenirati razvoj novih strija. U svrhu prevencije se savjetuje primjena B4 ulja na mjestima sklonim razvoju strija i mjestima najviše izloženim rastezanju i rastu kože: ramenima, nadlakticama, grudima, trbuhu, bokovima, bedrima i stražnjici.

Crvene strije

Crvene strije su svježe strije, a crvenilo nastaje kao posljedica upale i zbog kapilara. Kad su strije crvene tada je idealno započeti tretman.

Tretmani za tretiranje crvenih strija:

Vaskularni laseri

Koriste se Pulse Dye laser i Frac3 (kratkovalni Neodymium YAG) laseri koji optičkom energijom djeluju protupalno te uništavaju kapilare. Tretman ne boli i nema oporavka. Prosjek je oko 3 tretmana radi se svakih 3 do 4 tjedna. Tretman smanjuje ili uklanja crvenu boju, ali strija dalje ostaje te se uklanja posebnim uređajima.

Frakcijska plazma

Koristi se valjak kojim se prolazi po površini kože koji ispušta plazmu u obliku iskre, koja oštećuje površinu kože. Plazma ima jak protupalni efekt te uništava kapilare koje daju crvenu boju. Na taj način uklanja crvenilo. Cilj je potaknuti razvoj novog kolagena uz jak efekt zatezanja kože što sve skupa smanjuje strije. Tretman se se radi pod anestetskom kremom ili bez nje. Razmak između tretmana je oko 2 do 3 mjeseca na više.

Bijele strije

Bijele strije su zrele strije obično u vidu ravnog deformacija ispod površine kože. Nije kasno započeti tretman bez obzira na starost strija. Tretmani smanje striju, ali ne vrate boju već obično se boja ujednači s okolnom kožom te se manje vidi razlika.

Frakcijski laser

Frakcijski laseri optičkom energijom napravi mikroskopska oštećenja ispod površine kože u svrhu zamjene oštećenog kolagena za novi kolagen. Tako smanjuju strije i potaknu stvaranje novog kolagena na mjestu strije. Tretman se radi sa ili bez anestetske kreme. Moguća je pojava crvenila koje traje 1 do 3 dana. Koristimo ablativne lasere koji oštećuju površinu kože (CO2 i Erbium) i neablativne koji ne oštećuju kožu (1470 nm).

Injekcijski radiovalovi            

Nakon nanošenja anestetske kreme s najmanjim iglicama se prolazi ispod kože i ispuštaju se radiovalovi. Iglice rade mehaničko oštećenje koje se dodatno poveća s radiovalovima. To je jaki poticaj da se stvori novi kolagen koji ispuni striju. Iglice prolaze kroz sva 3 sloja kože. Moguća je pojava crvenila, oko 1 do 3 dana nakon tretmana. Ovo je izuzetno efikasan tretman za smanjenje strija.

Frakcijska plazma

Ide se s valjkom po površini kože pri čemu nastaje plasma u obliku iskre koja mehanički i toplinski oštećuje kožu u svrhu poticanja razvoja novog kolagena. Tretman se radi sa ili bez anestetske kreme.

PIST Face

Uređaj velikom brzinom ispaljuje kroz kožu tekućinu s aktivnim sastojcima, koja se ispod površine kože rasprši u brojne kapljice koje oštećuju kolagen te potiču razvoj novog kolagena. Tretman se uspoređuje s ubodom manje igle. Po potrebi se nanosi i anestetska krema. Tretman je izrazito efikasan za smanjenje strija. Većinom nema oporavka.

Egzosomi

Egzosomi su molekule s kojima stanice komuniciraju, ali imaju jak efekt obnove kože. Nanose se nakon oštećenja kože putem najmanjih iglica. Tako oštećenje aktivira egzosome na stvaranje više novog kolagena u svrhu ispunjenja strije. Egzosomi imaju jak efekt obnove, pomlađivanja i cijeljenja strija. Jedan od najboljih tretmana protiv strija u kombinaciji s drugim tretmanom.

Nanofat

Nanofat se dobije nakon obrađene masti koja se naknadno usitnjuje. Putem injekcija se nanosi u striju kako bi se popunila.

Endolift

Koristi se lasersko vlakno tanje od 1 mm pod lokalnom anestezijom koje potiče razvoj novog kolagena u svrhu ispunjenja kože. Optička energija potiče oštećenja kolagena čime nastaje novi kolagen. Ovo je idealan tretman ako se strije nalaze na trbuhu te su praćene s viškom kože posebno nakon poroda. Ako se tretiraju samo strije bez zatezanja kože trbuha, rezultat je znatno slabiji te se zato savjetuje u tom slučaju zategnuti prvo kožu trbuha što ujedno smanjuje strije te naknadno ciljano samo strije tretirati po potrebi. Na zategnutoj koži se strije znato bolje uklanjaju.

Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr