Hemangiom | Uklonite hemangiom na licu i koži - Poliderma

Usluge

Hemangiom

Manji dio hemangioma može se povući sam, ali u jakom malom postotku, gotovo uvijek se radi o hemangiomima koji su u razini kože. Općenito se savjetuje u slučaju njihova rasta iznad kože započeti s tretmanom što prije

Hemangiom predstavlja estetski problem. Savjetuje se hemangiome tretirati što ranije, osobito dok su u razini kože jer se s vremenom povećavaju te budu iznad razine kože. Nema ograničenja vezanih uz dob tretiranja. Kod njihova rasta savjetuje se što ranije odstranjivanje

Hemangiomi su dobroćudne tvorbe građene od krvnih žila. Nastaju često pri rođenju ili neposredno nakon rođenja. Hemangiome je važno tretirati što ranije, osobito dok su u razini kože jer se s vremenom povećavaju. Promjene nije nikad kasno tretirati, ali nema potrebe niti čekati jer rezultati mogu biti nešto slabiji. Kod tretiranja hemangioma ne postoje ograničenja vezanih uz dob.

Ovisno o dubini krvnih žila koje su svijetlocrvene boje kod površne lokacije krvnih žila ili tamnocrvene kod dublje lokacije. Što se ranije započne s terapijom, to su bolji rezultati jer starenjem se smanjuje količina krvnih žila a povećava vezivno tkivo što značajno otežava uklanjanje.

Broj tretmana i uspjeh se ne može predvidjeti. Na pojedinim lokacijama, rijetko, postoji mogućnost povratka. Prije tretmana treba odrediti dubinu krvnih žila. Ključno je kombinirati razne lasere za bolji uspjeh. Razmak između tretmana je 3 do 4 tjedna. Tretman uklanjanja nije bolan, ali se može koristiti i anestetska krema.

Ako su u pitanju mlađa djeca, često je potrebna opća anestezija pa te tretmane ne izvodimo. Također, manje hemangiome kod beba nije nužno ukloniti već pratiti jer se često sami smanje.

Koristimo sljedeće tretmane:

Neodymium YAG laser (dugovalni ili kratkovalni)

Zbog velike dubine prodora laser se koristi za dublje smještene hemangiome ljubičaste boje. Nekad je potrebno tretman kombinirati s drugim tretmanom ili drugim laserima, ako se radi o dijelu smještenom bliže površini kože. Djeluje na kapilare u svim slojevima kože. Ovisno o duljini trajanja laserskog impulsa možemo mijenjati efekt lasera.    

Pulsed Dye laser

Pulsed Dye laser koristi se za površno do srednje duboko smještene hemangiome. Smatra se kako je ovo najbolji laser za uklanjanje hemangioma.

Aleksandrite laser

Djeluje na srednje i dublje smještene kapilare. Koristi se posebno kod tvrdokornih hemangioma.

Frakcijski CO2 laser

Optičkom energijom se uništavaju kapilare i vezivno tkivo.

Plazma dušik

Pomoću plazme u obliku iskre spaljujemo kapilare i vezivno tkivo.

Endolift

Lasersko vlakno se uvodi ispod kože te se optičkom energijom uništavaju kapilare.

Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr