Botoks tretman - Poliklinika Poliderma

Usluge

Botoks tretman

Prevencija novih ili uklanjanje postojećih bora, botoks je izvrsno rješenje

Uloga botoksa je da izaziva privremeno opuštanje mišića koji tako smanjuje boru. Koža je prožeta mišićem, a napetost mišića stvara boru. Kad se mišić opusti, bora nestaje. Kad botoks prestane djelovati, sve se vraća u prvobitno stanje, nema ovisnosti niti pogoršanja.

U prošlosti se botoks prvenstveno koristio za korekciju poremećaja gdje dolazi do pojačane aktivnosti mišića, a nakon toga se počeo koristiti u estetskoj medicini. U zadnji 15 godina doživio je veliku popularnost u korekciji bora, posebice onih koje su nastale kao posljedica napetosti mišića. Botoks se komercijalno koristi u medicinske i kozmetičke svrhe preko 40 godina.

Kako dolazi do razvoja bora i kako djeluje botoks?

Mišić je spojen s našim najvećim organom – kožom. Kada je mišić pojačanog tonusa, mišić se grči čime povlači kožu te nastaje bora. Botoks djeluje na spoj živca i mišića koji blokira djelovanje određenih tvari na istom spoju. Time botoks sprječava njihovo vezanje i kontrakciju mišića.

Botulinum toksin (botoks) je neurotoksični protein koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Većina pacijenata vrlo dobro reagira na sastav botoksa, no postoji određeni postotak ljudi kojima organizam ne reagira na primjenu botoksa, što većinom ukazuje na alergiju. Alergija se može razviti ako se često primjenjuje tretman botoksa. Preporučujemo u tretmanu, korištenje manje količine botoksa te ga nadodati po potrebi.

Kolika je dugotrajnost tretmana?

Efekt koji pruža botoks je privremen te je tretman potrebno ponavljati nakon nekog vremena. Prosječno trajanje rezultata je teško predvidjeti, no okvirno efekt botoksa traje od šest do devet mjeseci kod bora na čelu i područja oko očiju, a tri do šest mjeseci za bore između obrva.

Također, od velike je važnosti i kvaliteta botoksa. Konačan rezultat vidljiv je unutar nekoliko dana. Nema oporavka nakon tretmana. Dovoljan je jedan tretman.

Za što se još primjenjuje tretman botoksa?

Botoks se primjenjuje kod glavobolja, liječenja akni, smanjivanja pora te ublažavanja crvenila. Botoks pruža vrhunske rezultate kod pojačanog znojenja ispod pazuha gdje blokira isto. Ako zaustavimo pojačano znojenje pod pazuhom, ono se uspori i na svim regijama tijela. 

Botoks je višenamjenski proizvod te predstavlja osnovni lijek pri liječenju brojnih bolesti.

Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr