Povećanje usana | Kako povećati usne? - poliklinika Poliderma

Usluge

Usne

Hijaluronska kiselina kao građevni dio kože, danas je glavno i najbolje sredstvo za korekciju usana

Usne su jedan od simbola ženstvenosti. Tanke usne se povezuju sa starenjem i bolešću. Stoga ne čudi kako većina žena želi imati naglašene usne. Nekim je sretnicama takve usne podarila priroda, dok drugima, nažalost, nije. Usne se s godinama stanjuju pa i šminkanje gornje usne postaje sve teže

usne
Punoća usana poželjna je jer se povezuje s ljepotom, mladošću, atraktivnošću i zdravljem

Velika pažnja se pridaje šminkanju usana, oblikovanju i povećanju, ali nažalost ne i njezi usana. Većina UV zraka dolazi na usne, posebno donje usne, što potiče ubrzano starenje usana. Usne postaju suhe, naborane i lako pucaju. S vremenom nisu više pune i lijepo oblikovane već se stanjuju i postaju ravne. Sve se teže usne šminkaju i teže se uklanja šminka sa njih. Kako bi usne zadržale lijep i mladenački izgled, važno je voditi brigu o njezi i zaštiti usana. Kod tretmana usana treba uzeti u obzir radi li se o mlađoj ili starijoj osobi jer se tretmani ne izvode na isti način. Nakon 40-e godine, prilikom odabira tretmana, važno je obratiti pažnju na: kuteve usana koji se spuštaju, bore nadusnice i tzv. marionetske linije. Svaka usna je jedinstvena pa je važno birati tretmane prema licu osobe, kako bi zadržali skladan i prirodan izgled. Najnoviji trend kod tretmana usana je lasersko pomlađivanje ili oblikovanje koje se može kombinirati i sa dermalnim filerima.

POVEĆANJE USANA

Koristi se dermalni filer na bazi hijaluronske kiseline koja je građevni dio kože. Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom. Cilj tretmana je usnama dati prirodan izgled kako bi izgledale ljepše i punije. Klijenta je prije tretmana važno pitati je li mu bitnije oblikovanje ili povećanje usana ili oboje.

Važno je odabrati vrstu punjača koja svojim karakteristikama odgovara stanju vaših usana. Punjač ne smije biti pregust, nego srednje guste konzistencije o čemu ovisi prirodan izgled usana.

Za oblikovanje gornje usne korisimo 1 ml dermalnog filera, a po potrebi se može dodati još. Usne su nakon tretmana natečene 1 do 3 dana. Usne je za još ljepši izgled nakon tretmana potrebno pet dana masirati. Efekt tretmana traje oko 9 do 12 mjeseci. Ako se tretman ponovi, tada i efekt traje dulje, potrebno je manje dermalnog filera, a rezultat s vremenom postaje dugotrajan.

Kako bi se minimalnim brojem uboda usne što ljepše oblikovale, za tretman se koristi kanila ili produljena igla. Pored usana, važno je obratiti pozornost i na bore nadusnice, kuteve usana i bore u kutevima usana, kako bi se postignuo skladan izgled lica. Tretman se izvodi kod mlađih i starijih osoba na različit način.

Za bolji rezultat se savjetuje usne tretirati laserom, Lip Smooth, te odmah primjeniti dermalni filer jer tako efekt traje dulje uz bolji rezultat. RF subcizija je tretman kod koje se kanilom prolazi ispod kože i uz pomoć radiovalova postiže lifting efekt i potiče razvoj novog kolagena, što usne predivno oblikuje. Odmah nakon toga se aplicira dermalni filer i potrebna je znatno manja količina filera u tom slučaju, a rezultat traje puno dulje.

OBLIKOVANJE I ANTI-AGE USANA

Najveći trend za oblikovanje usana je lasersko pomlađivanje, obnavljanje i povećanje usana. Dermalni fileri se koriste za oblikovanje i povećanje usana, ali ne postižu efekt obnove niti pomlađivanja usana. Dio ljudi ne želi tretmane dermalnim filerima pa su laserski tretmani usana idealna opcija za njih.

Usne i dekolte su najizloženiji dijelovi tijela utjecaju sunčevih zraka te trpe najveća oštećenja. Ako usne ne obnovimo i ne uklonimo oštećeni dio usana, tada one prijevremeno stare, gube elastičnost, pucaju i suše se što je posebno izraženo tijekom ili nakon ljeta.

Uloga lasera je da optičkom energijom potakne obnovu usana, razvoj novog kolagena uz efekt oblikovanja, posebno liftinga usana. Ovisno o vrsti lasera na usnama radimo piling pri čemu se mrtve i oštećene stanice usana zamjene novima, kako bi zgledale punije i svježije. Istovremeno usne poprimaju ljepšu boju, mekše su i ne izgledaju umorno.

Nakon tretmana, na usne se znatno lakše nanosi make up. Ako klijentima nije važno povećanje usana, koliko i lijepo oblikovane i naglašene usne, tada je laserski tretman usana pravi odabir za njih. Prednost tretmana usana laserom je što se može kombinirati s filerima odmah nakon lasera. Tako filer dulje traje, uz znatno bolji rezultat.

Pored lasera, regenerativna medicina s PRP tretmanom i tretmanom egzosomima najnoviji je trend za anti-age i obnovu usana. Najbolja opcija za njegu, obnovu i pomlađivanje usana je kombinacija lasera i regenerativne medicine. Za postizanje boljeg rezultata, preporučujemo da se laserski tretmani kombiniraju s PRP tretmanom.

Za oblikovanje, pomlađivanje i povečanje usana radimo sljedeće tretmane:

Lip Peel

Laserom se naprave mikroskopska oštećenja ispod kože u svrhu zamjene starog i oštećenog kolagena, novim kolagenom. Tretman je bezbolan i nema oporavka. Ovaj tretman služi za obnovu usana pri čemu se stara i oštećena koža, zamjenjuje novom kožom. Usne su izložene štetnim utjecajima okoliša, prvenstveno UV zrakama i raznim zagađenjima što ostavlja trag oštećenja na usnama. Kako bi se usne obnovile, važno je ukloniti oštećenu kožu, što najefikasnije čini laser.

Usne dobiju potpuno novu kožu i u cijelosti se obnove. Tretman podiže, naglašava i oblikuje usne. Usne poprimaju svjež i odmorni izgled te izgledaju prirodno, mekše su, napetije i ne pucaju kao prije. Prvi rezultati se vide nakon par tjedana i sve su vidljiviji s vremenom. Idealno je dvaput godišnje napraviti tretman.

Lip Plump

U tretmanu se koristi neablativni frakcijski laser koji najdublje djeluje uz pomoć optičke energije na kožu s ciljem mikroskopskog oštećenja postojećeg kolagena i poticanja razvoja novog. Pritom dolazi do oblikovanja, pomlađivanja i podizanja usana. Usne postaju punije jer tretman malo do umjereno povećava usne. Tretman je alternativa za one koji ne žele tretmane dermalnim filerima. S laserom se tretiraju usne s vanjske strane i unutarnje strane i sa strane sluznice. Nakon tretmana usne mogu biti blago natečene, obično 1 do 2 dana. Ovisno o snazi lasera, tretman se izvodi sa ili bez lokalne anestezije. S vremenom su rezultati sve bolji. Potrebno je 3 do 5 tretmana, ovisno o željenom efektu, s razmakom od 2 do 4 tjedna.

Lip Smooth

Neodimium YAG laser kontrolirano, dubinski zagrijava kožu ispod usana optičkom energijom, sa svrhom stvaranja novog kolagena te obnove i jačanja postojećeg kolagena. Tretman nije bolan i nema oporavka. Idealno je napraviti tri tretmana u razmaku od 3 do 4 tjedna. Nakon tretmana usne su punije i izraženije te poprimaju crveniju boju.

Prvi efekt je vidljiv nakon nekoliko tjedana i vidljiviji je s vremenom. Tretmanom se usne lijepo oblikuju i umjereno povećavaju, a uz tretmane održavanja, efekt traje nekoliko godina.

Nakon tretmana usne je znatno lakše našminkati i lakše se skida šminka s njih. Tretmanom se postiže 100% prirodan izgled usana. Potrebno je od 3 do 5 tretmana, a razmak između tretmana je od 2 do 4 tjedna. Idealno je ovaj tretman izvoditi neposredno prije tretmana dermalnih filera jer je rezultat znatno bolji i dulje traje.

Endolip

Uz pomoć optičke energije potiče se razvoj novog kolagena uz jak efekt obnove, pomlađivanja, naglašavanja i dizanja usana. Kod tretmana se laserskim vlaknom debelim svega 1/3 mm prolazi ispod usne te se direktno optičkom energijom djeluje na kolagen usana.

Dovoljan je jedan tretman pod lokalnom anestezijom. Oporavak nije uvijek nužan, no obično traje od do dva dana, najčešće u vidu manjeg otoka. Rezultat je vidljiv nakon nekoliko tjedana i sve je bolji s vremenom. Nakon tretmana usne su napetije, podignutije, mekše, naglašenije i umjereno povećane. Značajno se poboljšavaju izgled i kvaliteta usana: ne pucaju, nisu više suhe i crvenije su. Endolip tretman daje 100% prirodni izgled usnama. Rezultat traje nekoliko godina.

PRP tretman

Nakon vađenja krv se obrađuje kako bi se dobili faktori rasta, koji imaju jak efekt pomlađivanja i obnove. Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom. Cilj tretmana je pomlađivanje, obnova i oblikovanje usana uz manji efekt povećanja. Rezultati su postupno svaki dan sve bolji. Nakon tretmana načelno nema oporavka, može nastati manji otok usana, koji brzo prolazi. PRP tretman daje usnama 100% prirodni izgled. Uslijed jakog efekta obnove, usne su punije, mekše, istaknutije i poprimaju svježu crvenu boju te nisu više suhe i ne pucaju. Dovoljan je 1 do 3 tretmana, a efekt traje nekoliko godina.

Nekirurški lifting gornje usne (Lip Lift)

S godinama dolazi do razvoja bora nadusnica i povećava se razmak između gornje usne i nosnica. Donedavno je operacija tzv. Lip Lift bila jedina opcija kojom bi se uklonio dio kože, sašili rubovi usana te se tako skratio razmak između nadusnice i nosnica. Nažalost, ožiljak je neizbježan.

Endolift je metoda kod koje se laserskim vlaknom debelim kao dlaka ispod kože istovremeno smanjuje bore nadusnice, skraćuje razmak između nadusnice i nosnica uz podizanje usana s umjerenim povećanjem. Potreban je jedan tretman koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Većinom nema oporavka. Rezultat je sve bolji s vremenom. Prednosti tretmana su brojne, pored sigurnosti i postizanje 100% prirodnog izgleda usana. Nema ožiljka.

NJEGA USANA

Usne su jedan od glavni simbola ženstvenosti. S ponosom se ističu. Zbog svog položaja na licu i izloženosti, usne upijaju najveću količinu UV zraka koje ih oštećuju i potiču na prijevremeno starenje. Posljedično pucaju, suše se i gube crvenu boju. Na dodir više nisu tako meke i elastične. Kada govorimo o tretmanima za usne, samo se govori o povećanju usana, ali ne i o njezi usana.

Ako je nečemu potrebno posvetiti punu pažnju i njegu, onda su to usne jer esvakodnevno izložene gotovo ekstremnim uvjetima posebno zbog velike izloženosti štetnim UV zrakama. Pomno smo odabrali tretmane koji će pomoći usnama da ostanu lijepe.

HydraFacial Perk Lip

Za tretman HydraFacial Perk Lip koriste se posebni sastojci koji dubinski hrane i osvježavaju usne. Pored njege, potrebno je usana i nahraniti. HydraFacial Perk Lip tretman usnama daje sve što je potrebno za lijep i zdrav izgled usana. Savjetuje se napraviti ovaj tretman svaka 2 do 3 mjeseca. Tretman ne boli i nema oporavka.

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr