Šake - Poliklinika Poliderma

Usluge

Šake

Šake su, uz dekolte, mjesto gdje se vide prvi znakovi starenja u vidu pigmentacija i tanke kože

Šake i vrat uvijek izdajnički otkrivaju vaše godine, bez obzira kako ste dotjerali lice i tijelo. Obično se radi o prijevremenom starenju izazvanom dugotrajnim izlaganjem suncu koje oštećuje kožu tako da bude tanka, loše kvalitete i jako osjetljiva na dodir. Često i najmanji udarci ostavljaju modrice. Vene na šakama postaju izraženije zbog stanjene kože.

pomlađivanje kože šaka i uklanjanje pigmentacija
Danas možemo postići da vaše šake izgledaju lijepo i više nije potrebno da ih sakrivate

Do nedavno nisu postojale adekvatne metode za pomlađivanje šaka. Klasične metode poput abrazije, peelinga ili erbium lasera daju slabe rezultate, uz dugotrajan i mukotrpan oporavak s čestim komplikacijama. Ovisno o tome što je potrebno korigirati, pigmentacije ili popraviti kožu, liječnik određuje vrstu tretmana, gdje se savjetuje kombinacija tretmana jer jedan tretman ne može djelovati na sve. Ujedno po želji dobijete posebne kreme i tablete za pomlađivanje kože.

Njega šaka

Nastojte šake što manje močiti i prati sapunom, jer tako skidate zaštitni sloj, što isušuje te tako oštećuje kožu. Suha koža daje stari i naboran izgled. Uvijek nakon pranja ruke namažite kremom, osobito zimi. Sunce je veliki neprijatelj kože te ju stoga ne izlažite neumjereno suncu. Vaša koža će vam biti zahvalna, a šake će zadržati mladenački izgled.

Video svjedočanstvo – pomlađivanje šaka kremom:

TRETMANI ZA POMLAĐIVANJE ŠAKA

AFT tretman

Tretman koristi optičku energiju za uništavanje pigmentacija koje čine oštećene stanice. Pigment, tvar koja daje boju, upije optičku energiju pri čemu potamni, što je znak da je tretman dobro urađen. Tretman ujedno jača vezivno tkivo, ubrzava metabolizam i potiče razvoj novog kolagena da koža odeblja.

Cilj tretmana je ne samo uništenje pigmenta, već i pomlađivanje cijele šake te jačanje kože, pri čemu ona više neće biti osjetljiva. Mora se tretirati cijela šaka, jer samo tretiranje pigmentacije nema smisla.Razlog tome je što je cijela koža šake oštećena te se mora tretirati cijela površina ako želite odličan rezultat. Tretman traje nekoliko minuta te ne boli, nego za vrijeme tretmana osjećate peckanje. Prosječno je potrebno 3 do 5 tretmana, ali ako je šaka jako oštećena savjetuje se koji tretman više kako ne bi nastale komplikacije.

Prvi tretman se radi slabije kako bi se vidjela reakcija kože, a kasnije se svaki put povećava snaga. Od mogućih komplikacija može nastati manje površinsko oštećenje kože uslijed oštećenja pigmenta, no to se ne događa gotovo nikad. Nakon tretmana pigment potamni te se ne morate brinuti, potrebno je samo mazati ruke kremom koju daje liječnik. Kroz 7 do 21 dan pigment se izmrvi i ukloni. Razmak između tretmana je svakih 4 tjedna nadalje. Tretman ne ukloni pigment u potpunosti, što i nije potrebno jer se pigmentacija može ponekad vratiti nakon 3 do 10 godina, uslijed oštećenja kože. Tretman gotovo u cijelosti uklanja pigmentacije. Osim uklanjanja pigmentacije cilj tretmana je popraviti izgled i kvalitetu kože. Sljedećih nekoliko dana nakon tretmana nemojte močiti ruke u vodi.

Radiovalovi

Koristi se elektromagnetska energija koja oštećuje vezivno tkivo, što je organizmu znak da nastalo oštećenje popravi i stvori novi kolagen. Rezultat je pomlađivanje i zatezanje kože. Koža ujedno bude deblja i otpornija. Tretman ne boli i nema nikakvih komplikacija. Potrebno je 1 do 3 tretmana s razmakom od 30 dana. Nakon tretmana rezultat je vidljiv odmah, te se svakodnevno poboljšava, a nakon 9 mjeseci vidljiv je konačni rezultat. Nije potreban nikakav oporavak nakon tretmana.

Frakcijski laser

Cilj je izazivanje mikroskopskih oštećenja ispod površine kože koja se izbacuju i nadomještaju novim vezivnim tkivom. Tako se uklanja pigmentacija i popravlja kvaliteta kože. Tretman ne boli niti ima komplikacija. Potrebno je 1 do 3 tretmana, a nakon tretmana koža potamni kao da ste zaspali na suncu. Ruke morate samo mazati propisanom kremom. Rezultate se vide 9 mjeseci nakon zadnjeg tretmana, koliko je vremena potrebo kako bi se koža u cijelosti nadoknadila. Do tada je svakodnevno rezultat sve bolji.

Punjači

Koristi se hijaluronska kiselina koja je građevni dio naše kože. No, ona se u koži s vremenom smanjuje te koža postaje suha, naborana i poprima lošiju kvalitetu. Pomoću najsitnijih igala kiselina se unosi u kožu. Tretman nije bolan niti neugodan. U principu nema većih komplikacija, osim rijetko manjih modrica koje prolaze za nekoliko dana.

Cilj tretmana je da koža poprimi volumen, čvrstoću i napetost, za što je odgovorna hijaluronska kiselina. U tijelo se ne unose nikakve strane tvari, te je metoda u potpunosti prirodna. Uloga hijaluronske kiseline je da veže vodu. Kada stisnemo oštećenu i ostarjelu kožu, uslijed gubitka vode, njeni se nabori sporo vraćaju u početni oblik. Kod djece se koža vrati odmah jer imaju dovoljno hijaluronske kiseline. I nakon tretmana koža se ubrzo vrati u početni položaj.

Potrebno je 1 do 3 tretmana. Tretman drži efekt 3 do 9 mjeseci, nakon čega se hijaluronska kiselina u potpunosti ukloni iz tijela, ali ona ipak dodatno potiče razvoj vlastitog kolagena koji ostaje trajno. Savjetuju se jedanput godišnje tretmani održavanja, jer rezultati s vremenom budu sve dulji i bolji.

Q switch KTP laser

Uklanja pigmentacije optičkom energijom. Kao znak uništenja pigmentacije potamne i izmrve se. Tretman ne boli i nema oporavka. Potrebno je 1 do 3 tretmana.

Pulsed Dye laser

Koristi se u svrhu uklanjanja pigmentacija i pomlađivanja kože. Potrebno je 1 do 3 tretmana, a moguće je da nakon tretmana zaostanu manje ranice koje brzo prolaze.

Erbium laser

Služi za ciljano uklanjanje staračkih bradavica ili keratoza, koje su zadebljanje. Tretman nije bolan, a obično je potrebno 1 do 3 tretmana. Zaostaju manje rane koje brzo cijele.

Video svjedočanstvo o kremi za pomlađivanje šaka:

Uklanjanje pjega sa šaka:

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr