Prekomjerno znojenje | Tretmani protiv pojačanog znojenja

Usluge

Pojačano znojenje

Stres je vodeći uzrok pojačanog znojenja. Kofein i nikotin u većim količinama također pojačavaju znojenje

Pojačano znojenje je vrlo čest problem i genetski je uvjetovano. Većinom se ne može pronaći uzrok. Znojenje pod pazuhom je pod utjecajem emocija i stresa. Pojačan unos kofeina i nikotina može pogoršati stanje. Ako zaustavimo znojenje pod pazuhom neće se znojenje pojačati drugdje jer znojenje pod pazuhom nema ulogu da rashladi tijelo.

pojačano znojenje

Sredstva protiv pojačanog znojenja.

Od sredstava protiv pojačanog znojenja koriste se razni antiperspiranti, losioni i druga sredstva na bazi aluminijevih soli. Česte su iritacije ili upale kože pod pazuhom uslijed njihove primjene. Za teže slučajeve koriste se jontoforeza, tablete, odstranjivanje znojnih žlijezda liposukcijom ili operacija presijecanja živčanih putova. Većina navedenih metoda ima brojne nuspojave koje mogu biti čak i teže od samog pojačanog znojenja.

Botoks se za sada, kad se sagledaju rezultati, duljina trajanja efekta, bezbolnost i sigurnost tretmana, pokazao najboljom mogućom metodom. Metoda koja daje novu nadu je laserska liposukcija koja uglavnom daje trajne rezultate.

Koja je uloga znojenja?

Glavna uloga znojenja je rashlađivanje organizma od zagrijavanja i izbacivanje štetnih tvari. Znojenje pod pazuhom nema tu ulogu pa možemo reći kako je nepotrebno. Glavnu ulogu u regulaciji znojenja ima središnji živčani sustav, a do povećanog znojenja dolazi pri stresu ili nervozi.

Od tretmana protiv pojačanog znojenja radimo:

BOTOKS

Uloga Botoksa je privremeno zaustavljanje rada žlijezda znojnica. Efekt traje oko 6 do 9 mjeseci te se nakon tog sve vraća u normalu. Efekt tretmana se vidi za nekoliko dana par dana, tretman  ne boli  i nema oporavka.

Uloga botoksa je u smanjenju rada žlijezda znojnica, pri čemu se većinom postižu odlični rezultati tako da on blokira acetil kolin koji potiče znojenje. Tretman nije štetan niti ima ikakav utjecaj na zdravlje.

ENDOLIFT

Lasersko vlakno tanje od 1 mm ispod kože, optičkom energijom unišava žlijezde znojnice. Dovoljan je jedan tretman pod lokalnom anestezijom. Nema oporavka. Efekt često traje nekoliko godina. Tretman je 100% siguran i ne utječe na zdravlje.

Što je potrebno napraviti prije tretmana?

Noć prije tretmana nužno je brijanje pod pazuhom jer je potrebno na oba pazuha nacrtati kvadratnu mrežu. Unutar svakog kvadrata vrši se ubod. Nacrta se prosječno 12 kvadrata na svakom pazuhu. Nakon tretmana nemate nikakvih ograničenja i odmah možete kući.

Je li tretman bolan i je li potreban oporavak?

Tretman nije bolan niti je potreban oporavak, a traje svega 3 do 5 minuta.

Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr