Madeži | Tretmani za uklanjanje madeža u poliklinici Poliderma

Usluge

Madeži

Madež se uvijek nastoji operativno ukloniti, osobito kada je pigmentiran. Postoje izuzeci kao što su madeži na licu, nosu i čelu. Nakon operacije bi ostao ožiljak pa je u tom slučaju laser idealan odabir jer se nakon uklanjanja madeža gotovo ništa ne vidi

Madež tvori posebna vrsta pigmentnih stanica uz druge vrste tkiva. Većina madeža je bezopasna, no svakako se savjetuje redovita kontrola kod dermatologa barem jednom godišnje. Većina ljudi se odlučuje na odstranjivanje madeža iz estetskih razloga ili nezgodnog mjesta na kojem se madež nalazi. Glavna metoda za odstranjivanje madeža je operacija, i to je jedina pravilna metoda jer se madež u cijelosti uklonja te se može napraviti i histološka analiza.

Madeži se većinom uklanjaju operativno jer je potrebna histološka analiza. Postoje pojedini oblici madeža i mjesta na kojima se može ukloniti madež neoperativno.

Tretman se radi pod lokalnom anestezijom i dovoljan je jedan tretman. Nema oporavka nakon zahvata. Najčešće se radi o madežima na licu iza čijeg bi uklanjanja zaostao ožiljak od operacije pa u tom slučaju koristimo laser. Na mjestu zahvata nakon tretiranja može se pojaviti ranica koja zacijeljuje za 7 do 10 dana.

Ako je madež veći može zaostati manja rupica koja se s vremenom smanjuje gotovo u cijelosti. Općenito nakon lasera nema ožiljka ili se može vidjeti sitno oštećenje koje se može naknadno korigirati laserom. U odnosu na operaciju, oštećenje nakon lasera je zanemarivo jer kod operacije uvijek nastaje ožiljak.

Metode uklanjanja madeža:

Erbium laser

Laser mehanički uništi madež, a ovisno o veličini madeža daje se lokalna anestezija, no ako je manji madež nije potrebna anestezija. Tretman nije bolan niti neugodan. Tretmanom se ne uništava madež u cijelosti, već zaostaje manji dio madeža. Na mjestu tretmana nastaje manja krasta koja otpadne nakon sedam dana.

CO2 laser

Djeluje istovjetno kao erbium laser, odnosno optičkom energijom uništava i uklonja tvorbu. Lokalna anestezija se daje po potrebi.

Plexr i Plasmage

Pomoću plazme u obliku iskre se spaljuje i uklanja dobroćudna tvorba. Prije tretmana se daje injekcija radi smanjenja bolova.

Ekskohleacija

Ekskohleacija je postupak kojim se oštrom metalnom žlicom (kohleom) uklanja promjena koja je iznad razine kože. Postupak je minimalno neugodan, a pri uklanjanju većih promjena moguća je primjena lokalne anestezije u obliku kreme ili injekcije.

Posebne ponude

POMLAĐIVANJE LICA TRETMANOM 3D FACE – pomlađivanje tri sloja kože uz pomoć četiri lasera

Redovna cijena: 670 EURA Cijena s popustom: 500 EURA

*GRATIS PRP maska za lice

*10% popusta na određene tretmane prilikom sljedećeg dolaska u Polikliniku

*10% popusta na kupnju proizvoda My Skin by dr. Kaliterna

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr