Crvenilo lica | Kako se riješiti crvenila na licu? - Poliderma

Usluge

Crvenilo lica

Bez obzira što se crvenilo uspješno rješava, važno je čuvati se od vanjskih, provocirajućih faktora jer se njima skraćuje trajanje rezultata

Obično se radi o rosaceji, kroničnoj upalnoj bolesti koja je obilježena sklonošću crvenilu lica, kapilarama i promjenama, kao akne. Početno, krvne se žile nakon vanjskog podražaja skupe i crvenilo lica nestaje. Ako se podražaji ponavljaju, žile ostaju trajno proširene uz razvoj crvenila lica i kapilara. Drugi glavni uzrok crvenila lica je sunce, koje potiče razvoj krvnih žila. U oba se slučaja, kod rosaceje i zbog utjecaja sunca, nalaze brojne sitne krvne žile koje su međusobno udružene, što daje crvenilo kože.

crvenilo lica
Crvenilo lica nastaje uslijed širenja krvnih žila i prodora krvi u njih pod utjecajem vanjskih faktora, najčešće topline

Kako se rješavaju crvenilo lica i kapilare?

Laserski tretmani optičkom energijom spaljuju krvne žile i tako uklanjanju crvenilo lica. Hemoglobin, bjelančevina u crvenim krvnim zrncima, upija optičku energiju koja uništava samo kapilaru pri čemu okolno tkivo bude pošteđeno.

Ako se pravilno primjene, svi uređaji pomažu. Potrebno je prema površnom obliku crvenila, od svjetlocrvenog ili duboko tamnocrvenog do ljubičastog, odrediti vrstu uređaja. Uređaji imaju svoje karakteristike i dubine prodora koje su različite. Općenito se za što bolje rezultate preporuča kombinacija više raznih uređaja.

Koliko je tretmana potrebno i jesu li rezultati trajni?

Prosječno je potrebno od 3 do 5 tretmana s razmakom od oko 3 do 4 tjedna između tretmana. Kod prvog tretmana koristi se slabija snaga energije kako se lice ne bi oštetilo, te ovdje nema nekog većeg rezultata. Tijekom narednih tretmana snaga se povećava te su rezultati svaki put sve bolji. Obično se rezultati vide nakon drugog ili trećeg tretmana.

“Crvenilo lica ne može se potpuno ukloniti, ali se može dosta smanjiti.”

Radi se o dugotrajnoj sklonosti te su potrebni tretmani održavanja 1 do 2 puta godišnje po završetku tretmana. Duljina rezultata je individualna i traje prosječno 6 do 12 mjeseci, iako može trajati i dulje, što ovisi o pridržavanju pojedinca uputama koje je dobio od liječnika. Bez obzira što se crvenilo uspješno rješava, potrebno je što više se čuvati vanjskih provocirajućih faktora, jer se njima skraćuje trajanje rezultata.

Koji su dodatni uzroci crvenilu lica?

Crvenilo lica može nastati i uslijed drugih razloga gdje navedeni uređaji ne pomažu jer uzrok nisu krvne žile. Obično se radi o iritaciji lica, povišenom tlaku, tumoru nadbubrežne žlijezde, menopauzi i bolestima štitnjače.

Koje su moguće komplikacije?

Nema ožiljaka ili su oni ekstremno rijetki. Moguće je prolazno naticanje i osjetljivost lica nakon tretmana. Mogu nastati manje modrice koje brzo prolaze, kao znak uspješne terapije. Nekad nastaje tamnosmeđa boja kao posljedica uništenja žila i kapilara koja prođe za nekoliko dana. Kod jako izraženog crvenila može nastati sitno površinsko oštećenje koje cijeli kroz nekoliko dana bez ožiljka ili uz minimalni sitni površinski defekt koji se može kasnije većinom korigirati.

Pulsed Dye laser

Najbolji laser za uklanjanje crvenila lica koji služi kao zlatni standard. Daje najbolje i najdugotrajnije rezultate. Koristi se za uklanjanje manjih kapilara te crvenila koja su površno do srednje duboko smještena. Nakon tretmana često zaostaju prolazne modrice. Nekada je tretman bio nelagodan, no danas, zahvaljujući dobrom hlađenju kože danas to više nije.

Video prikaz tretmana Uklanjanja crvenila lica:

Neodymium YAG laser

Laser zbog najveće dubine prodora služi za uklanjanje dubljeg crvenila koje je tamnocrvene do ljubičaste boje te većih i dublje smještenih krvnih žila.

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr