Seboroični dermatitis - Poliklinika Poliderma

Usluge

Seboroični dermatitis

Seboroični dermatitis je kronična upalna bolest koja zahvaća seboroična područja kože postoji jaka aktivnost žlijezdi lojnica. Karakteriziraju ga upala, crvenilo i ljuštenje kože na određenim dijelovima tijela

Seboroični dermatitis je kronična upala kože koja se javlja na područjima kože gdje su žlijezdama lojnice najbrojnije i najgušće. Tu spadaju vlasište i obrve, koža lica: osobito područje između nosa i usta, između usta i brade, središnji dijelovi prsnog koša, leđa, lopatica, koža oko pupka i prepone.

Seboroični dermatitis je kronična upalna bolest koja zahvaća seboroična područja kože na kojima postoji jaka aktivnost žlijezdi lojnica. Karakteriziraju ga upala, crvenilo i ljuštenje kože na određenim dijelovima tijela.

Seboroični dermatitis utječe na kompletno zdravlje. Može biti vrlo neugodan. Premda ne izgleda lijepo – nije odraz loše higijene niti je zarazan.

Što utječe na pojavu seboroičnog dermatitisa?

Bolest je uzrokovana kombinacijom gljivice Pityrosporum ovale i niza drugih faktora: stresa, loše prehrane, pojačanog mašćenja i dr. Radi se o kroničnoj bolesti sklonoj vraćanju i pogoršanju. Bolest se ne može izliječiti jer gljivice Pityrosporum ovale normalno žive na koži.

Kada dođe do pojačanog mašćenja kože uslijed primjerice stresa ili nezdrave prehrane, gljivice koje se hrane lojem imaju više hrane te se razmnože. Kada se poveća broj gljivica, bolest nastaje kao posljedica razgradnje loja.

“Preporučuje se izbjegavanje hrane s koncentriranim ugljikohidratima, jako začinjena i masna hrana. Važno je hraniti se zdravo. Poželjno je da prehrana bude bogata vlaknima te redovito uzimanje dodataka prehrani poput esencijalnih masnih kiselina i kurkume.”

Seboroični dermatitis zahvaća seboroične predjele: vlasište, lice (obrve, oko nosa, linije između nosa i usana, centralni dio lica, bradu), područje iznad prsne kosti i leđa.

Koji su simptomi seboroičnog dermatitisa?

Simptomi seboroičnog dermatitisa razvijaju se postupno i najčešće na seboroičnim područjima, a razlikuju se ovisno o životnoj dobi i zahvaćenom području:

  • Na vlasištu, čelu, vratu ili iza ušiju javljaju se žarišta ružičasto-crvene boje prekrivena ljuskicama
  • Na licu se javljaju crvenilo, ljuštenje i svrbež kože
  • Na očnim kapcima  (seboroični blefaritis) se javlja crvenilo prekriveno ljuskicama.

Kad se bolest dovede u stanje mirovanja, treba redovito raditi preventivne tretmane kako se stanje kože ne bi ponovo pogoršalo. Dubinsko čišćenje s HydraFacialom i sličnim uređajima svakih dva mjeseca pri tome puno pomaže.

“Odgovarajućim tretmanima seboroični dermatitis stavljate pod kontrolu i smanjujete njegov štetni utjecaj na vaš organizam!”

Liječenje seboroičnog dermatitisa u Poliklinici Poliderma

Najnovije spoznaje u liječenju seboroičnog dermatitisa leže u primjeni nove tehnologije. Primjena laserskih tretmana i tretmana plazmom, najbrže djeluje na ublažavanje seboroičnih promjena na koži.

Plazma dušik+argon

Primjena tretmanom plazme ne utječe na izlječenje, no može utjecati na povlačenje simptoma. Plazma, četvrti dio materije, iskrom uništava gljivice i ima protuupalni efekt. Broj tretmana varira, radi se svakih nekoliko tjedana i po potrebi.

Egzosomi

Egzosomi su najefikasniji tretman. Imaju protuupalni efekt. Koriste se za kožu i vlasište. Često je jedan tretman dovoljan, iako se ne može unaprijed predvidjeti broj ukupnih tretmana jer ovisi o stanju kože.

Infuzije

Infuzije tijelu pružaju nužno potrebne vitamine i minerale poput vitamina D i B kompleksa, cinka, glutationa i drugih važnih nutrijenata.

“Pored infuzija, revoluciju u ublažavanju simptoma atopijskog dermatitisa i neurodermitisa, predstavljaju ozonoterapija – metoda kojom se krv pročišćava ozonom te hemoterapija – metoda pročišćivanja krvi UV zrakama.”

Posebne ponude

AKCIJA MedContour u Poliklinici Poliderma

Paket od 6 tretmana – trbuh

Cijena: 4.800 kn + jedan tretman uređajem Delinea 2 elektrode GRATIS (ušteda 900 kn)

Paket od 6 tretmana – noge

Cijena: 4.800 kn + jedan tretman uređajem Delinea s 2 elektrode ili jedna ručna masaža nogu GRATIS (ušteda 900 kn) – po odabiru klijenta

 

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr