Dermatitis - Poliklinika Poliderma

Usluge

Dermatitis

Za pravilno tretiranje dermatitisa potrebno je prvenstveno korigirati rad probavnog sustava jer sve autoimune bolesti nastaju uslijed poremećaja imunoškog sustava

Kod dermatitisa, obično govorimo o neurodermatitisu i atopijskom dermatitisu. To je stanje kože uzrokovano genetskom predispozicijom u kombinaciji s okolišem

Kod dermatitisa dolazi do poremećaja zaštitne barijere kože, koža neuspješno zadržava vodu, pri čemu dolazi do pojačanog gubitka vode i suhoće. Uslijed suhoće kože javlja se upalni proces i osjećaj svrbeža. Pri tome, imunološki sustav je oslabljen uz čestu pojavu infekcija i alergija koje zahvaćuju područje očiju, dišne puteve te osjetljivost na dodir.

Preporuke za tretiranje dermatitisa

Važno je izbjegavanje nošenja materijala poput sintetike te održavanja osobne higijene pomoću mlake vode, bez sapuna i bez gela. Također, bitno je kožu njegovati uljem dok je još mokra.


Jedna od najvećih mjera njegovanja je urednost noktiju kod djece te više puta dnevno njegovati kožu kremama. Potrebno je izbjegavati sve što sakuplja prašinu, kao npr. tepih i zavjese, a preporučuje se što češći kontakt sa psima jer će se upravo tim putem ojačati imunitet.

“Idealno je kupiti posebni tuš koji se filtrira na bazi srebra koji uklanja ione klora koji pogoršava stanje dermatitisa.”

Od velike je važnosti svakodnevno unositi u organizam veliku količinu vode, nositi pamučnu odjeću te tijekom zime koristiti ionizator – pročišćivač zraka.

Simptomi dermatitisa

Neurodermatitis se može manifestirati na različite načine, te zahvaća tipične regije poput:


• pregibe laktova
• koljena
• vrat
• oči i kapke

Također se može pojaviti uz:


• probavne smetnje
• astmu
• smetnje kod očiju.

Terapija za liječenje dermatitisa

Kako bismo pravilno tretirali dermatitis, potrebno je prvenstveno korigirati probavni sustav jer sve autoimune bolesti nastaju poremećajem autoimunog sustava.


Od velike je važnosti unos probiotika, idealno ProbiotikProtect i sredstvo Mucozinc koji će jačati funkciju probavnog sustava. Također, bitno je izbaciti iz prehrane određene namirnice poput mliječnih proizvoda i glutena. Savjetuje se prehrana integralnih proizvoda.


Savjetuje se napraviti test intolerancije na hranu kako biste sa sigurnošću znali koje namirnice je potrebno izbaciti iz vaše prehrane jer svaki oboljeli organizam od dermatitisa nije isti. Upravo izbjegavanjem štetnih namirnica za vaš organizam je ključan dio pri liječenju bolesti.


Tipična dermatološka terapija je primjena kortikosterioda, lijekova Protopic i Elider (koji djeluju slično kao kortikosteroidi), sredstava protiv svrbeža i fototerapija. No, većini slučajeva to nije dovoljno za liječenje dermatitisa.

Odgovarajućim tretmanima dermatitis zasigurno stavljate pod kontrolu i smanjujete njegov štetni utjecaj na vaš organizam!

Liječenje dermatitisa u Poliklinici Poliderma

Najnovija spoznaja u liječenju neurodermatitisa je upravo primjena nove tehnologije. Primjena plazme i lasera najbrže djeluje na povlačenje neurodermatitisa. Ne može utjecati na izlječenje, no može na povlačenje. Plazma, četvrti dio materije, povlači neurodermatitis i s upalnih dijelova i ne pruža bol, što je idealna terapija i za djecu.


Druga opcija, koja također ima vrhunske rezultate, su infuzije koje tijelu pružaju potreban vitamin D, cink, glutation i ostali kokteli poput B kompleksa. Pored navedenog, od velike su važnosti dodaci prehrani poput linoleinske kiseline, MSM-a ili crnog kima.

Pored infuzija, revoluciju također predstavlja ozonoterapija – metoda gdje se krv pročišćuje ozonom te hemoterapija – metoda pročišvanja krvi UV zrakama.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr