Uklanjanje pigmentacija | Uklonite pigmentacije laserom-Poliderma

Usluge

Hiperpigmentacije

Pigmentacije se nalaze na mjestima koja su najviše izložena suncu: na licu, dekolteu, potkoljenicama, ramenima i šakama

Nastaju kao posljedica izlaganja suncu, što potiče nastajanje pigmenta. Hiperpigmentacije kože su jedan od znakova prijevremenog starenja kože uslijed oštećenja kože izazvanim suncem. Neke pigmentne stanice se unište, pa zato druge pigmentne stanice pojačano stvaraju pigment koji štiti od sunca. Najnovija istraživanja govore kako bore nisu te koje ukazuju na starost, nego hiperpigmentacije, pogotovo neujednačen ten na licu s primjesama pigmentacije.

pigmentacije
Hiperpigmentacije se nalaze na mjestima koja su najviše izložena suncu: lice, dekolte, ramena i šake

1. Staračke pjege

Nastaju kao posljedica izlaganja suncu, što potiče nastajanje pigmenta. Pigmentacije kože jedan su od znakova prijevremenog starenja kože uslijed oštećenja izazvanim suncem. Neke pigmentne stanice se unište, pa zato druge pigmentne stanice pojačano stvaraju pigment koji štiti od sunca kako bi nadomjestile uništene pigmentne stanice. Najnovija istraživanja govore kako bore nisu te koje ukazuju na starost, nego pigmentacije, pogotovo neujednačen ten na licu s primjesama pigmentacije.

Uklanjanje hiperpigmentacija i pjegica od sunca:

Može se tretirati bilo koji dio tijela. Radi se o pigmentacijama poput: lentigo, epheleides i aktiničke keratoze. Melasma ne pripada u ovu skupinu pigmentacija. Staračke bradavice u početnog fazi, dok su u razini kože, spadaju u ovu skupinu promjena. Savjetuje se izložene dijelove tijela tijekom cijele godine, a osobito ljeti, štititi visokim zaštitnim faktorom uz nošenje odjeće kao dodatne zaštite kako bi se spriječio razvoj pigmentacije. Većina pigmentacija ima samo estetsku ulogu, dok tretman ima ne samo estetsku, već i medicinsku ulogu, jer uništenjem pigmentacija sprječava se razvoj aktiničkih keratoza i tumora kože.

Uklanjanje staračkih pjega:

2. Ostale hiperpigmentacije

Mogu nastati kao posljedica upale ili ozljede, kada se krv koja je dospjela u tkivo do kraja ne razgradi. Posljedično nastaje modrica koja se ne mora uvijek u cijelosti povući, jer zaostaje pigment koji daje smećkastu boju. Pojedini lijekovi također mogu izazvati pigmentaciju. Ponekad nesretnim slučajem nastaje vanjski unos pigmenta, a ne radi se o tetovažama. Kod modrica treba odmah početi koristiti kreme na bazi heparina, kako bi uklonile krv i ubrzale njenu razgradnju. Kod upalnih bolesti treba što prije započeti s protuupalnom terapijom, kako ne bi nastala pigmentacija kao posljedica upale.

Kako se uklanjanju hiperpigmentacije?

Početno su se koristili zaleđivanje tekućim dušikom, peelinzi, abrazija i slično. Metode su nelagodne i bolne te često praćene komplikacijama. Najveću su revoluciju izazvali uređaji koji uklanjanju hiperpigmentacije optičkom energijom. Sve navedene vrste hiperpigmentacija uklanjanju se istim principom, tj. tretmanima.

Video prikaz tretmana za pomlađivanje:

Postoje dvije vrste lasera, tj. uređaja koji uklanjanju pigmentaciju: selektivni i neselektivni.

  1. Selektivni uređaji – u ovu skupinu ubrajaju se laseri, AFT i IPL uređaji koji optičkom energijom ciljano uništavaju samo pigment koji nakon toga potamni te se izmrvi kroz sljedeće dane. Koriste se AFT tretman 570 nm i laseri 532 nm, 585 nm, 755 nm i 1064 nm. Tzv. Q-Switch laseri koji služe za uklanjanje tetovaža koriste se i za uklanjanje ostalih vrsta pigmentacija. Postoje i druge vrste lasera koje se rjeđe koriste. IPL uređaj ima raspon valne duljine od 530 do 1000 nm. Navedeni uređaji koriste se za promjene u razini kože.
  2. Neselektivni uređaji – koriste se erbium ili C02 laser koji mehanički uništavaju promjenu. Erbium laser je bolji jer manje oštećuje tkivo. Koristi se za promjene koje su iznad razine kože. Novost su frakcijski laseri koji izazivaju mikroskopska oštećenja ispod razine kože koja se izbacuju i tako uklanjaju pigmentacije. Koriste se za promjene u razini kože i malo iznad razine kože.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr