Presađivanje kose - Poliklinika Poliderma

Usluge

Presađivanje kose

Pomlađivanje matičnim stanicama kao prevencija ispadanja kose i poboljšanje kvalitete kose. Osobe koje se bore s gubitkom kose su idealni kandidati za tretman primjene matičnih stanica

Pomlađivanje matičnim stanicama koristimo kao prevenciju ispadanja kose i poboljšanja kvalitete kose. Osobe koje se bore s gubitkom kose su idealni kandidati za tretman primjene matičnih stanica. Gubitak kose može se smatrati genetskom bolešću. Isto tako, fizički i psihički stres mogu uzrokovati gubitak kose. Operacija, visoka temperatura i gubitak krvi mogu uzrokovati dovoljno stresa koji rezultira pretjeranim gubitkom kose.

Ova metoda idealna je u svrhu prevencije ispadanja kose – njome sprječavamo progresivno ispadanje kose koje se uobičajeno pogoršava prolaskom vremena.

Matične stanice se razlikuju od ostalih stanica u organizmu – one se mogu transformirati u bilo koji drugi oblik stanica u organizmu. U procesu djelovanja našeg tijela sudjeluje više milijuna stanica te svaka pojedinačno ima svoju funkciju i ulogu, tj. specijalizirana je za funkcioniranje određenog dijela organizma.

Možda je jedan od najčešćih uzroka gubitka kose povezan s hormonima kod problema štitnjače.

Žene mogu izgubiti kosu nakon poroda ili u menopauzi. Žene koje imaju hormonalnu neravnotežu mogu gubiti kosu. Previše hormona štitnjače (hipertireoza) i premalo (hipotireoza) mogu dovesti do gubitka kose. Liječenje poremećaja štitnjače često može potaknuti gubitak kose.

Gubitak kose kod muškaraca nastaje pri djelovanju muških hormona na korijen dlake koji ga smanjuje – kako smanjuje korijen dlake, tako se smanjuje i sama dlaka, dok ju ne uništi do faze da je dlaka nepostojeća.

Matične se stanice mogu transformirati u bilo koji drugi oblik stanica u organizmu koji je oštećen tijekom procesa, npr. starenja, bolesti, povreda i sl. Njihova sposobnost regeneracije oštećenih tkiva čini ih jedinstvenima u medicini.

Metoda matičnim stanicama

Pod lokalnom anestezijom se klijentu iz vlasišta izvadi otočić kože tzv. mikrograft promjera 2 mm. Broj mikrograftova se određuje ovisno o površini koja je bez kose, a prosječno iznosi od 4 do 7 mikrograftova. Na mjestu vađenja mikrografta stavi se šav. Postupak pripreme dobivanja matičnih stanica traje oko 5 minuta, a dobivene matične stanice se odmah putem injekcije ubrizgaju u vlasište. Cijeli postupak traje oko 30 minuta i nema oporavka.

Tretman služi prvenstveno za prevenciju gubitka kose, ali i za poticanje rasta i jačanje kose. Većinom je potreban jedan tretman, ali se za još bolji rezultat, tretman može i ponoviti. Tretmanom možemo djelovati samo na mjestima na kojima ima očuvanih dlaka. Početni rezultat tretmana je vidljiv nakon nekoliko mjeseci, a trajni rezultat je dugotrajan. Tretman matičnim stanicama se savjetuje napraviti prije presađivanja kose jer se tako postižu znatno bolji rezultati.

MATIČNE STANICE IZ MASTI

Iz masnog tkiva se pod lokalnom anestezijom izvadi mala količina masnog tkiva koja se potom obradi enzimskom ili nenzimskom obradom. Nakon dobivanja matične stanice se iglom ubrizgaju u vlasište. Tretman traje oko dva sata i jednako se učinkovito primjenjuje kod žena i muškaraca. Većinom je dovoljan jedan tretman. Početni rezultati se vide nakon par mjeseci i sve su bolji s vremenom. Tretman se savjetuje za prevenciju gubitka kose, jačanje i poticanje rasta kose. Nakon tretmana, kvaliteta kose i boja kose se se znatno poprave, a tretman služi i kao prevencija sijeđenje kose. Većina klijenata navodi kako nakon tretmana, imaju manje sijedih.

Kome je tretman namijenjen?

Osobama koje se bore s rijetkom i prorijeđenom kosom su idealni kandidati za metodu primjene matičnih stanica. Osobe koje, nažalost, nemaju dovoljan broj folikula, nisu kandidat za tretman.

“Metodu primjene matičnih stanica možete kombinirati zahvatom presađivanja kose za postignuće boljih rezultata – jedna metoda nadopunjava drugu.”

Koji se rezultati postižu tretmanom?

Rezultati nisu trenutni, već je potrebno 40-60 dana kako bi se postigli vidljivi rezultati. Prolaskom više vremena, rezultati se poboljšavaju. Tretman ne zahtjeva vrijeme oporavka te je većinom dovoljan samo jedan tretman.

Ponekad je potrebno ponoviti tretman ako pacijent na području kose ne sadrži dovoljno folikula, a može se ponoviti i u svrhu poboljšanja prvotnih rezultata bez obzira na broj folikula.

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr