Vrećice ispod očiju | Uzroci nastajanja vrećica ispod očiju?- Poliderma

Usluge

Vrećice ispod očiju

Kada oslabe ligamenti, masno tkivo prodre izvan očne šupljine, što stvara vrećice ispod očiju

Jedan od glavnih znakova starenja u području oko očiju su vrećice ispod donjih kapaka. One daju licu umoran izgled i znatno narušavaju fizički izgled. Korekcijom vrećica znatno popravljamo izgled, lice izgleda svježije, zdravije, odmornije i mlađe

vrećice ispod očiju
Starenje je gubitak masnog tkiva, što se prvo vidi u području između donjeg kapka i obraza

Koža ispod i oko očiju je vrlo tanka i osjetljivija. Kad se zbroji koliko puta trepnemo tijekom života i kada se uzme u obzir štetni utjecaj okoliša na kožu, ne čudi kao ovo područje najbrže stari. Starenjem dolazi do gubitka kolagena, pri čemu nastaje višak kože. Nakupljanje tekućine i masnog tkiva dodatno povećavaju višak kože. Prema obliku vrećice dijelimo na:

TVRDE VREĆICE:

PEPTIDNA TERAPIJA

Pomoću kanile tj. produljene igle u kožu se ubrizgavaju peptidi koji otapaju nakupljenu mast ili tekućinu. Dovoljna su dva tretmana u razmaku od 2 do 3 tjedna. Rezultat se vidi nakon nekoliko tjedana. Oporavak traje od 1 do 3 dana. Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom.

ENDOLIFT

Pomoću laserskog vlakna debljine svega 1/2 ili 1/3 mm, ispod kože se topi mast uz pomoć optičke energije uz efekt zatezanja kože. Tretman je bezbolan i izvodi se pod lokalnom anestezijom. Većinom je dovoljan jedan tretman, no ponekad ga je potrebno i ponoviti, što se unaprijed ne može predvidjeti. Kod većine klijenata nema oporavka, dok se kod manjeg broja može javiti blago naticanje koje traje od 1 do 3 dana. Rezultat je vidljiv nakon nekoliko tjedana i sve je bolji s vremenom.

ENZIMSKA TERAPIJA

U terapiji se koriste enzimi koji se ubrizgaju pomoću kanile, kako bi otopili višak masnog tkiva. Dovoljna su 2 tretmana u razmaku 2 do 3 tjedna. Tretman nije bolan. Efekt je vidljiv nakon par tjedana i sve je bolji s vremenom.

RF LIPOLIZA

Pomoću tanke kanile ispod kože se radiovalovima topi mast uz zatezanje kože. Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom. Većinom je dovoljan jedan tretman. Nakon tretmana može zaostati manji otok koji prolazi nakon 1 do 3 dana. Početni efekt se vidi nakon par tjedana i bolji je s vremenom.

VIŠAK KOŽE (MEKE):

FRAKCIJSKI CO2 LASER

Uz pomoć optičke energije lasera, rade se mikroskopska oštećenje ispod kože što potiče zatezanje kože. Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom. Oporavak traje oko 3 dana. Nakon zahvata, prvi rezultat je je vidljiv nakon nekoliko tjedana. Za dobar rezultat potrebno je od 1 do 3 tretmana, s razmakom od 30 do 45 dana.

RF PEN

Nakon primjene anestetske kreme koja se daje lokalno, s iglicom se prolazi kroz kožu i ispuštaju se radiovalovi koji potiču zatezanje kože. Potreban je jedan do tri tretmana. Prvi rezultati su vidljivi nakon nekoliko tjedana i sve su bolji s vremenom. Oporavak može trajati od 1 do 3 dana.

ENDOLIFT

Koristi se lasersko vlakno debelo svega 1/5 do 1/3 mm koje ispod kože, uz pomoć optičke energije, potiče zatezanje kože. Prije tretmana se daje lokalna anestezija. Većinom je potreban jedan tretman. Početni efekt se vidi nakon nekoliko tjedana i bolji je s vremenom. Oporavak traje od 1 do 3 dana.

RF SUBCIZIJA

S kanilom se ispod kože ispuštaju radiovalovi koji zatežu kožu. Tretman se izvodi pod lokalnom anestezijom. Većinom je dovoljan jedan tretman. Rezultat je vidljiv nakon nekoliko tjedana i bolji je s vremenom. Oporavak traje od 1 do 3 dana.

CRYO FACE RF

Tretman je bezbolan i nema oporavka. Kombinacijom radiovalova koža se zagrijava, a potom hladi, uz jak efekt zatezanja kože. Rezultat je većinom primjetan odmah nakon tretmana, a sve je bolji s vremenom. Dovoljno je od 3 do 5 tretmana, a razmak između tretmana je od 5 do 20 dana.

PLASMA DUŠIK (DUAL PLAZMA)

Pomoću plina dušika koji se zagrijava radiovalovima, nastaje plazma u obliku iskre koja toplinskim oštećenjem kože potiče zatezanje kože. Potrebno je od 1 do 3 tretmana pod lokalnom anestezijom. Početni efekt se vidi nakon nekoliko tjedana te je sve bolji s vremenom. Oporavak traje nekoliko dana.     

Jedan od razloga nastajanja vrećica je slabljenje ligamenata kože koji podupiru masno tkivo unutar očnih šupljina. Uloga masnog tkiva je potpora očiju unutar očne šupljine.

Drugi razlog nastajanja vrećica je nakupljanje limfe i zastoj krvi kod podočnjaka ili bolesti štitnjače. Zadržana tekućina proširuje kožu i s vremenom nastaju vrećice. Genetski faktori isto pospješuju razvoj vrećica, ali tada nastaju znatno ranije, obično od 20-ih godina života na dalje. U tom slučaju savjetuje se s tretmanima započeti što ranije.

Treći i glavni razlog razvoja vrećica ispod očiju je slabljenje vezivnog tkiva, pri čemu se koža smežura i stanji. Alergijske bolesti mogu također potaknuti njihov razvoj te ih je potrebno isključiti.

Tipične vrećice ispod očiju obično nastaju od 30.-ih i 40.-ih godina života na dalje. Vanjski faktori, prvenstveno sunce, prekomjerno oslabljuju vezivno tkivo, što je razlog dodatnog stvaranja vrećica ispod očiju. Kod dijela ljudi istovremeno se javlja više faktora odgovornih za razvoj vrećica. Ovo je jedan od najčešćih estetsko-korektivnih problema muškaraca. Prije poduzimanja bilo kojeg zahvata potrebno je odrediti uzročne faktore te vrstu vrećica ispod očiju. Osim operativne metode (tzv. blefaroplastike), postoji niz drugih neoperativnih metoda.

Podjela vrećica ispod očiju:

  • mlohave: oštećenje vezivnog tkiva bez prodora masnog tkiva
  • tvrde: prodor masnog tkiva
  • kombinirane: oštećenje vezivnog tkiva i prodor masnog tkiva

Što je cilj tretmana?

Cilj je djelovati na masno ili vezivno tkivo pojedinačno ili kombinirano. Vezivno tkivo moramo ojačati i zategnuti te tako smanjiti prodor masnog tkiva. Ukoliko postoji pigmentacija u području donjeg kapka, tada je uklanjamo laserom. Kod prodora masnog tkiva moramo dio masnog tkiva smanjiti, vodeći računa da se ukloni, tj. smanji, što manja količina masnog tkiva. . Ukoliko uklonimo previše masnog tkiva, tada pospješujemo starenje, a lice između donjeg kapka i obraza postaje skroz ravno, što je tipično za stare ljude. U tom slučaju dobivamo tzv. šuplje ili prazno lice koje odaje izgled bolesti, umora i starosti. Ukoliko ispod donjeg kapka nedostaje volumen, što je najčešći slučaj, tada ga moramo nadoknaditi punjačima ili vlastitim masnim tkivom. U slučaju operacije ne smije se ukloniti preveliki višak kože. Najvažnije je naći balans u zatezanju, tj. uklanjanju viška kože te smanjivanju, tj. nadoknadi masnog tkiva.

Video prikaz tretmana korekcije vrećica ispod očiju:

TRETMANI I METODE

Dermalni fileri

Koristi se prirodni gradivni sastojak kože, hijaluronska kiselina, koja se ubrizgava injekcijom. Cilj je stvoriti novi kolagen, nadomjestiti izgubljenu hijaluronsku kiselinu te nadoknaditi gubitak volumena. Dermalni fileri se koriste kod gubitka volumena. Cilj je nadoknaditi izgubljeni volumen i lifting efektom smanjiti vrećice ispod očiju. Potreban je 1 tretman, a rezultat traje prosječno 9-14 mjeseci. Nakon tretmana općenito nije potreban oporavak, jer se make-upom mogu prikriti eventualne kratkotrajne masnice. Rjeđe nastaje kratkotrajni otok.

Frakcijski erbium laser

Laser izaziva mikroskopska oštećenja pod površinom kože koja se izbacuju van i nadomještaju novim tkivom. Pri tome je izražen jak efekt zatezanja i pomlađivanja kože. Istovremeno se uklanjaju eventualne pigmentacije ispod donjih kapaka. Postojeće vezivno tkivo znatno ojača i stvara se novo tkivo. Potrebna su 1-3 tretmana uz oporavak od prosječno 2-5 dana. Koža bude crvenosmeđe boje, kao da ste zaspali na suncu. Uglavnom se dan poslije tragovi zahvata mogu prikriti make-upom, a moguć je i manji otok koji traje 1-2 dana. Početni rezultati se vide nakon što se povuku tragovi zahvata te svaki dan budu bolji narednih 12 mjeseci. Koristi se hlađenje hladnim zrakom da tretman ne bi bio neugodan.

Frakcijski CO2 laser

Ovaj laser djeluje kao i frakcijski erbium laser, samo oporavak može biti 1-3 dana dulji. Broj tretmana je 1-3, a rezultati se vide nešto ranije u odnosu na frakcijski erbium laser. Obično se koristi hlađenje zrakom ili se daje lokalna anestezija u obliku kreme ili injekcije.

Video prikaz smanjvanja vrećica ispod očiju:

Frakcijski radiovalovi

Metoda koristi elektromagnetsku energiju umjesto optičke energije. Princip djelovanje je isti kao kod frakcijskih lasera. Potrebna su 2-4 tretmana, a oporavak je 1-3 dana.

Erbium laser

Optičkom energijom mehanički se uklanjaju bore uz jak efekt zatezanja kože zbog djelovanje topline na vezivno tkivo. Oporavak je 3-7 dana, a potrebna su 1-3 tretmana. Koristi se hlađenje hladnim zrakom ili lokalna anestezija u obliku kreme.

Posebne ponude

AKCIJA u Poliklinici Poliderma

Laserska epilacija s popustima od 200 do 2.000 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr