Pomladite vrat | Tretmani za pomlađivanje vrata - Poliderma

Usluge

Vrat

Prilikom tretmana pomlađivanja potrebno je smanjiti podbradak uz naglašavanje ruba donje čeljusti

Donedavno nije bilo mogućnosti za pomlađivanje vrata i uklanjanje znakova starenja. Operacija je bila jedna od glavnih opcija koja je mogla samo ukloniti višak kože. Ostale dostupne metode su davale jako slabe rezultate, uz brojne komplikacije i dugotrajan oporavak. Zato je vrat uvijek bio bolna točka, sve dok se nisu pojavile metode i tretmani koji pouzdano te sigurno uklanjanju znakove starenja.

vrat
Postoji niz metoda i tretmana koji pouzdano i sigurno uklanjanju znakove starenja

Pomlađivanje vrata

Vrat je uslijed izloženosti suncu, osobito sa bočne strane, crveno-smećkaste boje, a koža je na dodir gruba i hrapava. Crvenilo stvaraju brojne kapilare koje su nastale uslijed dugotrajnog izlaganja suncu. Mnogi uzrokom promjena smatraju parfem. Uz to, koža ima slabiju kvalitetu i naborana je, namreškana te loše kvalitete i izgleda. Po sredini vrata nastaju bore koje su međusobno paralelne. Okomito po dužini cijelog vrata nastaju bore koje izaziva pojačana kontrakcija mišića. Vrat i šake su dva glavna izdajnička mjesta koja otkrivaju godine.

Kako pomladiti vrat?

To nije nimalo lak zadatak, jer je koža vrata jako tanka i vrlo osjetljiva uslijed oštećenja uzrokovanog izlaganjem suncu. Sve procedure i zahvati na vratu se moraju izvoditi oprezno i nježno, jer se inače lako jave ožiljci, komplikacije i poteba za dugotrajnim zacjeljivanjem kože. Idealni plan pomlađivanja vrata je prvo ukloniti crvenilo te potom dalje uklanjati bore uz popravljanje kvalitete i izgleda kože.

Smećkasto-crvenu boju kože je potrebno ukloniti optičkom energijom koju koriste laseri Tretmani ujedno popravljaju izgled i kvalitetu kože. Frakcijski laseri su velika pomoć jer mijenjaju oštećenu kožu u cijelosti i zatežu kožu. Radiovalovi pomažu da se koža zategne. Hijaluronskom kiselinom smanjujemo bore. Botoks služi za smanjenje bora nastalih prejakom kontrakcijom mišića. Mezoterapija služi za unos tvari koje pomlađuju kožu.

Za uspješno pomlađivanje vrata nije dostatna jedna metoda ili tretman, već se savjetuje kombinacija više njih. Zbog osjetljivosti kože vrata potrebno je više tretmana, ovisno o stupnju i vrsti oštećenja kože, i to 2-5 tretmana u prosjeku.

Koje su druge mogućnosti pomlađivanja vrata?

Kod većeg viška kože i jače naboranosti vrata potrebno je posegnuti za drugim metodama. Operacija je donedavno, uz liposukciju, bila glavna metoda. U zadnje vrijeme laserska lipoliza postaje sve popularnija metoda koja gotovo u cijelosti zamjenjuje operaciju i liposukciju. Stoga se danas sve rjeđe rade operacije te liposukcije vrata.

Video prikaz pomlađivanja vrata i dekoltea:

Neodymium Yag laser

Tretman služi za izazivanje oštećenja kože, što organizmu daje znak da nastalo oštećenje popravi i stvori novo tkivo. Na taj se način koža pomlađuje, uklanjanju se manje bore i zateže se koža na vratu. Rezultat se ne vidi odmah nakon tretmana, ali svakim danom rezultati postaju sve bolji te je potrebno 9 mjeseci kako bi se vidio konačni rezultat. Toliko je vremena potrebno da se uklone nastala oštećenje i stvori novo tkivo. Nije potreban oporavak.

Pulsed Dye laser

Laser uklanja crvenilo kože, pigmentacije, pomlađuje kožu i stvara novi kolagen. Nakon tretmana moguće su manje kratkotrajne masnice te može biti potreban oporavak od nekoliko dana, no često se makeup-om lako prikriju masnice.

Radiovalovi

Cilj tretmana je postići isti učinak kao kod NeodymiumYag lasera, ali se umjesto optičke energije koristi elektromagnetska energija. Tretman ima jači efekt na zatezanje kože i smanjivanje bora u odnosu na NeodymiumYag laser. Konačni rezultat je vidljiv 6 do 9 mjeseci nakon posljednjeg tretmana. Preporuča se napraviti tretman zajedno s tretmanom lica. Nije potreban oporavak.

Botoks

Uloga botoksa kod tretmana pomlađivanja vrata je opuštanje mišića platizme koji pri određenim pokretima uzrokuje trakasta okomita izbočenja vrata koja se protežu od donje čeljusti prema vratu. Obično do tog dolazi kod naprezanja. Isto tako, botoks se koristi kod opuštanja okomitih nabora na vratu. Po potrebi se za postizanje što boljeg rezultata istovremeno mogu tretirati donja čeljust i vrat. Potreban je 1 tretman bez oporavka i boli. Duljina efekta je u prosjeku 4 do 10 mjeseci, iako nekad taj period bude i dulji.

My Skin by dr. Kaliterna ulje za pomlađivanje vrata i dekoltea:

Hijaluronska kiselina

To je osnovni gradivni dio naše kože koji se s godinama smanjuje. Ona je odgovorna za vezanje vode zbog čega je koža napeta i elastična. Gubitkom hijaluronske kiseline koža postaje smežurana, naborana i neelastična. Koriste se sitne igle kojima se kiselina ubrizgava u kožu. Manje do srednje izražene bore se na taj način po potrebi mogu ciljano ukloniti. Inače, cilj tretmana je tretirati cijelo područje vrata. Nakon tretmana koža vrata postaje napeta, elastična i meka.

Frakcijski laseri

Laser optičkom energijom izaziva mikroskopska oštećenja kože koja se izbacuju i nadomještaju novim vezivnim tkivom. Taj proces nadomještanja traje 6 do 9 mjeseci te rezultat nije vidljiv odmah nakon tretmana. Koža nakon tretmana 2 do 5 dana bude tamnocrvene boje. Neablativni frakcijski laser ne oštećuje površinu kože, a znatno popravlja izgled i kvalitetu kože. Ablativni frakcijski laseri (erbium, CO2) oštećuju kožu te imaju efekt zatezanja kože i smanjivanje bora. Potrebna su 1 do 3 tretmana.

Video prikaz pomlađivanja vrata laserom:

Frakcijski radiovalovi

Tretman se zasniva na istom principu kao i tretman ablativnim frakcijskim laserima, samo se umjesto optičke energije koristi elektromagnetska. Tretman ima jaki efekt na zatezanje kože. Oporavak nakon tretmana traje 1 do 3 dana, jer koža bude tamnocrvene boje.

Posebne ponude

HydraFacial – posebna ponuda do 31.10.2023.

Basic paket – 10 %
Delux paket – 15%
Platinum paket – 20%

Gratis uz tretman

Visia analiza lica, Light peeling, Maska za obnovu lica

Laserska epilacija  – posebna ponuda do 31.10.2023.

Akcija – 20% na sve regije
Popust 30% pri jednokratnom plaćanju 2 tretmana

Uz tretmane Hydrafacial i epilaciju  20% na: Botox — PRP — Fileri — Skin booster

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

Cjenik usluga Saznajte više

Cjenik usluga

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr